Upgrade from 7.1.3 NE to GA

Ask your questions and get help with Zimbra's Outlook Connector.
SmithMartinChristopher
Posts: 10
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:19 am

Upgrade from 7.1.3 NE to GA

Postby SmithMartinChristopher » Mon Nov 28, 2011 2:02 pm

This weekend, we transitioned from the OSS to the Network Edition version (Release 7.1.3_GA_3346.RHEL5_64_20110928134534 CentOS5_64 NETWORK edition, Patch 7.1.3_P1). It all went well, except for the following issues:
1) Download connector from Admin doesn't work - already aware of the bug submitted, so I have done an ln -s to create the symbolic link
2) OLKConnector thinks that we are still on the Network Edition, event though we have upgraded. What files is it looking at/for that is causing this?
I am including a screenshot of the error. Further note - this is Outlook 2010 running on 64-Bit Windows 7.

Capture.PNG



SmithMartinChristopher
Posts: 10
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:19 am

Upgrade from 7.1.3 NE to GA

Postby SmithMartinChristopher » Mon Nov 28, 2011 10:15 pm

Correction, we are now on purchased platform, not the open source version. As such, the connector is supposed to work as it was provided with te new version. Hope that clarifies.
SmithMartinChristopher
Posts: 10
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:19 am

Upgrade from 7.1.3 NE to GA

Postby SmithMartinChristopher » Thu Dec 01, 2011 1:06 pm

No response yet. Any ideas or thoughts?
xeon
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 208
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:50 pm

Upgrade from 7.1.3 NE to GA

Postby xeon » Mon Dec 05, 2011 10:31 am

Your question does not make much sense. From what I can gather you went from the NE version to FOSS edition (OSE)?
If that's the case, then you cannot use ZCO as the previous poster stated. If you are supposed to be on NE edition, you must have "upgraded" with the wrong download?
If you are truly on the Network edition, ensure the accounts have MAPI connector feature enabled.
SmithMartinChristopher
Posts: 10
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:19 am

Upgrade from 7.1.3 NE to GA

Postby SmithMartinChristopher » Mon Dec 05, 2011 11:25 am

We were on the Open-Source Edition (free download) and running 7.1.x of it. Two weeks ago, we had purchased the licenses to convert to the Network Edition as is indicated by release edition (Release 7.1.3_GA_3346.RHEL5_64_20110928134534 CentOS5_64 NETWORK edition, Patch 7.1.3_P1).
Free (OSS) --> Purchased/Support (Network Edition)
Now, we are trying to leverage the Outlook Connector to communicate to the Network Edition. The connector insists that we are using an incorrect version, but the Zimbra Administration console as well as 'zmcontrol -v' indicates the Network Edition.
Does this clear the question up? Could someone shed some light on this?
fsiegel
Zimbra Alumni
Zimbra Alumni
Posts: 1334
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:16 pm

Upgrade from 7.1.3 NE to GA

Postby fsiegel » Tue Dec 06, 2011 9:39 am

r3zon8
Posts: 26
Joined: Sat Sep 13, 2014 1:48 am

Upgrade from 7.1.3 NE to GA

Postby r3zon8 » Fri Dec 16, 2011 8:25 am

This is a licensing issue..
The Standard Edition of NE does not include MAPI Connector licenses. You will need to purchase Professional licenses for any users needing to use ZCO/MAPI and/or Archiving

Return to “Zimbra Connector for Outlook”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests