Page 2 of 2

Re: soap receiver error

Posted: Mon Oct 10, 2016 4:00 pm
by Alessio
It seems a simple timeout.

grep the line you provided us for the trace: qtp1684106402-50163:1475852672653:ecfe1080b40af179

Caused by: com.zimbra.cs.mailbox.MailSender$SafeMessagingException: connect timed out; chained exception is:
java.net.SocketTimeoutException: connect timed out

Does it happen to all accounts or only someone? Does it happen only form a certain network or from every public network?

Re: soap receiver error

Posted: Mon Oct 10, 2016 6:13 pm
by gruppoitaltelo
yes it seems a timout, but this happens to all users, they could connect from a local pc on network, from terminal, from outside, the servers gives periodically ( not always ) the error. thiis happens, of course , just from web gui. resources from server are quite good, also the network is ok. i am now tring to investigate if firewall (pfsense) can couse problems, what do you think?

Re: soap receiver error

Posted: Tue Oct 11, 2016 8:18 am
by Gren Elliot
It looks like you are using datasources. Are you sure the config for those is correct? What mailsystem are you connecting to for those - are they Zimbra systems or other?

Re: soap receiver error

Posted: Tue Oct 11, 2016 9:49 am
by gruppoitaltelo
i did not enebled it, i just do the upgrade as wiki instructions, i did it step by step.

No i am not sure if those datasources are correctly configured... how to investigate that?

thanks for help

Re: soap receiver error

Posted: Tue Oct 11, 2016 10:04 am
by gruppoitaltelo
Sorry i forgot to say i have zextras module installed, last release, seems to work .

Re: soap receiver error

Posted: Mon Oct 17, 2016 11:07 am
by gruppoitaltelo
§Sorry for be tedius, none has a tip on this?

thanks for any answer

Re: soap receiver error

Posted: Tue Oct 18, 2016 2:18 pm
by gruppoitaltelo
as described in another forum, i tried this command

zmprov ms MAIL.DOMAIN.COM zimbraRemoteManagementPort 22

it seems to fix my issue

Re: soap receiver error

Posted: Mon Oct 24, 2016 3:03 pm
by gruppoitaltelo
no , sorry, that command did not fixed the issue. someone has other tips? thanks in advance

Re: soap receiver error

Posted: Mon Oct 24, 2016 3:03 pm
by gruppoitaltelo
Gren Elliot wrote:It looks like you are using datasources. Are you sure the config for those is correct? What mailsystem are you connecting to for those - are they Zimbra systems or other?
no i am not useing datasources