General Config questions

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
neocrypter
Posts: 19
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:03 pm

General Config questions

Postby neocrypter » Mon Jan 30, 2006 9:25 pm

Ok I was looking at things on the forum and tried somthing this is what I tried and what I got, can someone put this into engrish lol
[zimbra@localhost /]$ zmlocalconfig zimbra_home

java.net.UnknownHostException: localhost.localdomain: localhost.localdomain

at java.net.InetAddress.getLocalHost(InetAddress.java:1308)

at com.zimbra.cs.localconfig.LC.(LC.java:155)

at com.zimbra.cs.localconfig.KnownKey.(KnownKey.java:39)

at com.zimbra.cs.localconfig.LocalConfig.verify(LocalConfig.java:337)

at com.zimbra.cs.localconfig.LocalConfig.(LocalConfig.java:185)

at com.zimbra.cs.localconfig.LocalConfig.readConfig(LocalConfig.java:360)

at com.zimbra.cs.localconfig.LocalConfig.(LocalConfig.java:365)

at com.zimbra.cs.localconfig.Main.main(Main.java:116)

zimbra_home = /opt/zimbra



marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

General Config questions

Postby marcmac » Mon Jan 30, 2006 10:47 pm

you're zimbra server is set to the hostname localhost.localdomain, and that hostname isn't in your /etc/hosts file.
neocrypter
Posts: 19
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:03 pm

General Config questions

Postby neocrypter » Tue Jan 31, 2006 12:13 am

yup got that figured out, I have it all set now, but I get no errors, except that zmcontrol ststus can determine services
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

General Config questions

Postby marcmac » Tue Jan 31, 2006 12:50 am

Is ldap running? Try zmcontrol start.
zmhostname

zmlocalconfig ldap_url

Should return the same hostname.

zmlocalocnfig ldap_is_master - should be true if this is the ldap server.
neocrypter
Posts: 19
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:03 pm

General Config questions

Postby neocrypter » Tue Jan 31, 2006 2:35 am

[quote user="marcmac"]Is ldap running? Try zmcontrol start.
zmhostname

zmlocalconfig ldap_url

Should return the same hostname.

zmlocalocnfig ldap_is_master - should be true if this is the ldap server.[/QUOTE]
ok here is a question, i checked all of that, and it all was accurate, but would it make a diffrence if I was trying to connect to it via IP my internal network ip, I dont have the mx record, and url pointing to this box yet, I want to get it where I can see the interface and set things up before I put it out on the net,
Thanks for all the help everyone
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

General Config questions

Postby marcmac » Tue Jan 31, 2006 8:52 am

Your last post is very confusing.
MX records, at this point, aren't the problem. The problem is that you're not contacting ldap, or at least not under the correct hostname.
Did you change the hostname on this server?
Is ldap running?
neocrypter
Posts: 19
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:03 pm

General Config questions

Postby neocrypter » Tue Jan 31, 2006 1:41 pm

I can understand it being confusing, I apologise for that, that was way to long without sleep lol. anywayWhat I was trying to say is I went through your previous list of things to check and they all came back ok.
zmhostname= kckanar.com
ldap_url =ldap://kckanar.com
I do zmcontrol start and it apears to work, I think, it stops and thinks for a moment as i would beleive services are starting and then it says my hostname before returning to a prompt
so I am at a loss. after reading my last post, yeah Im not sure what I was trying to say about the MX Records.
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

General Config questions

Postby marcmac » Tue Jan 31, 2006 1:48 pm

Is ldap running?
zmcontrol start returns what?
neocrypter
Posts: 19
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:03 pm

General Config questions

Postby neocrypter » Tue Jan 31, 2006 1:57 pm

OK, zmcontrol start returns the hostname aka kckanar.com



[zimbra@mail root]$ zmcontrol start

Host kckanar.com


How do I tell if ldap is running.
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

General Config questions

Postby marcmac » Tue Jan 31, 2006 2:04 pm

Ok, somewhere there's a config disconnect.
ps auxww | grep slapd - what's returned?
zmprov gas - what's returned?
zmhostname - what's returned?

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests