Message sending multiple times

Ask your questions and get help with Zimbra's Outlook Connector.
dan14008
Posts: 2
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:26 pm

Message sending multiple times

Postby dan14008 » Thu May 06, 2010 12:03 pm

I just had a user send an email to a client 9,000 times. The client isn't very happy. This happened a month ago with a different user as well.
What the user said she did was reply to an email, enter a few lines of text, then click send. After a half hour, she noticed the email was still in the outbox. She exited outlook, then went back in, it still wouldn't go out. She rebooted, then was able to remove the email from the Outbox. Then she had about 500 undeliverable email bounce messages from the client's mail server. (They have some sort of throttling thing.)
I've turned on zimbra connector logging, so if this happens again, I'll get a log. I've informed all users to make sure their outboxes are empty after sending an email.
This is with 6.04 client and server. I've upgraded her client to 6.06. I'll be upgrading the server this weekend to 6.06.


s00mar
Posts: 6
Joined: Sat Sep 13, 2014 1:10 am

Message sending multiple times

Postby s00mar » Fri May 07, 2010 4:45 am

It happend to one of my customers three times the other day. I have now swtched her to the webclient and is going to reinstall her computer.
I had turned on the extended logging so I'm sending the logs in to Zimbra today.
At least one of the emails was a quick respons on another email.
s00mar
Posts: 6
Joined: Sat Sep 13, 2014 1:10 am

Message sending multiple times

Postby s00mar » Thu May 27, 2010 8:34 am

It turned out that I had not created the folder to which I wanted the logger to write to so I had no logs at that time. Today it happend again and now I have the logs and hopefully can someone make somthing of so we can leave this mess behind us.
/marcus
fsiegel
Zimbra Alumni
Zimbra Alumni
Posts: 1334
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:16 pm

Message sending multiple times

Postby fsiegel » Thu May 27, 2010 12:49 pm

I don't see any logs
markope
Posts: 1
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:08 am

Message sending multiple times

Postby markope » Tue Jul 26, 2011 4:56 am

Dear Forum,

Is there any any update on this issue?

This happened twice on one of our computers today. Once sending 7000 mails and secondly 300 mails before outlook was shut down.
Best Regards,

Marko Petron
phoenix
Ambassador
Ambassador
Posts: 26417
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:56 pm
Location: Liverpool, England

Message sending multiple times

Postby phoenix » Tue Jul 26, 2011 5:05 am

[quote user="markope"]Is there any any update on this issue?[/QUOTE]No, there's no update for the simple reason that the last poster with the problem didn't provide any log files with which the issue could be debugged.
If you really do have the same problem then provide some debugging info, you should also search bugzilla to see if any bug report was ever filed or resolved.
Regards

Bill

Rspamd: A high performance spamassassin replacement

If you'd like to see this implemented in a future version of ZCS then please vote on Bugzilla entries 97706 & 108168
s00mar
Posts: 6
Joined: Sat Sep 13, 2014 1:10 am

Message sending multiple times

Postby s00mar » Tue Jul 26, 2011 7:08 am

Hi!
I had started a supportticket and sent my logs there and did not think about sending them here...
Anyway the problem we had was with outlook 2003 and we have seen it once on outlook 2010 but not a single time with outlook 2007.
It is still a bit scary and I get nervous every time a client calls to say that there is a message stuck in the outbox.
/marcus
creagel
Posts: 22
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:07 am

Message sending multiple times

Postby creagel » Wed Feb 08, 2012 2:00 am

I have the same problem.
Outlook 2010 with outlook connector 7.1.1.6324

7.1.1_GA_3196.UBUNTU10_64 UBUNTU10_64 NETWORK


This problem occure, when the Outlook freeze on sending email.
In mailboxd.log and mail.info I see many attempts of sending this mail.
pwaki
Posts: 6
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:13 am

Message sending multiple times

Postby pwaki » Tue Feb 21, 2012 12:25 pm

Hi,
I've just had the same issue today with one of our customer (5000 mails

sent over ZCO - Release 7.1.2_GA_3268.UBUNTU10_64 UBUNTU10_64 NETWORK edition)
As it seems that this issue seems to stay, is there a way to limit

ZCO connections and incoming messages for users ?
Thanks.

PM.
pambuffington
Posts: 14
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:14 pm

Message sending multiple times

Postby pambuffington » Wed Feb 22, 2012 8:22 am

Zimbra: Why are people still seeing this problem happen after 3 Years of reporting it? Can this not be caught in a QA process?

Return to “Zimbra Connector for Outlook”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests