emails don't show up in inbox in browser

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
pstelzer
Posts: 2
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:02 pm

emails don't show up in inbox in browser

Postby pstelzer » Sat Dec 10, 2005 5:14 pm

I can send emails out from my domain, and it appears that I can receive emails coming in (the logs say status=sent) and I can see emails in /var/mail/recipientname. But when I log in to the browser client, or connect via outlook, no emails show up. What do I need to do to get the server to find the emails that have been delivered?


14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

emails don't show up in inbox in browser

Postby 14319KevinH » Sat Dec 10, 2005 6:39 pm

Please attach the logs(/var/log/zimbra.log). Are you running sendmail? Zimbra doesn't store mail in /var/mail at all. So this is being delivered by some other process.
pstelzer
Posts: 2
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:02 pm

emails don't show up in inbox in browser

Postby pstelzer » Sun Dec 11, 2005 3:38 am

Sendmail doesn't seem to be running:

/etc/rc.d/init.d/sendmail status says sendmail is stopped.

lsof -i TCP:25 shows master is listening on smtp (/opt/zimbra/postfix/libexec/master I presume).
According to the zimbra log there was an email received Dec. 11th 00:35:44 from gmail. in /var/mail/pete is the same email from gmail. Please refer to uploaded zimbra.log and pete files.
Should I upload my postfix main.cf? I only made minor changes, none of which would affect where mail was stored (I think).
Thanks,
Pete Stelzer

zimbra.zip

marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

emails don't show up in inbox in browser

Postby marcmac » Sun Dec 11, 2005 10:42 am

Could be another instance of postfix delivering locally, too - do zmcontrol stop, and then telnet to port 25 - if you connect, someone else is on the port.
/etc/init.d/postfix stop; chkconfig postfix off will stop it.
mcgaffin
Posts: 11
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

emails don't show up in inbox in browser

Postby mcgaffin » Mon Dec 12, 2005 11:31 am

I have the same problem. I can send emails with apparent success, except that I only receive email delivered outside of the zimbra domain. That is, email sent to david@myotheremaildomain.com gets delivered, but email sent to david@myzimbra.com does not when sent from within zimbra.
I can see the messages in the /opt/zimbra/store directory, but I can't find any error message in the log.
- david
14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

emails don't show up in inbox in browser

Postby 14319KevinH » Mon Dec 12, 2005 4:38 pm

Can you post /var/log/zimbra.log after a test. This should at least tell us the mail was sent and delivered.
mcgaffin
Posts: 11
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

emails don't show up in inbox in browser

Postby mcgaffin » Mon Dec 12, 2005 8:50 pm

Here is the complete log from the moment of clicking 'Send':



2005-12-12 21:46:47,378 INFO [http-80-Processor100] [mid=2;ip=10.16.72.73;name=david2@wezimbra.myzimbradomain.com;] SendMsg - LC(mbox=b75b8d9f-6988-11da-813b-f7f494777384, sessions=[14])

2005-12-12 21:46:48,041 INFO [http-80-Processor100] [mid=2;ip=10.16.72.73;name=david2@wezimbra.myzimbradomain.com;] FileBlobStore - Stored size=322 wrote=322 path=/opt/zimbra/store/incoming/1134424843823-1.msg vol=1 digest=KdkEJR+iEOejxr5vhl,SAlPAbRs=

2005-12-12 21:46:48,097 INFO [http-80-Processor100] [mid=2;ip=10.16.72.73;name=david2@wezimbra.myzimbradomain.com;] FileBlobStore - Renamed id=261 mbox=2 oldpath=/opt/zimbra/store/incoming/1134424843823-1.msg newpath=/opt/zimbra/store/0/2/msg/0/261-102.msg

2005-12-12 21:46:48,489 INFO [http-80-Processor100] [mid=2;ip=10.16.72.73;name=david2@wezimbra.myzimbradomain.com;] mailbox - Added message id=261 digest=KdkEJR+iEOejxr5vhl,SAlPAbRs= mailbox=2 rcpt=:API:

2005-12-12 21:47:28,331 INFO [IndexWritersSweeper] [] MailboxIndex - open index writers sweep: before=1, closed=0, after=1 (113ms)
14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

emails don't show up in inbox in browser

Postby 14319KevinH » Mon Dec 12, 2005 9:23 pm

Is that really /var/log/zimbra.log? Looks more like /opt/zimbra/log/zimbra.log
mcgaffin
Posts: 11
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

emails don't show up in inbox in browser

Postby mcgaffin » Tue Dec 13, 2005 8:18 am

Yes, you're absolutely right. I had not noticed the path to zimbra.log was /var/log so I kept looking in the /opt/zimbra/log directory. /var/log/zimbra.log is much more revealing:


Dec 13 09:12:23 localhost postfix/lmtp[31108]: 634B512CB12:

to=, relay=none, delay=0, status=bounced

(Host or domain name not found. Name service error for

name=wezimbra.myzimbradomain.com type=A: Host not found)


So, that explains why I can't send a message from zimbra to zimbra. What I don't understand, though, is why the name cannot be resolved. My /etc/hosts file looks like this:


127.0.0.1 localhost.localdomain localhost

10.x.x.x wezimbra.myzimbradomain.com wezimbra


and I can ping the domain with no trouble.
Here is the full log from the moment of sending the email:



Dec 13 10:32:58 localhost postfix/smtpd[13159]: initializing the server-side TLS engine

Dec 13 10:32:58 localhost postfix/smtpd[13159]: warning: cannot get certificate from file /opt/zimbra/conf/smtpd.crt

Dec 13 10:32:58 localhost postfix/smtpd[13159]: warning: TLS library problem: 13159:error:02001002:system library:fopen:No such file or directory:bss_file.c:259:fopen('/opt/zimbra/conf/smtpd.crt','r'):

Dec 13 10:32:58 localhost postfix/smtpd[13159]: warning: TLS library problem: 13159:error:20074002:BIO routines:FILE_CTRL:system lib:bss_file.c:261:

Dec 13 10:32:58 localhost postfix/smtpd[13159]: warning: TLS library problem: 13159:error:140DC002:SSL routines:SSL_CTX_use_certificate_chain_file:system lib:ssl_rsa.c:758:

Dec 13 10:32:58 localhost postfix/smtpd[13159]: cannot load RSA certificate and key data

Dec 13 10:32:58 localhost postfix/smtpd[13159]: connect from wezimbra.myzimbradomain.com[10.68.5.63]

Dec 13 10:32:58 localhost postfix/smtpd[13159]: 4392912CB0F: client=wezimbra.myzimbradomain.com[10.68.5.63]

Dec 13 10:32:58 localhost postfix/cleanup[13162]: 4392912CB0F: message-id=

Dec 13 10:32:58 localhost postfix/qmgr[14978]: 4392912CB0F: from=, size=518, nrcpt=1 (queue active)

Dec 13 10:32:58 localhost postfix/smtpd[13159]: disconnect from wezimbra.myzimbradomain.com[10.68.5.63]

Dec 13 10:33:02 localhost amavis[15075]: (15075-02) ESMTP::10024 /opt/zimbra/amavisd/tmp/amavis-20051213T042748-15075: -> Received: SIZE=518 from wezimbra.myzimbradomain.com ([127.0.0.1]) by localhost (wezimbra.myzimbradomain.com [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024) with ESMTP id 15075-02 for ; Tue, 13 Dec 2005 10:33:01 -0500 (EST)

Dec 13 10:33:02 localhost amavis[15075]: (15075-02) body hash: d8e8fca2dc0f896fd7cb4cb0031ba249

Dec 13 10:33:02 localhost amavis[15075]: (15075-02) Checking: heDQjJ5I-PRb [10.68.5.63] ->

Dec 13 10:33:03 localhost amavis[15075]: (15075-02) p001 1 Content-Type: text/plain, size: 5 B, name:

Dec 13 10:33:03 localhost amavis[15075]: (15075-02) Checking for banned types and filenames

Dec 13 10:33:03 localhost amavis[15075]: (15075-02) collect banned table[0]: david@wezimbra.myzimbradomain.com, tables: DEFAULT=>Amavis::Lookup::RE=ARRAY(0x9966ae4)

Dec 13 10:33:03 localhost amavis[15075]: (15075-02) p.path david@wezimbra.myzimbradomain.com: "P=p001,L=1,M=text/plain,T=asc"

Dec 13 10:33:03 localhost amavis[15075]: (15075-02) Using ClamAV-clamd: (built-in interface)

Dec 13 10:33:04 localhost amavis[15075]: (15075-02) Using (ClamAV-clamd) on dir: CONTSCAN /opt/zimbra/amavisd/tmp/amavis-20051213T042748-15075/parts


Dec 13 10:33:04 localhost amavis[15075]: (15075-02) ClamAV-clamd: Connecting to socket 127.0.0.1:3310

Dec 13 10:33:04 localhost amavis[15075]: (15075-02) ClamAV-clamd: Sending CONTSCAN /opt/zimbra/amavisd/tmp/amavis-20051213T042748-15075/parts
to INET socket 127.0.0.1:3310

Dec 13 10:33:04 localhost amavis[15075]: (15075-02) ask_av (ClamAV-clamd): /opt/zimbra/amavisd/tmp/amavis-20051213T042748-15075/parts CLEAN

Dec 13 10:33:04 localhost amavis[15075]: (15075-02) ClamAV-clamd result: clean

Dec 13 10:33:04 localhost clamd[14349]: SelfCheck: Database status OK.

Dec 13 10:33:06 localhost amavis[15075]: (15075-02) spam_scan: hits=-5.673 tests=[ALL_TRUSTED=-3.3,AWL=0.219,BAYES_00=-2.599,NO_REAL_NAME=0.007]

Dec 13 10:33:06 localhost amavis[15075]: (15075-02) lookup_ldap_attr(amavisspamkilllevel) (WARN: no such attribute in LDAP entry), "david@wezimbra.myzimbradomain.com" result=undef

Dec 13 10:33:07 localhost amavis[15075]: (15075-02) lookup_ldap_attr(amavisspamtaglevel) (WARN: no such attribute in LDAP entry), "david@wezimbra.myzimbradomain.com" result=undef

Dec 13 10:33:07 localhost amavis[15075]: (15075-02) lookup_ldap_attr(amavisspamtag2level) (WARN: no such attribute in LDAP entry), "david@wezimbra.myzimbradomain.com" result=undef

Dec 13 10:33:07 localhost amavis[15075]: (15075-02) SPAM-TAG, -> , No, hits=-5.673 tagged_above=-10 required=6.6 autolearn=ham tests=[ALL_TRUSTED=-3.3, AWL=0.219, BAYES_00=-2.599, NO_REAL_NAME=0.007]

Dec 13 10:33:07 localhost postfix/smtpd[13166]: initializing the server-side TLS engine

Dec 13 10:33:07 localhost postfix/smtpd[13166]: warning: cannot get certificate from file /opt/zimbra/conf/smtpd.crt

Dec 13 10:33:07 localhost postfix/smtpd[13166]: warning: TLS library problem: 13166:error:02001002:system library:fopen:No such file or directory:bss_file.c:259:fopen('/opt/zimbra/conf/smtpd.crt','r'):

Dec 13 10:33:07 localhost postfix/smtpd[13166]: warning: TLS library problem: 13166:error:20074002:BIO routines:FILE_CTRL:system lib:bss_file.c:261:

Dec 13 10:33:07 localhost postfix/smtpd[13166]: warning: TLS library problem: 13166:error:140DC002:SSL routines:SSL_CTX_use_certificate_chain_file:system lib:ssl_rsa.c:758:

Dec 13 10:33:07 localhost postfix/smtpd[13166]: cannot load RSA certificate and key data

Dec 13 10:33:07 localhost postfix/smtpd[13166]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]

Dec 13 10:33:07 localhost amavis[15075]: (15075-02) AUTH not needed, user='', MTA offers ''

Dec 13 10:33:07 localhost postfix/smtpd[13166]: 97BE512CB10: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]

Dec 13 10:33:07 localhost amavis[15075]: (15075-02) response to RCPT TO for : "250 Ok"

Dec 13 10:33:07 localhost postfix/cleanup[13162]: 97BE512CB10: message-id=

Dec 13 10:33:07 localhost postfix/smtpd[13166]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]

Dec 13 10:33:07 localhost postfix/qmgr[14978]: 97BE512CB10: from=, size=1148, nrcpt=1 (queue active)

Dec 13 10:33:07 localhost amavis[15075]: (15075-02) FWD via SMTP: -> , 250 2.6.0 Ok, id=15075-02, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 Ok: queued as 97BE512CB10

Dec 13 10:33:08 localhost amavis[15075]: (15075-02) lookup_ldap_attr(amavisspamtag2level) (WARN: no such attribute in LDAP entry), "david@wezimbra.myzimbradomain.com" result=undef

Dec 13 10:33:08 localhost amavis[15075]: (15075-02) Passed CLEAN, LOCAL [10.68.5.63] [10.68.5.63] -> , Message-ID: , mail_id: heDQjJ5I-PRb, Hits: -5.673, 8187 ms

Dec 13 10:33:08 localhost postfix/lmtp[13167]: 97BE512CB10: to=, relay=none, delay=1, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=wezimbra.myzimbradomain.com type=A: Host not found)

Dec 13 10:33:08 localhost amavis[15075]: (15075-02) TIMING [total 8317 ms] - SMTP EHLO: 1376 (17%)17, SMTP pre-MAIL: 35 (0%)17, lookup_ldap: 691 (8%)25, SMTP pre-DATA-flush: 107 (1%)27, SMTP DATA: 1 (0%)27, body_hash: 236 (3%)29, gen_mail_id: 157 (2%)31, mime_decode: 700 (8%)40, get-file-type1: 388 (5%)44, decompose_part: 8 (0%)44, parts_decode: 0 (0%)44, AV-scan-1: 644 (8%)52, spam-wb-list: 153 (2%)54, SA msg read: 249 (3%)57, SA parse: 272 (3%)60, SA check: 1634 (20%)80, update_cache: 283 (3%)83, deal_with_mail_size: 6 (0%)83, fwd-connect: 506 (6%)90, fwd-mail-from: 111 (1%)91, fwd-rcpt-to: 4 (0%)91, write-header: 57 (1%)92, fwd-data: 0 (0%)92, fwd-data-end: 63 (1%)92, fwd-rundown: 7 (0%)92, main_log_entry: 507 (6%)99, update_snmp: 4 (0%)99, unlink-1-files: 119 (1%)100, rundown: 1 (0%)100

Dec 13 10:33:08 localhost postfix/smtp[13163]: 4392912CB0F: to=, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=10, status=sent (250 2.6.0 Ok, id=15075-02, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 Ok: queued as 97BE512CB10)

Dec 13 10:33:08 localhost postfix/qmgr[14978]: 4392912CB0F: removed

Dec 13 10:33:08 localhost amavis[15075]: (15075-02) extra modules loaded: Net/LDAP/Bind.pm

Dec 13 10:33:08 localhost amavis[15075]: (15075-02) load: 0 %, total idle 21899.697 s, busy 21.970 s

Dec 13 10:33:08 localhost postfix/cleanup[13162]: 6174612CB0F: message-id=

Dec 13 10:33:08 localhost postfix/qmgr[14978]: 6174612CB0F: from=<>, size=3043, nrcpt=1 (queue active)

Dec 13 10:33:08 localhost postfix/qmgr[14978]: 97BE512CB10: removed

Dec 13 10:33:08 localhost postfix/lmtp[13167]: 6174612CB0F: to=, relay=none, delay=0, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=wezimbra.myzimbradomain.com type=A: Host not found)

Dec 13 10:33:08 localhost postfix/qmgr[14978]: 6174612CB0F: removed

I'll keep looking into this, but would also welcome any suggestions.
Thanks,
david
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

emails don't show up in inbox in browser

Postby marcmac » Tue Dec 13, 2005 10:35 am

You can ping it because ping doesn't use DNS - it uses /etc/hosts, which is what /etc/nsswitch.conf indicates.
You can disable dns lookups in postfix, which will solve this problem, but then you'll have to set up a relay host for outgoing mail. Both of these can be done in the admin console.
Or, you can set up an MX record for your domain.

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests