SuSE 10 Install - Cannot Determine Services

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
drogers
Advanced member
Advanced member
Posts: 54
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

SuSE 10 Install - Cannot Determine Services

Postby drogers » Mon Jan 30, 2006 3:56 pm

I am installing m4 update2 on to a SUSE10 machine. the install was going ok until i got:
ERROR: service.Failure (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException quirkservice.com:389)
I also got an error saying that there was a port conflict. (from postfix)
the install seemed to finish ok, and the services appeared to be started, however, when i ran zmcontrol status, i received the error:
Cannot Determine Services - exiting
I have looked around the forums, and have seen other posts mentioning some of these errors, but the solutions usually do not apply (e.g. the other person was running a mac).

I have disabled postfix, but i am not sure if i am running selinux.

i ran

set selinux=0


but i don't know if that did anything. i checked the boot log and selinux=0.


thanks for all your help.


14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

SuSE 10 Install - Cannot Determine Services

Postby 14319KevinH » Mon Jan 30, 2006 4:14 pm

Looks like LDAP never got up. After fixing your port conflicts you should reinstall to make sure everything is init'd.
drogers
Advanced member
Advanced member
Posts: 54
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

SuSE 10 Install - Cannot Determine Services

Postby drogers » Mon Jan 30, 2006 4:17 pm

before i re-ran the install.sh, i made sure postfix wasn't running (chkconfig --del postfix, /etc/init.d/postfix stop), and i didn't get port conflict warnings.
i installed java 1.5, but it didn't seem to do anything. i am now uninstalling java 1.4 and trying again, since i think it was still using 1.4
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

SuSE 10 Install - Cannot Determine Services

Postby marcmac » Mon Jan 30, 2006 4:20 pm

We install java for you on SuSE, so don't bother reinstalling your version.
Search the forums for errors in resolving 'localhost' and firewall stuff. Also, make sure that everything is really stopped before you reinstall.
drogers
Advanced member
Advanced member
Posts: 54
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

SuSE 10 Install - Cannot Determine Services

Postby drogers » Mon Jan 30, 2006 4:25 pm

im not sure what you mean by "localhost stuff", but im searching the forums now...
the firewall is disabled. postfix is disabled. i uninstalled java 1.4 using Yast before your post, marcmac.
there are no port conflicts anymore.
now when i run install.sh, i get all the way to


initializing LDAP...FAILED (512)


ERROR
Configuration Failed

marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

SuSE 10 Install - Cannot Determine Services

Postby marcmac » Mon Jan 30, 2006 4:38 pm

You're either not connecting to ldap, or it's not starting - most have been covered in the forums.
/tmp/intall.log. will have the full error.
drogers
Advanced member
Advanced member
Posts: 54
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

SuSE 10 Install - Cannot Determine Services

Postby drogers » Mon Jan 30, 2006 4:46 pm

[quote user="marcmac"]You're either not connecting to ldap, or it's not starting - most have been covered in the forums.
/tmp/intall.log. will have the full error.[/QUOTE]


i figured i'd post the full error while i was looking for the answer in case it was something obvious.

 


Preparing packages for installation...

zimbra-ldap-3.0.0_M4_62.SuSE10-20060124130015

Preparing packages for installation...

zimbra-logger-3.0.0_M4_62.SuSE10-20060124130015

Preparing packages for installation...

zimbra-mta-3.0.0_M4_62.SuSE10-20060124130015

mv: cannot stat `/opt/zimbra/amavisd': No such file or directory

Preparing packages for installation...

zimbra-snmp-3.0.0_M4_62.SuSE10-20060124130015

Preparing packages for installation...

zimbra-store-3.0.0_M4_62.SuSE10-20060124130015

java.io.FileNotFoundException: ../service.war (No such file or directory)

at java.io.FileInputStream.open(Native Method)

at java.io.FileInputStream.(FileInputStream.java:106)

at java.io.FileInputStream.(FileInputStream.java:66)

at sun.tools.jar.Main.run(Main.java:184)

at sun.tools.jar.Main.main(Main.java:903)

java.io.FileNotFoundException: ../zimbra.war (No such file or directory)

at java.io.FileInputStream.open(Native Method)

at java.io.FileInputStream.(FileInputStream.java:106)

at java.io.FileInputStream.(FileInputStream.java:66)

at sun.tools.jar.Main.run(Main.java:184)

at sun.tools.jar.Main.main(Main.java:903)

warning: waiting to reestablish exclusive database lock

error: %post(zimbra-store-3.0.0_M4_62.SuSE10-20060124130015) scriptlet failed, exit status 1



that is the only part with any errors. everything else appears to be going fine.
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

SuSE 10 Install - Cannot Determine Services

Postby marcmac » Mon Jan 30, 2006 5:04 pm

That error (while annoying) isn't fatal - and it's not causing the ldap problem.
You need to figure out why zmldapinit is failing.
drogers
Advanced member
Advanced member
Posts: 54
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

SuSE 10 Install - Cannot Determine Services

Postby drogers » Mon Jan 30, 2006 5:27 pm

[quote user="marcmac"]That error (while annoying) isn't fatal - and it's not causing the ldap problem.
You need to figure out why zmldapinit is failing.[/QUOTE]
i reinstalled again, and this time left the hostname and ldap server as the default. when i was installing earlier versions of zimbra, i usually changed these values with out incident. (the hostname of the server is mail.quirkservice.com, but i want just quirkservice.com as the default domain)
when i left these as the default values, the install went without a hitch.
once it installed correctly, i set up a domain quirkservice.com and and a username drogers. this account and can send mail just fine, but not receive it. i sent a message to admin@mail.quirkservice.com and it also cannot receive any mail.
i had this same machine with the same ip running zimbra before with a different operation system, so i figure the dns records and mx records are set up correctly.
does there need to be something else in my /etc/hosts file other than the default stuff:

127.0.0.1 localhost


I can however, send an email from test@quirkservice.com to drogers@quirkservice.com successfully.
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

SuSE 10 Install - Cannot Determine Services

Postby marcmac » Mon Jan 30, 2006 5:29 pm

This has been covered before - can't receive mail on the local box. It's DNS, relay_host and MX record problems.

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests