Page 1 of 1

Setup Backup NG

Posted: Thu Aug 22, 2019 10:05 am
by oetiker
Hi

There are a lot of dokumentation about Backup NG bud somehow I can not find how to setup or install the Backup NG version in zimbra 8.8.15.
could someone point me to the right documentation ?

thanks a lot

Manuel

Re: Setup Backup NG

Posted: Thu Aug 22, 2019 10:36 am
by phoenix
AFAIK, the NG modules should be installed with the NE install unless you answered "N" and didn't install them: https://blog.zimbra.com/2018/01/install-zimbra-collaboration-8-8-ubuntu-16-04-lts/.

You then need to initialise them: https://zimbra.github.io/installguides/8.8.9/single.html#Zimbra-Network-NG-Modules-first-steps-guide

Re: Setup Backup NG

Posted: Mon Sep 02, 2019 8:35 pm
by oetiker
thanks for the links my problem is,

that on the left side there is no backup ng entry

and the package is installed:
ii zimbra-network-modules-ng 6.0.2.1566228068-1.u16 amd64 Zimbra Network Modules New Generation

Re: Setup Backup NG

Posted: Tue Sep 03, 2019 11:05 am
by L. Mark Stone
This used to happen in earlier versions. Undeploying and redeploying the zimlets, followed by a flush zimlet cache and a mailbox restart worked for me.

Hope that helps,
Mark

Re: Setup Backup NG

Posted: Tue Sep 03, 2019 12:24 pm
by pup_seba
Hi,

I faced something similar when upgrading some customers to 8.8.12. Take a look at "issue 8" here viewtopic.php?t=65924. Basically, you need to see how this is configured "zmprov gacf zimbraNetworkModulesNGEnabled" (you'll also need to check that at a server level). Maybe this is what's happening to you?

Re: Setup Backup NG

Posted: Tue Sep 03, 2019 2:54 pm
by oetiker
Thanks pup_seba for helping find the issue sadly my
setting is set on TRUE

$ zmprov gacf zimbraNetworkModulesNGEnabled
zimbraNetworkModulesNGEnabled: TRUE