ZCO causes Outlook 2016 to crash

Ask your questions and get help with Zimbra's Outlook Connector.
tmowbray
Posts: 8
Joined: Tue Sep 30, 2014 8:42 am

ZCO causes Outlook 2016 to crash

Postby tmowbray » Thu Feb 15, 2018 5:52 pm

I'm installing on a new laptop with Outlook 2016 (volume lic version) and I have ZCO 8.7.10.1711 installed as well. (64 bit office and connector, Windows 10)

I am unable to create any accounts using the Outlook connector as Outlook crashes immediately upon choosing the account type, with an error message that "Outlook has stopped working". Have tried uninstall/re-install.

Also unable to create new ZCO profiles using the "control panel -> mail" settings route as well

UPDATE: It seems it may be WIndows related(?). I downgraded Office to 2013 and it's still occurring.


Shaddoh
Posts: 1
Joined: Mon Feb 19, 2018 8:14 pm

Re: ZCO causes Outlook 2016 to crash

Postby Shaddoh » Mon Feb 19, 2018 8:20 pm

I am having a simular issue, I have outlook 2016 click to run , windows 10, and after installing ZCO , It did not create a Zimbra profile. And when opening outlook did not prompt for one. Going in to mail32 I can select other option but as soon as I select ZCO it goes to not responding and then force close. I did have an exch email already loaded. I removed to test if it was causing issues and i could not add anything. I ran repair and now I am back at beginning. ZCO is not working like it should. Or something is blocking it. hmm I am going to try re run install as admin
ferra
Advanced member
Advanced member
Posts: 98
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:47 pm

Re: ZCO causes Outlook 2016 to crash

Postby ferra » Fri Mar 09, 2018 10:27 am

Click to run is not supported by ZCO, yet
tastleford
Posts: 8
Joined: Fri Mar 30, 2018 6:36 pm

Re: ZCO causes Outlook 2016 to crash

Postby tastleford » Fri Mar 30, 2018 7:03 pm

Good afternoon!
Has there been a fix for this? I am having a similar issue. it is specifically on Windows 10 Pro machines running Version 10.0.16299 Build 16299 and it is happening on more than one machine.
I have installed outlook 2010, 2013 and 2016 along with all of their updates. And on each of those versions of outlook I have insatlled 2 different connectors: 8.7.1.1661 and 8.8.8.1763.
All of the above end in the same result.
Outlook operates just fine until a connector is installed and I try and add a zimbra account. It creates the profile but as soon as it does outlook crashes. I have tried using the wizard in outlook (the first time you open it) and also in mail in the control panel.

The Windows error is:
Log Name: Application
Source: Application Error
Date: 3/30/2018 12:20:19 PM
Event ID: 1000
Task Category: (100)
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: tablet11.WHEELER
Description:
Faulting application name: rundll32.exe, version: 10.0.16299.15, time stamp: 0xb329203b
Faulting module name: LSMSCFG32.DLL, version: 8.7.1.1661, time stamp: 0x58089382
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x000170af
Faulting process id: 0x23b4
Faulting application start time: 0x01d3c84b5607848c
Faulting application path: C:\windows\SysWOW64\rundll32.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Common Files\SYSTEM\MSMAPI\1033\LSMSCFG32.DLL
Report Id: 869bdf5d-e534-4fd4-a15a-e56c51eb75e8

I have the zco log files too but they are long... most of them in effect say:
|||
|||Zimbra Connector for Outlook 8.7.1.1661 (32-bit)
|||Built: Oct 20 2016 04:48:13
|||Client Path: C:\windows\SysWOW64\rundll32.exe
|||Client Version: 10.0.16299.15
|||Command Line: "C:\windows\SysWOW64\rundll32.exe" "C:\windows\SysWOW64\shell32.dll",#44 "C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\MLCFG32.CPL",@0
|||OS: Microsoft Windows 10 (build 16299), 64-bit
|||
30-03-2018 12:20:08.809 |||PRA 23B4 MAIN 23B8||| START PROCESS 23B4: '"C:\windows\SysWOW64\rundll32.exe" "C:\windows\SysWOW64\shell32.dll",#44 "C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\MLCFG32.CPL",@0'

30-03-2018 12:20:08.834 |||PRA 23B4 MAIN 23B8||| LMServiceEntry: MSG_SERVICE_DELETE
30-03-2018 12:20:10.060 |||PRA 23B4 MAIN 23B8||| ### ERROR ### Empty ZDB path. @ ZimbraUtil.cpp#2297[Zimbra::Util::DeleteStoreFiles()]
30-03-2018 12:20:10.071 |||PRA 23B4 MAIN 23B8||| Profile deleted successfully

30-03-2018 12:20:10.103 |||PRA 23B4 MAIN 23B8||| END PROCESS 23B4: '"C:\windows\SysWOW64\rundll32.exe" "C:\windows\SysWOW64\shell32.dll",#44 "C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\MLCFG32.CPL",@0' [1.348s]

I have 2 users who are waiting on their new computers and I can't give them to them until I get this fixed! So I hope someone can tell me what I need to do differently? or that this gets resolved soon?
Thank you!!
Tawny
jsdecarie
Posts: 4
Joined: Sat Sep 13, 2014 3:25 am

Re: ZCO causes Outlook 2016 to crash

Postby jsdecarie » Fri May 18, 2018 3:33 pm

any news on this issues, I'm experiencing the same behavior on a brand new lenovo laptop ?

thank you,
jsdecarie
Posts: 4
Joined: Sat Sep 13, 2014 3:25 am

Re: ZCO causes Outlook 2016 to crash

Postby jsdecarie » Fri May 18, 2018 5:18 pm

jsdecarie wrote:any news on this issues, I'm experiencing the same behavior on a brand new lenovo laptop ?

thank you,


I Just corrected mine with this fix!

"Found the issue seems that these pre-installed laptops come with office 365, even when you uninstall it, its still there clicking on the start(windows icon) then going through the programs will reveal one that is just called outlook. Right click on it click uninstall, wait like 10 seconds then it disappears and then all works like a charm."

source: (thank to pcnerd5 from reddit)
https://www.reddit.com/r/Zimbra/comment ... ource=link

Return to “Zimbra Connector for Outlook”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests