Page 1 of 1

Missing Mailbox

Posted: Tue Jul 25, 2006 11:36 am
by yomex
Hi all,
I am expreincing some strange behaviours with some of my mailbox, some mailbox accounts has suddenlly disappeared and I can't seem to trace what exactly is happening.

An attempt to recreate the affected account, I get an error saying account already exist, meanwhile the account isn't listed. I also tried recreating with zmprov CLI utility but with the error:
ERROR: account.ACCOUNT_EXISTS (account already exists: username@mydomain.com)


I have run an ldapsearch, zmprov gaa, etc. but none display these missing accounts.
Other accounts seems to be working fine, but I'm lost as to what could have happen to these "missing" accounts.
FYI: I'm running FC5 + 3.1.4_GA_518.FC4 GA open source version.
I'd appreciate any ideas as to what could be responsible for this.

Missing Mailbox

Posted: Tue Jul 25, 2006 12:10 pm
by jholder
Try to look the account up using the FQDN
example: username@hostname.domain.com
If that doesn't work, try:

>zmprov

>gaa
jh

Missing Mailbox

Posted: Tue Jul 25, 2006 1:10 pm
by yomex
I've searched to no avail, if you look at my initial post, I've tried using Zimbra zmprov gaa utility as well but none of these "missing" mailbox were listed.

Missing Mailbox

Posted: Tue Jul 25, 2006 1:18 pm
by jholder
So you have more than one missing acct?

Missing Mailbox

Posted: Tue Jul 25, 2006 4:26 pm
by yomex
3 out of 25 actually.

Missing Mailbox

Posted: Thu Aug 03, 2006 5:48 pm
by bobby
do you see them if you run this:
mysql zimbra -e 'select id,comment from mailbox'

Missing Mailbox

Posted: Fri Aug 04, 2006 1:55 am
by yomex
[quote user="17224bobby"]do you see them if you run this:
mysql zimbra -e 'select id,comment from mailbox'[/QUOTE]
I ran the above command which indicates 2 of the 3 accounts exist in the MySQL db, not sure where the 3rd is.
I also crosscheck the MySQL database message stores (i.e mailboxn where n is the id from the query above) which indicates that the account's respective mailbox still exist (except for the 3rd).
Any ideas on how to recover these "3 accounts", other accounts & newly created ones still works fine.

Missing Mailbox

Posted: Fri Aug 04, 2006 4:54 am
by sshgz
[quote user="yomex"]Hi all,
I am expreincing some strange behaviours with some of my mailbox, some mailbox accounts has suddenlly disappeared and I can't seem to trace what exactly is happening.

An attempt to recreate the affected account, I get an error saying account already exist, meanwhile the account isn't listed. I also tried recreating with zmprov CLI utility but with the error:
ERROR: account.ACCOUNT_EXISTS (account already exists: username@mydomain.com)


I have run an ldapsearch, zmprov gaa, etc. but none display these missing accounts.
Other accounts seems to be working fine, but I'm lost as to what could have happen to these "missing" accounts.
FYI: I'm running FC5 + 3.1.4_GA_518.FC4 GA open source version.
I'd appreciate any ideas as to what could be responsible for this.[/QUOTE]
I have installed 3.2 Beta M2 on FC4, and have the same thing.

Missing Mailbox

Posted: Thu Aug 10, 2006 8:30 pm
by bobby
you guys have also checked ldap directly?
source ~/bin/zmshutil

zmsetvars

ldapsearch -D ${zimbra_ldap_userdn} -x -w ${zimbra_ldap_password} -b uid=username,ou=people,dc=domain,dc=com



are there any last traces of the accounts in the logs:
grep username@domain.com ~/log/zimbra.log*

Missing Mailbox

Posted: Mon Aug 14, 2006 3:37 pm
by bobby
if anybody wants to send us the whole ldap db to investigate, just let me know. you can pm or email it if necessary.
ldap stop

~/openldap/sbin/slapcat -f ~/conf/slapd.conf -l /tmp/zimbraldapdb

ldap start