CVS Build Troubles

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

CVS Build Troubles

Postby marcmac » Mon Dec 05, 2005 1:56 pm

Tomcat start looks ok - try this:
stop tomcat
As ROOT:

export ZIMBRA_TOMCAT_START_DEBUG=1

/opt/zimbra/libexec/zmtomcatstart -Xms265m -Xmx265m -client -XX:NewRatio=2


dijichi2
Elite member
Elite member
Posts: 1133
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

CVS Build Troubles

Postby dijichi2 » Mon Dec 05, 2005 2:07 pm

after startup, telnet to port 80 gets a connection but hangs trying to do a GET
--

willow:/opt/zimbra# export ZIMBRA_TOMCAT_START_DEBUG=1

willow:/opt/zimbra# /opt/zimbra/libexec/zmtomcatstart -Xms265m -Xmx265m -client -XX:NewRatio=2

---- New env ----

USER=root

PATH=/opt/project.venus/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/bin/X11

LANG=en_GB

HOME=/root

LOGNAME=root

---- New args ----

[ 0] /opt/zimbra/jdk1.5.0_05/bin/java

[ 1] -Xms265m

[ 2] -Xmx265m

[ 3] -client

[ 4] -XX:NewRatio=2

[ 5] -Dcatalina.base=/opt/zimbra/jakarta-tomcat-5.5.7

[ 6] -Dcatalina.home=/opt/zimbra/jakarta-tomcat-5.5.7

[ 7] -Djava.io.tmpdir=/opt/zimbra/jakarta-tomcat-5.5.7/temp

[ 8] -Djava.library.path=/opt/zimbra/lib

[ 9] -Djava.endorsed.dirs=/opt/zimbra/jakarta-tomcat-5.5.7/common/endorsed

[10] -classpath

[11] /opt/zimbra/jakarta-tomcat-5.5.7/bin/bootstrap.jar:/opt/zimbra/jakarta-tomcat-5.5.7/bin/commons-logging-api.jar

[12] org.apache.catalina.startup.Bootstrap

[13] start

---- GetRunningInstance ----

PIDFILE: /opt/zimbra/log/tomcat.pid

zmtomcatstart: info: stale pid 13675 in pid file: No such process

assuming no process running

---- New child created ----

PIDFILE=/opt/zimbra/log/tomcat.pid

PID=16567
willow:/opt/zimbra# 05-Dec-2005 20:04:15 org.apache.coyote.http11.Http11Protocol init

INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-80

05-Dec-2005 20:04:16 org.apache.coyote.http11.Http11Protocol init

INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-7071

05-Dec-2005 20:04:16 org.apache.catalina.startup.Catalina load

INFO: Initialization processed in 2883 ms

05-Dec-2005 20:04:16 org.apache.catalina.core.StandardService start

INFO: Starting service Catalina

05-Dec-2005 20:04:16 org.apache.catalina.core.StandardEngine start

INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/5.5.7

05-Dec-2005 20:04:16 org.apache.catalina.core.StandardHost start

INFO: XML validation disabled

05-Dec-2005 20:04:18 org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR

INFO: Deploying web application archive zimbraAdmin.war

05-Dec-2005 20:04:18 org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR

INFO: Deploying web application archive service.war

log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.catalina.session.ManagerBase).

log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.

Zimbra server reserving server socket port=110 bindaddr=null

Zimbra server reserving server socket port=995 bindaddr=null

Zimbra server reserving server socket port=143 bindaddr=null

Zimbra server reserving server socket port=993 bindaddr=null

Zimbra server process is running as root, changing to user=zimbra uid=1005 gid=113

Zimbra server process, after change, is running with uid=1005 euid=1005 gid=113 egid=113
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

CVS Build Troubles

Postby marcmac » Mon Dec 05, 2005 2:13 pm

Which java version are you running? (What does java -version return?)
Nothing else is trying to bind to 80, 443, 110, 195, 993, 995, right?
Can you get to the admin console?
dijichi2
Elite member
Elite member
Posts: 1133
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

CVS Build Troubles

Postby dijichi2 » Mon Dec 05, 2005 2:33 pm

zimbra@willow:~$ java -version

java version "1.5.0_05"

Java(TM) 2 Runtime Environment, Standard Edition (build 1.5.0_05-b05)

Java HotSpot(TM) Client VM (build 1.5.0_05-b05, mixed mode, sharing)
nothing else running on the machine, i cleaned it out. admin interface hangs, same as port 80.
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

CVS Build Troubles

Postby marcmac » Mon Dec 05, 2005 2:35 pm

I have to think this is something debian related.
You may try doing a build in ZimbraNative, and checking for any warnings or errors...
dijichi2
Elite member
Elite member
Posts: 1133
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

CVS Build Troubles

Postby dijichi2 » Mon Dec 05, 2005 8:20 pm

attached is a revised amavisd.patch - this applies cleanly.

amavisd.patch.new.txt

marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

CVS Build Troubles

Postby marcmac » Mon Dec 05, 2005 11:56 pm

DId you apply the amavisd patch in CVS? Which version of amavis did you apply it to? It works just fine for me.
dijichi2
Elite member
Elite member
Posts: 1133
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

CVS Build Troubles

Postby dijichi2 » Tue Dec 06, 2005 5:35 am

willow:/opt/build.zimbra/new.cvs/ThirdParty/amavisd/amavisd-new-2.3.3# patch -p0
patching file amavisd

Hunk #2 succeeded at 262 (offset 2 lines).

Hunk #3 succeeded at 1029 with fuzz 1 (offset 1 line).

Hunk #4 succeeded at 6337 (offset 179 lines).

Hunk #5 FAILED at 7955.

Hunk #6 succeeded at 12829 (offset 475 lines).

1 out of 6 hunks FAILED -- saving rejects to file amavisd.rej

amavisd.rej.txt

marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

CVS Build Troubles

Postby marcmac » Tue Dec 06, 2005 9:48 am

That's the 2.3.1 patch - I must have screwed up when I added the 2.3.3 patch to cvs - I'll fix it when I get to the office.
7323graffiti
Advanced member
Advanced member
Posts: 94
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:55 pm

CVS Build Troubles

Postby 7323graffiti » Mon Dec 12, 2005 11:17 am

One question: Postfix 2.2.3 or 2.2.5? In ThirdParty/Makefile, it's 2.2.5 but there is a Postfix-2.2.3 in ThirdParty/Postfix.
-g

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests