[SOLVED] Unable to send or receive e-mail within zimbra

Running our Appliance (ZCA), ZCS on VMware, or any other virtual machine software? Post your thoughts here.
admmcoe
Posts: 6
Joined: Sat Sep 13, 2014 1:59 am

[SOLVED] Unable to send or receive e-mail within zimbra

Postby admmcoe » Tue May 03, 2011 10:32 am

I'm totally new to ZIMBRA VM Appliance. I'm using VMPlayer to test the Z-Appliance.
We set up an evaluation instance of Zimbra Collaboration Suite Appliance on our local area network. We are running ZCA on our local network wehre we also have our corporate mail server. To avoid disrupting existing email operations, we have not changed our DNS MX record during the evaluation.
We created two local ZCA accounts but get the following error when account 1 sends an email to account 2:
May 2 15:23:12 asegvmail postfix/smtp[500]: 641AA360A4: to=, relay=none, delay=444, delays=444/0.03/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)

May 2 15:23:12 asegvmail postfix/smtp[501]: CE5E43609E: to=, relay=none, delay=566, delays=566/0.03/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Is there an additional configuration setting we may have missed? Any help would be appreciated.

The following has been accomplished:
Downloaded the appliance

Powered on the appliance

Created password for the virtual machine

Established the Zimbra Hostname

Completed the Admin Email address

Completed the Admin Password

Successfully Auto-fetch trial license

Accessed the Zimbra Administration Console

Completed static IP addresses

Verified the Zimbra server has a Host (A) record in DNS

Created two Email accounts


phoenix
Ambassador
Ambassador
Posts: 26325
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:56 pm
Location: Liverpool, England

[SOLVED] Unable to send or receive e-mail within zimbra

Postby phoenix » Tue May 03, 2011 10:47 am

[quote user="admmcoe"]We set up an evaluation instance of Zimbra Collaboration Suite Appliance on our local area network. We are running ZCA on our local network wehre we also have our corporate mail server. To avoid disrupting existing email operations, we have not changed our DNS MX record during the evaluation.[/QUOTE]That won't wqork, you need valid DNS A & MX records (plus a valid and correct hosts file) pointing to your Zimbra server. Go to the wiki and read the articles on Split DNS and Split Domain' (for co-existence with your current server).
Regards

Bill

Rspamd: A high performance spamassassin replacement

If you'd like to see this implemented in a future version of ZCS then please vote on Bugzilla entries 97706 & 108168

Return to “Virtualization”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests