problem with imapsync - Unable to connect to zimbra.local:

Looking to migrate to ZCS? Ask here. Got a great tip or script that helped you migrate? Post it here.
vettalex
Posts: 12
Joined: Thu Mar 02, 2017 2:20 pm

problem with imapsync - Unable to connect to zimbra.local:

Postby vettalex » Mon Mar 06, 2017 10:26 am

Hi, I am trying to migrate my mail from a Netsons server to my server email zimbra zcs.
when I configure everything and launch the command: imapsync \
--nosyncacls --subscribe --syncinternaldates \
--host1 mail.studioponticiello.it --user1 gabriella@studioponticiello.it --password1 **** --ssl1 \
--host2 zimbra.local --user2 gabriella --password2 *** --ssl2
but during the process, it gives an error about connecting to my local server, namely: Transfer started at Mon March 6 11:30:29 2017
PID is 24113
Logfile is LOG_imapsync / 2017_03_06_11_30_29_gabriella.txt (to change it, use --logfile path; or use --nolog to turn off logging)
$ RCSfile: imapsync, v $ $ Revision: $ 1,727 $ Date: 08/19/2016 10:30:36 $
Here is a [linux] system (Linux zimbra.local 3.10.0-514.6.2.el7.x86_64 # 1 SMP Thu February 23 03:04:39 UTC 2017 x86_64)
with Perl 5.16.3 Mail :: IMAPClient 3:37
Command line used:
/ Usr / bin / imapsync --nosyncacls --subscribe --syncinternaldates --host1 mail.studioponticiello.it --user1 gabriella@studioponticiello.it --password1 MASKED --ssl1 --host2 zimbra.local --user2 gabriella - password2 MASKED --ssl2
Temp directory is / tmp (to change it use --tmpdir dirpath)
PID file is /tmp/imapsync.pid (to change it use --pidfile filepath; to avoid it use --pidfile "")
Wrinting my PID 24113 in /tmp/imapsync.pid
Modules version list:
Mail :: IMAPClient 3:37
IO :: Socket 1:34
IO :: Socket :: INET 1:33
IO :: Socket :: INET6 2.72
IO :: Socket :: SSL 2020
Net :: SSLeay 1.72
Compress :: Zlib 2,069
Digest :: MD5 2:52
Digest :: hmac_md5 1:01
Digest :: hmac_sha1 1:03
Term :: ReadKey 2:33
File :: Spec 3:40
Time :: HiRes 1.9725
Unicode :: String 2/9
IO :: Tee 0.64
File :: Copy :: Recursive 00:38
Authen :: NTLM 1:09
URI :: Escape 3:31
Date :: uniqid 00:12
JSON 2:59
JSON :: WebToken 12:10
Crypt :: OpenSSL :: RSA 12:28
LWP 6:13
HTML :: Entities 3.69
Getopt :: Long 2.4
Test :: MockObject 1.20120301
(Use --no-modulesversion to turn off printing this Perl modules list)
SSL debug mode level is --debugssl 1 (can be in September from 0 meaning no debugging to 4 meaning maximum debug)
Host1: SSL default mode is like --sslargs1 SSL_verify_mode = 0 meaning SSL_VERIFY_NONE on host1 (do not check the certificate server)
Host1: Use --sslargs1 SSL_verify_mode = 1 for SSL_VERIFY_PEER on host1
Host2: SSL default mode is like --sslargs2 SSL_verify_mode = 0 meaning SSL_VERIFY_NONE on host2 (do not check the certificate server)
Host2: Use --sslargs2 SSL_verify_mode = 1 for SSL_VERIFY_PEER on host2
Info: syncinternaldates turned ON, will the internal dates in September (arrival dates) on host2 same as host1.
Host1: will try to use LOGIN authentication on host1
Host2: will try to use LOGIN authentication on host2
Host1: connexion imap timeout is 120 seconds
Host2: connexion imap timeout is 120 seconds
Host1: IMAP server [mail.studioponticiello.it] port [993] user [gabriella@studioponticiello.it]
Host2: IMAP server [zimbra.local] port [993] user [gabriella]
Host1: connecting and login on host1 [mail.studioponticiello.it] port [993] with user [gabriella@studioponticiello.it]
Host1 banner: * OK [CAPABILITY IMAP4rev1 LITERAL + SASL-IR LOGIN-REFERRALS ID ENABLE IDLE NAMESPACE AUTH = PLAIN AUTH = LOGIN] Dovecot ready.
Host1: mail.studioponticiello.it says it has CAPABILITY for AUTHENTICATE LOGIN
Host1: success on login [mail.studioponticiello.it] with user [gabriella@studioponticiello.it] auth [LOGIN]
Host2: connecting and login on host2 [zimbra.local] port [993] with user [gabriella]
DEBUG: ... erl5 / IO / Socket.pm: 49: local error: IO :: Socket :: IP configuration failed
Host2 failure: can not open imap connection on host2 [zimbra.local] with user [gabriella]: Unable to connect to zimbra.local:

and 'as abilitasse me opening the imap port on my local server


vettalex
Posts: 12
Joined: Thu Mar 02, 2017 2:20 pm

Re: problem with imapsync - Unable to connect to zimbra.local:

Postby vettalex » Mon Mar 06, 2017 3:35 pm

problem solved, the door was wrong. In my case the door was the 7993 with SSL.
To verify the port assigned to your server, go to the administration console zimbra; from there go to "Setup" - "Server" - Double click on the server appears on the right - left click on "IMAP" - at the bottom you will see the assigned ports.

Thank you all

Return to “Migration”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests