Page 1 of 2

ZCO stops syncing, restart outlook, syncs once then not again. repeat.

Posted: Fri Apr 23, 2010 10:03 am
by 16242ryanp
Hi,
Having an issue where some people suddenly have the following issue:
- Outlook stops syncing mail. It is not in offline mode. Send/receive does not do anything. No errors.

- Restart Outlook, mail syncs once.

- Repeat Cycle.
It seems to be hitting more and more people and the only way I have found to fix is to uninstall ZCO and delete profiles and then reinstall.
Has anyone run into this? We're on Zimbra 6.0.4 currently.
Thanks.

Ryan

ZCO stops syncing, restart outlook, syncs once then not again. repeat.

Posted: Mon Apr 26, 2010 10:46 am
by fsiegel
Have you tried moving to 6.0.6?
Can you post a ZCO log file that duplicates your problem? Hopefully, it won't span too long, so the log won't get too big.
Thanks

ZCO stops syncing, restart outlook, syncs once then not again. repeat.

Posted: Mon Apr 26, 2010 11:01 am
by 16242ryanp
Hi,
Can't move to 6.0.6 yet because we have to test it first in our replica environment.
I will work on getting zco logs next time the problem happens.
Ryan

ZCO stops syncing, restart outlook, syncs once then not again. repeat.

Posted: Mon May 17, 2010 10:33 am
by 11148mertz
[quote user="fsiegel"]Have you tried moving to 6.0.6?
Can you post a ZCO log file that duplicates your problem? Hopefully, it won't span too long, so the log won't get too big.
Thanks[/QUOTE]
I have similar symptoms:



  • Outlook stops syncing mail. It is not in offline mode. Receive does not do anything. but Send is working (that's the difference). No errors.

  • Restart Outlook, mail syncs once.

  • Repeat Cycle.



my first user encountered this bug (sync once only) approximately in Feb.
My second user get the same pb today after a windows update and a reboot. We went back to the previous system snapshot (ie before windows update) but sync does not work neither (sync once, then failed)


Both are using seven + outlook 2003 sp3, ZCO 6.04 and ZCS 6.04


BTW, I am also using the same config, currently without any pb.
I will send you privately some logs.
christophe

ZCO stops syncing, restart outlook, syncs once then not again. repeat.

Posted: Tue May 18, 2010 1:52 am
by 11148mertz
Hello,
The scenario was the following:


  • at 17:41 user A started outlook, synced once the receiving messages and after that did not receive any new messages
  • at 17:42 user B send message1 to user A (which did not received in outlook as mentionned just before). However, the message was available on zimbra webmail
  • at 17:43 user A stopped and restarted outlook, and received message1
  • at 17:45 user B resend message2, not received anymore by outlook of user A


PS: hours are approximate.
The logs are attached.

zco-20100517T174059.572-OUTLOOK.EXE-3192.zip


zco-20100517T174308.631-OUTLOOK.EXE-5960.zip


ZCO stops syncing, restart outlook, syncs once then not again. repeat.

Posted: Thu May 20, 2010 4:15 am
by 11148mertz
Hello,
as mentioned in http://www.zimbra.com/forums/zimbra-connector-outlook/38202-outlook-2003-don-t-sync-anymore.html#post177235 I deleted .imd files in the outlook directory.
This forces a re-index of all emails and after that outlook seems to sync again.
My once-only-sync is solved. (but could not mark this thread as solved as i am not the initiator of this thread...)
christophe

ZCO stops syncing, restart outlook, syncs once then not again. repeat.

Posted: Tue May 25, 2010 12:44 pm
by 16242ryanp
[quote user="fsiegel"]Have you tried moving to 6.0.6?
Can you post a ZCO log file that duplicates your problem? Hopefully, it won't span too long, so the log won't get too big.
Thanks[/QUOTE]


Here's some interesting stuff being logged:
25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WE HAVE MULTIPLE ZIMBRAID FOR ONE PSTID (PSTId=2137668) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WE HAVE MULTIPLE ZIMBRAID FOR ONE PSTID (PSTId=2137700) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WE HAVE MULTIPLE ZIMBRAID FOR ONE PSTID (PSTId=2137732) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WE HAVE MULTIPLE ZIMBRAID FOR ONE PSTID (PSTId=2137764) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WE HAVE MULTIPLE ZIMBRAID FOR ONE PSTID (PSTId=2137796) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WE HAVE MULTIPLE ZIMBRAID FOR ONE PSTID (PSTId=2137828) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WE HAVE MULTIPLE ZIMBRAID FOR ONE PSTID (PSTId=2137860) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WE HAVE MULTIPLE ZIMBRAID FOR ONE PSTID (PSTId=2137892) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WE HAVE MULTIPLE ZIMBRAID FOR ONE PSTID (PSTId=2137924) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WE HAVE MULTIPLE ZIMBRAID FOR ONE PSTID (PSTId=2137956) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIOUS ERROR !!!!!!!!!!!!!!!!^M

25-05-2010 13:19:47.031 [5824]: FileMapper::LoadCache: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WE HAVE MULTIPLE ZIMBRAID FOR ONE PSTID (PSTId=2137988) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^M

Other useful log:



25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: *18680* <<<>>>

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: *18680* DEBUG: in Zimbra::Rpc::Connection::ReadResponseFully - content-length in http response header: 587

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: *18680* DEBUG: in Zimbra::Rpc::Connection::ReadResponseFully - Total bytes read from wire: 587

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: *18680* <<<>>>

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: *18680* Exit Zimbra::Rpc::Connection::SendRequest ...

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: DEBUG: Zimbra::Rpc::ZimbraConnection::HandleError - the error (mail.NO_SUCH_MSG) can not be handled here.

25-05-2010 13:27:10.171 [4368]: QueryInterface this(03BA85B8) inner(029B6250) iid(Unknown MAPI Property Set (98)): unknown handled by inner as 029B6308

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: Zimbra::Sync::Synchronizer::PushClientChanges_HandleRpc: Response is soap error exception (mail.NO_SUCH_MSG).

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: IsRPCOverDelete. error code mail.NO_SUCH_MSG

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: Zimbra::Sync::Synchronizer::PushClientChanges_HandleRpc. Most probably no parent folder yet created. I will try once again later

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: Done processing 18677 of 18678

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: Change record 18678 of 18678

25-05-2010 13:27:10.171 [4368]: QueryInterface this(03BA7298) inner(029B3970) iid(Unknown MAPI Property Set (98)): unknown handled by inner as 029B3A28

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: ---------------CHANGE RECORD---------------

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: Changed Object Eid

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: 24;0000000006147F16CB9C4A4780271A340667BA4AC4DD3200

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: Change Record Eid

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: 24;0000000006147F16CB9C4A4780271A340667BA4AC8181D00

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: ChangeType: Edit

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: ChangedObjectType: Message

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: ZimbraId: 38369

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: ReplicationId: not synced to server yet

25-05-2010 13:27:10.171 [4664]: -------------------------------------------


Any thoughts?

ZCO stops syncing, restart outlook, syncs once then not again. repeat.

Posted: Tue May 25, 2010 3:39 pm
by fsiegel
The file mapper errors look bad. Can you close Outlook, try deleting the .idm file (same name and same location as the .zdb), and then open Outlook and sync. This should rebuild the .idm (id mapper) file. Maybe that will help.
Also, what version of ZCO are you using? Maybe the NO_SUCH_MSG is bug 43432, 43433, fixed in 6.0.5, but I don't really know until I know the version. May also not be this.

ZCO stops syncing, restart outlook, syncs once then not again. repeat.

Posted: Wed May 26, 2010 6:11 am
by 16242ryanp
[quote user="fsiegel"]The file mapper errors look bad. Can you close Outlook, try deleting the .idm file (same name and same location as the .zdb), and then open Outlook and sync. This should rebuild the .idm (id mapper) file. Maybe that will help.
Also, what version of ZCO are you using? Maybe the NO_SUCH_MSG is bug 43432, 43433, fixed in 6.0.5, but I don't really know until I know the version. May also not be this.[/QUOTE]
Zimbra Connector for Outlook 6.0.5797.4

ZCO stops syncing, restart outlook, syncs once then not again. repeat.

Posted: Wed May 26, 2010 10:16 am
by fsiegel
You should move to 6.0.5 or 6.0.6 if you can