Page 1 of 1

zimlet webapp does not start on 8.8.12 (maybe because chat.RELATIONSHIP does not exists)

Posted: Tue May 21, 2019 2:19 pm
by lixper
I just installed zimbra 8.8.12_GA_3794 on linux ubuntu 18.04.2 LTS. I faced a problem about an error in zmstat-io perl script, and now I am stuck on a different problem about zimlet startup. When I start all zimbra services with zmcontrol or systemctl, I see that all services are started until zimlet. The latest one fails to start. How may I investigate this problem? Which log files can I check?

This is what I see with systemctl:

Code: Select all

‚óŹ zimbra.service - LSB: Zimbra mail service
   Loaded: loaded (/etc/init.d/zimbra; generated)
   Active: failed (Result: exit-code) since Tue 2019-05-21 13:09:25 UTC; 24min ago
     Docs: man:systemd-sysv-generator(8)

May 21 13:09:17 zimbra zimbra[16964]:         Starting spell...Done.
May 21 13:09:18 zimbra zimbra[16964]:         Starting mta...Done.
May 21 13:09:18 zimbra zimbra[16964]:         Starting stats...Done.
May 21 13:09:21 zimbra zimbra[16964]:         Starting service webapp...Done.
May 21 13:09:23 zimbra zimbra[16964]:         Starting zimbra webapp...Done.
May 21 13:09:24 zimbra zimbra[16964]:         Starting zimbraAdmin webapp...Done.
May 21 13:09:25 zimbra zimbra[16964]:         Starting zimlet webapp...Done.
May 21 13:09:25 zimbra systemd[1]: zimbra.service: Control process exited, code=exited status=1
May 21 13:09:25 zimbra systemd[1]: zimbra.service: Failed with result 'exit-code'.
May 21 13:09:25 zimbra systemd[1]: Failed to start LSB: Zimbra mail service.

The log file /opt/zimbra/log/mailbox.log contains errors about a missing chat.RELATIONSHIP table that prevents OpenChat to start. May this be the problem? What shoud I do in order to correct the database schema?