Page 1 of 1

Zimbra Internal Free Busy doesn't work

Posted: Wed May 13, 2015 7:21 am
by Fabio S. Schmidt

Hi,



We have Zimbra 8.0.8 deployed and we started to use the Calendar intensively. I have noticed that the the information about the user availability is not working. I mean, when I try to invite an internal user, its status is always being displayed as "Unknown".



Is there any resource that we have to enable to start using this functionality?



My version:



Zimbra Internal Free Busy doesn't work

Posted: Fri May 15, 2015 8:43 am
by jorgedlcruz
Hi Fabio,

I didn't remember to see an error like that before. Can you please upgrade to 8.0.9? 8.0.9 didn't have any issue about this, but just in case. Can you also please share some screenshot with the error? And the complete zmcontrol -v as we can see your OS too.



Best regards

Zimbra Internal Free Busy doesn't work

Posted: Mon May 18, 2015 12:50 pm
by Fabio S. Schmidt
Hi Jorge,



I have checked and it appears to be a problem with this particular environment. I mean, I have installed the same OS and the same Zimbra version on a test VM and this issue doesn't occur. I have also checked the configuration and there are no errors as well.



Any ideas about how I could start debugging it?

Zimbra Internal Free Busy doesn't work

Posted: Tue May 19, 2015 12:50 pm
by Fabio S. Schmidt
Hi,



I have started to debug this problem when I try to schedule an appoinment the message below is displayed:



2015-05-19 14:39:10,539 ERROR [qtp821866309-897:https://192.168.11.10:443/service/soap/GetFreeBusyRequest] [name=fabio.schmidt@mydomain.com;mid=99;ip=X.X.X.X;ua=ZimbraWebClient - GC42 (Linux)/8.0.8_GA_6184;] fb - can't find free/busy provider for user fabio.schmidt@mydomain.com



Any ideas?

Zimbra Internal Free Busy doesn't work

Posted: Thu May 21, 2015 3:34 pm
by Fabio S. Schmidt
Hi,



Does anyone have an idea how could I debug this problem? I tried to follow the documentation below but the only message that I could identify was "fb - can't find free/busy provider for user".



https://wiki.zimbra.com/wiki/Using_log4j_to_Configure_mailboxd_Logging

https://wiki.zimbra.com/wiki/Zmsoap



I appreciate any help.

Zimbra Internal Free Busy doesn't work

Posted: Fri May 22, 2015 11:16 am
by Fabio S. Schmidt
Hi,



Just for the record, the problem was related with the zimbraMailTransport parameter.



A few months ago we had an issue with routes and we have changed it to 127.0.0.0.1. So I have just changed this parameter to our zmhostname for all accounts.



Thanks for any assistance.

Zimbra Internal Free Busy doesn't work

Posted: Fri May 22, 2015 6:47 pm
by jorgedlcruz
It is working properly now Fabio?



Let me know to create a Wiki article based in Purpose/Resolution with your help.



Best regards

Zimbra Internal Free Busy doesn't work

Posted: Fri May 22, 2015 6:51 pm
by Fabio S. Schmidt

Hi Jorge,


Yes, it is working properly after I change the para meter which I mentioned.


Let me know when you create the wiki entry.


Kind regards.