Page 1 of 13

Zimbra AJAX Webmail not loading

Posted: Fri May 24, 2019 10:15 pm
by yvespires
Zimbra version:

Code: Select all

Release 8.7.0.GA.1659.UBUNTU12.64 UBUNTU12_64 FOSS edition


This is 4 years installation. Everything seems to be working fine, except the AJAX mode webmail loads blank page after inserting email/password

Code: Select all

zimbra@sedici:~/conf$ zmprov gcf zimbraMailboxdSSLProtocols
zimbraMailboxdSSLProtocols: TLSv1
zimbraMailboxdSSLProtocols: TLSv1.1
zimbraMailboxdSSLProtocols: TLSv1.2
zimbraMailboxdSSLProtocols: SSLv2Hello


Error:

Code: Select all

2019/05/24 18:13:02 [info] 27130#0: *213 SSL_do_handshake() failed (SSL: error:14094416:SSL routines:ssl3_read_bytes:sslv3 alert certificate unknown:SSL alert number 46) while SSL handshaking, client: 177.XXX.XXX.30, server: 0.0.0.0:443


Tried fix permissions
Regenerated zimbra certs
Server rebooted

Any ideas?

Re: Zimbra AJAX Webmail not loading

Posted: Fri May 24, 2019 11:14 pm
by amctecnologia
Hello!

I'm also having this same problem (started today) and was not even aware that in HTML mode it was working.

What I noticed in the zimbra logs was:

This error occurs in the /var/log/zimbra.log file:

May 24 19:41:50 mail zmconfigd [16210]: Rewrite failed: [Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/web.xml' ([Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/web.xml')
May 24 19:42:56 mail zmconfigd [16210]: Rewrite failed: [Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/service/WEB-INF/web.xml' ([Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/service/WEB-INF/web.xml')
May 24 19:42:56 mail zmconfigd [16210]: Rewrite failed: [Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/web.xml' ([Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/web.xml')

And in the /opt/zimbra/log/zmmailboxd.log file:

May 24 19:41:50 mail zmconfigd [16210]: Rewrite failed: [Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/web.xml' ([Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/web.xml')
May 24 19:42:56 mail zmconfigd [16210]: Rewrite failed: [Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/service/WEB-INF/web.xml' ([Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/service/WEB-INF/web.xml')
May 24 19:42:56 mail zmconfigd [16210]: Rewrite failed: [Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/web.xml' ([Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/web.xml')

In your case you have these entries also in the log?

Re: Zimbra AJAX Webmail not loading

Posted: Sat May 25, 2019 12:25 am
by mikeyl
Hi Everyone
The problem is global (I guess) because I have 4 servers with zimbra 8.6 and Webmail login is blank.
In /opt/zimbra/mailbox.log I have an error with .css not found.

I'll still trying with some configurations.
Regards,

Re: Zimbra AJAX Webmail not loading

Posted: Sat May 25, 2019 12:56 am
by amctecnologia
My Zimbra version:

[zimbra@mail ~]$ zmcontrol -v
Release 8.7.11_GA_1854.RHEL7_64_20170531151956 RHEL7_64 FOSS edition.


but my /opt/zimbra/log/mailbox.log does not display this error you mentioned.

Does your webmail open in HTML mode?

Re: Zimbra AJAX Webmail not loading

Posted: Sat May 25, 2019 1:23 am
by yvespires
amctecnologia wrote:My Zimbra version:

[zimbra@mail ~]$ zmcontrol -v
Release 8.7.11_GA_1854.RHEL7_64_20170531151956 RHEL7_64 FOSS edition.


but my /opt/zimbra/log/mailbox.log does not display this error you mentioned.

Does your webmail open in HTML mode?


Yes, HTML mode is opening, but with all icons missing

Seems the problem is not related to distro or zimbra version

Btw, tested with 3 different browsers, all show the same problem.

Re: Zimbra AJAX Webmail not loading

Posted: Sat May 25, 2019 1:26 am
by amctecnologia
Did you find the errors I mentioned in your logs?

Re: Zimbra AJAX Webmail not loading

Posted: Sat May 25, 2019 1:36 am
by mikeyl
yvespires wrote:
amctecnologia wrote:My Zimbra version:

[zimbra@mail ~]$ zmcontrol -v
Release 8.7.11_GA_1854.RHEL7_64_20170531151956 RHEL7_64 FOSS edition.


but my /opt/zimbra/log/mailbox.log does not display this error you mentioned.

Does your webmail open in HTML mode?


Yes, HTML mode is opening, but with all icons missing

Seems the problem is not related to distro or zimbra version

Btw, tested with 3 different browsers, all show the same problem.


Sorry,
the file is /opt/zimbra/zmmailboxd.out

[root@correo log]# tail zmmailboxd.out
at org.eclipse.jetty.server.handler.DebugHandler.handle(DebugHandler.java:81)
at org.eclipse.jetty.server.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:97)
at org.eclipse.jetty.server.Server.handle(Server.java:462)
at org.eclipse.jetty.server.HttpChannel.handle(HttpChannel.java:279)
at org.eclipse.jetty.server.HttpConnection.onFillable(HttpConnection.java:232)
at org.eclipse.jetty.io.AbstractConnection$2.run(AbstractConnection.java:534)
at org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool.runJob(QueuedThreadPool.java:607)
at org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool$3.run(QueuedThreadPool.java:536)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
2019-05-24 19:54:48.158:WARN:oejs.HttpChannel:qtp509886383-113: Could not send response error 500: java.io.FileNotFoundException: !/img/images.css.js

Only in html mode is working the webmail.

Re: Zimbra AJAX Webmail not loading

Posted: Sat May 25, 2019 1:40 am
by amctecnologia
Yes, same error! Very strange. High impact for me
:|

Re: Zimbra AJAX Webmail not loading

Posted: Sat May 25, 2019 2:26 am
by gellenb
Having the same issues here with "Loading" message on AJAX, and on HTML a message page without the icons. Running MOBILE on the desktop is functional under Firefox. Phones still syncing, and I started up the old Zimbra Desktop that I have not used in years, and it appears to be syncing ok. Everything was working fine up to 17:15 EST, but at 21:00 this problem came up. Nothing has been changed on the box in months, been running fine. I actually have a new server here, just waiting to be moved this coming week. Firefox, Chrome, and IE exhibit the same issues. Using the generic Samsung browser on my phone in MOBILE mode appears to be fine. HTML and AJAX have the same issue as the desktop browsers.
I'm running on this server
Ubuntu 14.04.05LTS
Zimbra 8.6.0_GA_1169
ZExtras 2.6.5
SSL's are good, and provided by AlphaSSL

Errors listed with others showing similar
From the var/log/zimbra.log
May 24 22:41:32 svr2 zmconfigd[3554]: File "/opt/zimbra/zimbramon/pylibs/state.py", line 741, in rewriteConfig os.unlink(to)
May 24 22:41:32 svr2 zmconfigd[3554]: Rewrite failed: [Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/service/WEB-INF/web.xml' ([Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/service/WEB-INF/web.xml')
May 24 22:41:32 svr2 zmconfigd[3554]: File "/opt/zimbra/zimbramon/pylibs/state.py", line 741, in rewriteConfig os.unlink(to)
May 24 22:41:32 svr2 zmconfigd[3554]: Rewrite failed: [Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/jetty-env.xml' ([Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/jetty-env.xml')
May 24 22:41:32 svr2 zmconfigd[3554]: File "/opt/zimbra/zimbramon/pylibs/state.py", line 741, in rewriteConfig os.unlink(to)
May 24 22:41:32 svr2 zmconfigd[3554]: Rewrite failed: [Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/jetty-env.xml' ([Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/jetty-env.xml')
May 24 22:41:32 svr2 zmconfigd[3554]: File "/opt/zimbra/zimbramon/pylibs/state.py", line 741, in rewriteConfig os.unlink(to)
May 24 22:41:32 svr2 zmconfigd[3554]: Rewrite failed: [Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/web.xml' ([Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/web.xml')
May 24 22:41:32 svr2 zmconfigd[3554]: File "/opt/zimbra/zimbramon/pylibs/state.py", line 741, in rewriteConfig os.unlink(to)
May 24 22:41:32 svr2 zmconfigd[3554]: Rewrite failed: [Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/web.xml' ([Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/web.xml')
May 24 22:41:32 svr2 zmconfigd[3554]: File "/opt/zimbra/zimbramon/pylibs/state.py", line 741, in rewriteConfig os.unlink(to)
May 24 22:41:32 svr2 zmconfigd[3554]: Rewrite failed: [Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimlet/WEB-INF/web.xml' ([Errno 1] Operation not permitted: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimlet/WEB-INF/web.xml')
May 24 22:41:32 svr2 zmconfigd[3554]: All rewrite threads completed in 0.03 sec

I don't find the .css error in my mailbox.log

In the zmmailboxd.out file I do find the same error as listed above:
019-05-24 21:05:08.058:WARN:oejs.HttpChannel:qtp509886383-94720: Could not send response error 500: java.io.FileNotFoundException: !/img/images.css.js
2019-05-24 21:05:39.035:WARN:oejs.ServletHandler:qtp509886383-94723:http://172.16.0.33:81/: /

Re: Zimbra AJAX Webmail not loading

Posted: Sat May 25, 2019 12:58 pm
by AB_Zimbra
We had exactly the same issue. And I saw that the files had the wrong permissions (executable instead of writeable).

Version: 8.7.11_GA_3800.NETWORK

I did the following (as root);
cd /opt/zimbra/mailboxd
find webapps -type d -exec chmod 0755 {} \;
find webapps -type f -exec chmod 0644 {} \;

Then restart Zimbra;
su - zimbra
zmcontrol restart

After that, everything working fine again and no such messages in the logs anymore.