project for class

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
User avatar
randomaustralian
Posts: 6
Joined: Wed Aug 15, 2018 12:30 am

project for class

Postby randomaustralian » Wed Aug 15, 2018 12:55 am

Morning,

I have had to set up a specific enviroment for class and i'm stuck on the email services because of zimbra.

I have w2012r2 ADDS, DS389, Exchange and Zimbra all set up to work together. I cant even get zimbra to even attempt to send an email to my exchange server, and my exchange server tries to send an email to zimbra but zimbra doesnt recieve it.

t he error i get on zimbra is:

Code: Select all

An unknown error (mail.TRY_AGAIN) has occurred.
method:   [unknown]
msg:   try again: Unable to connect to the MTA
code:   mail.TRY_AGAIN
detail:   soap:Receiver
trace:   qtp335471116-341:1534293439410:4a15d614dd436bf6
request:   
Body: {
  SendMsgRequest: {
    _jsns: "urn:zimbraMail",
    m: {
      e: [
        // [0]:
        {
          a: "administrator@daydream.lan",
          t: "t"
         },
        // [1]:
        {
          a: "admin@zimbra.daydream.lan",
          t: "f"
         }
       ],
      idnt: "a18e9d4b-03d6-42bf-8060-62bb50a7128d",
      mp: [
        // [0]:
        {
          ct: "multipart/alternative",
          mp: [
            // [0]:
            {
              content: {
                _content: "test
"
               },
              ct: "text/plain"
             },
            // [1]:
            {
              content: {
                _content: "<html><body><div style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 12pt; color: #000000"><div>test</div></div></body></html>"
               },
              ct: "text/html"
             }
           ]
         }
       ],
      su: {
        _content: "test"
       }
     },
    suid: 1534293438992
   }
 },
Header: {
  context: {
    _jsns: "urn:zimbra",
    account: {
      _content: "admin@zimbra.daydream.lan",
      by: "name"
     },
    authToken: "(removed)",
    csrfToken: "0_5715b4c81fdfa408582ee2de4066ca410c4452cd",
    notify: {
      seq: 1
     },
    session: {
      _content: 11,
      id: 11
     },
    userAgent: {
      name: "ZimbraWebClient - GC68 (Win)",
      version: "8.8.6_GA_1906"
     }
   }
 }


the error keeps popping up until i delete the draft email. I'm guessing it has something to do with dns servers or records but i cant figure out what i'm missing. Does zimbra have a built in dns server that i need to direct to my domain controller?

many thanks for help in advance


User avatar
randomaustralian
Posts: 6
Joined: Wed Aug 15, 2018 12:30 am

Re: project for class

Postby randomaustralian » Wed Aug 15, 2018 1:54 am

i can now confirm the system hosting zimbra is now definately u sing my PDC for dns requests. but i'm still having this error.
User avatar
tonster
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 309
Joined: Fri Feb 21, 2014 10:14 am
Location: Ypsilanti, MI
ZCS/ZD Version: Release 8.7.0_GA_1659.RHEL6_64_2016

Re: project for class

Postby tonster » Wed Aug 15, 2018 2:17 am

Is postfix running? Post the output of the following:

Code: Select all

zmcontrol -v
zmcontrol status
User avatar
randomaustralian
Posts: 6
Joined: Wed Aug 15, 2018 12:30 am

Re: project for class

Postby randomaustralian » Tue Aug 21, 2018 1:09 am

Sorry for hte delayed responce. I only just got back into the prac room.

tonster wrote:Is postfix running? Post the output of the following:

Code: Select all

zmcontrol -v
zmcontrol status



No. It appears that postfix is not running.

Code: Select all

[zimbra@zimbra root]$ zmcontrol -v
Release 8.8.6_GA_1906.RHEL7_64_20171130041047 RHEL7_64 FOSS edition.
[zimbra@zimbra root]$ zmcontrol status
Host zimbra.daydream.lan
        amavis                  Running
        antispam                Running
        antivirus               Running
        dnscache                Running
        ldap                    Running
        logger                  Running
        mailbox                 Running
        memcached               Running
        mta                     Stopped
                postfix is not running
        opendkim                Running
        proxy                   Running
        service webapp          Running
        snmp                    Running
        spell                   Running
        stats                   Running
        zimbra webapp           Running
        zimbraAdmin webapp      Running
        zimlet webapp           Running
        zmconfigd               Running
[zimbra@zimbra root]$


I shall correct that.
User avatar
randomaustralian
Posts: 6
Joined: Wed Aug 15, 2018 12:30 am

Re: project for class

Postby randomaustralian » Tue Aug 21, 2018 1:12 am

i'm a little confused here...

systemctl shows postfix is running

Code: Select all

[root@zimbra ~]# systemctl status postfix
● postfix.service - Postfix Mail Transport Agent
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/postfix.service; enabled; vendor preset: disabled)
   Active: active (running) since Tue 2018-08-14 14:02:44 AEST; 6 days ago


but zimbra says it isnt...

this one is beyond me, have i missed something in the zimbra configuration?
User avatar
ccelis5215
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 578
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:04 am
Location: Caracas - Venezuela
ZCS/ZD Version: 8.0.9.GA.6191.UBUNTU12.64 FOSS

Re: project for class

Postby ccelis5215 » Tue Aug 21, 2018 1:49 am

randomaustralian wrote:i'm a little confused here...

systemctl shows postfix is running

Code: Select all

[root@zimbra ~]# systemctl status postfix
● postfix.service - Postfix Mail Transport Agent
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/postfix.service; enabled; vendor preset: disabled)
   Active: active (running) since Tue 2018-08-14 14:02:44 AEST; 6 days ago


but zimbra says it isnt...

this one is beyond me, have i missed something in the zimbra configuration?


Hi,

zimbra runs it's own postfix instance, you have to disable the postfix that comes with Centos.

ccelis
User avatar
tonster
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 309
Joined: Fri Feb 21, 2014 10:14 am
Location: Ypsilanti, MI
ZCS/ZD Version: Release 8.7.0_GA_1659.RHEL6_64_2016

Re: project for class

Postby tonster » Tue Aug 21, 2018 2:47 am

randomaustralian wrote:i'm a little confused here...

systemctl shows postfix is running

Code: Select all

[root@zimbra ~]# systemctl status postfix
● postfix.service - Postfix Mail Transport Agent
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/postfix.service; enabled; vendor preset: disabled)
   Active: active (running) since Tue 2018-08-14 14:02:44 AEST; 6 days ago


but zimbra says it isnt...

this one is beyond me, have i missed something in the zimbra configuration?



Sounds like you found your problem. Zimbra does not use the system postfix. It has it's own bundled MTA/postfix. You should disable the system one and start the zimbra one. I'd suggest reading through the Installation guide.
User avatar
randomaustralian
Posts: 6
Joined: Wed Aug 15, 2018 12:30 am

Re: project for class

Postby randomaustralian » Tue Aug 21, 2018 2:50 am

ok... i'll disable the centos postfix and look at enabling the zimbra built in one.

i'll comment back here with how i go.
User avatar
tonster
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 309
Joined: Fri Feb 21, 2014 10:14 am
Location: Ypsilanti, MI
ZCS/ZD Version: Release 8.7.0_GA_1659.RHEL6_64_2016

Re: project for class

Postby tonster » Tue Aug 21, 2018 2:57 am

randomaustralian wrote:ok... i'll disable the centos postfix and look at enabling the zimbra built in one.

i'll comment back here with how i go.


You just have to start the zimbra one. It's already enabled.

postfix start

as the zimbra user.
User avatar
randomaustralian
Posts: 6
Joined: Wed Aug 15, 2018 12:30 am

Re: project for class

Postby randomaustralian » Tue Aug 21, 2018 5:16 am

Code: Select all

[zimbra@zimbra root]$ zmcontrol status
Host zimbra.daydream.lan
        amavis                  Running
        antispam                Running
        antivirus               Running
        dnscache                Running
        ldap                    Running
        logger                  Running
        mailbox                 Running
        memcached               Running
        mta                     Running
        opendkim                Running
        proxy                   Running
        service webapp          Running
        snmp                    Running
        spell                   Running
        stats                   Running
        zimbra webapp           Running
        zimbraAdmin webapp      Running
        zimlet webapp           Running
        zmconfigd               Running
[zimbra@zimbra root]$


Seem you are correct. Fantastic.

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests