AjxRpc and Ports?

Interested in talking about Mash-up's? This is the place.
mghaught
Posts: 21
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:06 pm

AjxRpc and Ports?

Postby mghaught » Wed Mar 22, 2006 2:10 pm

I have been using the AjxRpc calls to get back text results from my web server for my Zimlet's use. My initial test worked fine which was not surprising since I lifted the code pretty much wholesale from the amazon zimlet. It however stopped working when I changed the url to point to a webserver with a specific port. Here's the broken url (domain has been changed to keep private):

I">http://vanilla-ruby.XXXX.com:3000/zimlet/view
I
do urlEncode it with this line:
var url = ZmZimletBase.PROXY + AjxStringUtil.urlEncode(Com_Rs_Compose.URL);
Am I correct in guessing that ports are not supported in the AjxRpc calls? Is there some other issue? Thanks!
Cheers,

Marty


marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

AjxRpc and Ports?

Postby marcmac » Wed Mar 22, 2006 2:20 pm

Did you modify the zimlet config to add the domain to proxyAllowed domains?
mghaught
Posts: 21
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:06 pm

AjxRpc and Ports?

Postby mghaught » Wed Mar 22, 2006 3:24 pm

Hmm, is this a separate property from allowedDomans in the config_template.xml? The domain is listed in the allowedDomains list.
Cheers,

Marty
mghaught
Posts: 21
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:06 pm

AjxRpc and Ports?

Postby mghaught » Wed Mar 22, 2006 4:21 pm

Okay, I've played a bit more with this. I've been able to get a rpc call to work against the domain. It has the www prefix. Just trying the same domain with no port but a hyphenated prefix it didn't work. The callback never returned. I did add an alert that tells me when the call is being made and to what domain. I also added one to the callback so that I know when it does get called.
That would suggest the issue is with hyphenated prefixes for domains. Is that true? Can anyone else reproduce this issue? I'll keep playing with it if I can confirm any further what will work.
Cheers,

Marty
14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

AjxRpc and Ports?

Postby 14319KevinH » Wed Mar 22, 2006 4:45 pm

The hyphen might get you. What is you use XXX.com so just the parent domain and skip the prefix? We should then allow any prefix.
mghaught
Posts: 21
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:06 pm

AjxRpc and Ports?

Postby mghaught » Wed Mar 22, 2006 5:23 pm

Well, I did get a hyphenated domain prefix to work. But as it turns out the server where our demo version is installed has a screwed up internal dns. So the IP was resolving to some weird IP address. Since I work in a different location, I don't see the same issues on my local workstation. Now I feel silly. :)
I still don't know if the port will be respected in the url yet but until I get the dns fixed, I guess I can't really test it.
Cheers,

Marty
mghaught
Posts: 21
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:06 pm

AjxRpc and Ports?

Postby mghaught » Wed Mar 22, 2006 6:10 pm

OKay, all is well. With the DNS fixed and a Zimbra bounced it's working. Thanks for confirming that I'm not insane. :)
Cheers,

Marty
14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

AjxRpc and Ports?

Postby 14319KevinH » Wed Mar 22, 2006 6:18 pm

Great. Glad to know it's working.

Return to “Zimlets”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests