Documents and inserted files/images

Post feedback about our hosted demo or your local install. Tell us what you love and/or what you’d like to see added in the future.
ericortego
Posts: 38
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:14 pm

Documents and inserted files/images

Postby ericortego » Tue Mar 31, 2009 1:11 pm

Using the Documents feature of zimbra allows me to insert a file or an image in the wiki page. But where are these stored? I have 2 issues I am seeing that make me ask this question.
First is if an image is removed from a document the file still exists where ever it was put. This becomes apparent when a user tries to upload another image by the same name. Of course a user can overwrite the original but how do we delete the ones that have been uploaded which are no longer needed?
Second if I include an image or a file I am immediately asked to login again. Why? Anytime I go back to the document to view or edit it I cannot see the images/files until I authenticate again... Is this normal? Is there some way to prevent this sort of unexpected behavior?
Also I noticed that I can right click on a Notebook and get a menu with a browse option. But selecting the browse option for any notebook loads a blank page producing the error 'No such folder exists'.


Ramadan Mansoura
Zimbra Alumni
Zimbra Alumni
Posts: 55
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:18 pm

Documents and inserted files/images

Postby Ramadan Mansoura » Tue Mar 31, 2009 2:58 pm

[quote]First is if an image is removed from a document the file still exists where ever it was put. This becomes apparent when a user tries to upload another image by the same name. Of course a user can overwrite the original but how do we delete the ones that have been uploaded which are no longer needed? [/quote]
This issue is discussed in bug Bug 20025 – attachement in doc not deleted - upload conflict dialog displayed

and bug Bug 33040 – attachments not shown in Browse view of notebook
[quote]Second if I include an image or a file I am immediately asked to login again. Why? Anytime I go back to the document to view or edit it I cannot see the images/files until I authenticate again... Is this normal? Is there some way to prevent this sort of unexpected behavior?[/quote]
This is bug

Bug 12109 – Inserting image in document page prompts for username and password.
ericortego
Posts: 38
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:14 pm

Documents and inserted files/images

Postby ericortego » Wed Apr 01, 2009 9:12 am

Thanks, though that doesn't seem to help me as both bugs are closed. One of them says that it is fixed in 5.0.12 but I am running 5.0.12 Network Edition and cannot see attahcments via browse.
bsaxon
Posts: 27
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:38 pm

Documents and inserted files/images

Postby bsaxon » Fri Jul 10, 2009 8:27 am

I am having the same issue. We are running 5.0.17 NE for RHEL4.
This seems to be a new issue for us. Does anyone know of a quick fix or workaround?
We are also getting prompted for username/password when clicking on a page that contains an image. It actually prompted for every single image that loads on the page.

Return to “Users”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests