Page 1 of 1

Redhat file version wrong

Posted: Wed Apr 19, 2006 12:56 pm
by matthijsberg
Hello,
Today I downloaded the OS version for redhat from a Dutch mirror server (SourceForge).
From there I received a file with the name zcs-4.1.0_GA_332.RHEL4.tgz. The install fails and after reading a few forum posts, I decided to download the file again. Now, from a different server, I receive a file named zcs-3.1.0_GA_332.RHEL4.tgz.
Is it possible that a there is a flaw in the replication between the mirrors?
I think the download is ready now, so I'll let you now if the install works now! :confused:
krg


Matthijs

Redhat file version wrong

Posted: Wed Apr 19, 2006 1:18 pm
by 14319KevinH
Did you download it twice? Maybe Firefox or what ever you used to download the file renamed it.

Redhat file version wrong

Posted: Thu Apr 20, 2006 7:29 am
by matthijsberg
I did download it twice, but only after I saw the stange version number. Also if firefox (yes I am using firefox) finds an existing file, it adds a number to the end of the filename.
I have the new version working now, but still have some strange things. I installed it, en it worked. But after a reboot the services won't start. I found a forum post on this one, and manually I can start the service (zmcontrol start) without any problems.
So my question now would be, how can I add this to the startup sequence, so Zimbra will start again automatic?
Also, might this be due to the many installing and uninstalling I have performed???

Redhat file version wrong

Posted: Thu Apr 20, 2006 7:44 am
by StefanD
[QUOTE]I have the new version working now, but still have some strange things. I installed it, en it worked. But after a reboot the services won't start. I found a forum post on this one, and manually I can start the service (zmcontrol start) without any problems.[/QUOTE]
If you run the following command:

chkconfig --list zimbra


Do you get the next output?

zimbra 0:off 1:off 2:on 3:on 4:on 5:on 6:off

Redhat file version wrong

Posted: Mon Apr 24, 2006 2:59 am
by matthijsberg
Thanks for your responce!
I do not get this responce, in fact, I do net get any responce at all. If I do the same for example the smb service I do get a likewise responce.
So it seams the service is not installed? Can someone help me further on how to do this?
Many thanks in advance!


Matthijs

Redhat file version wrong

Posted: Mon Apr 24, 2006 3:14 am
by phoenix
Is your zimbra server working ok? Is it just that it doesn't start at boot time? If it's the start problem have a look at this thread

Redhat file version wrong

Posted: Mon Apr 24, 2006 4:43 am
by matthijsberg
Server is working fine after an manual start ,su zimbra, zmcontrol start.
I hve read the post, en followed the tips in there. This seems to work, I see the rule after a chkconfig now.
Not rebooted yet, but i guess it will work...
Many thanks to you all!

Redhat file version wrong

Posted: Tue Apr 25, 2006 1:47 am
by unilogic
Speaking of the /etc/init.d/zimbra script... anyone else find it missing in zimbra's release RHEL 3.1?
Ben

Redhat file version wrong

Posted: Tue Apr 25, 2006 2:00 am
by phoenix
Yes, several people seem to be having problems. After looking at this problem I noticed that my init.d script didn't get updated during the last(?) upgrade, I've filed it in bugzilla.