Problem moving users between two BES

Are you using the Zimbra Connector for BlackBerry? Post your comments and questions here.
kubanoba
Posts: 7
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:35 am

Problem moving users between two BES

Postby kubanoba » Tue Aug 04, 2009 6:04 pm

Hi! I´m kind newbie in this. I´ve broke many BES test installations (and 1 or 2 productive :-s) but now everithing is working fine. BUT I have a question. This is my scenario:
2 BES Enterprise. One is running last ZCB version and is in production. Second one is on testing eviroment. Both share same SQL 2005 DB.
Problem is when I try to move one user from one server to another. I´ve read the hole RIM doc but it still doesn't work.
My BES version is 4.1.6 bundle 170 (SP6 + mr6)
Anyone knows how to solve it???


Thanks!!!


eugener
Advanced member
Advanced member
Posts: 187
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:57 pm

Problem moving users between two BES

Postby eugener » Wed Aug 05, 2009 5:08 pm

I haven't checked this and beleive that moving of users is currently not supported feature. Just opened new bug 39937 to track the issue.
Please also feel free to look at this thread:
http://www.zimbra.com/forums/zimbra-connector-blackberry/20230-migration-bes-doesn-t-work-2.html
kubanoba
Posts: 7
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:35 am

Problem moving users between two BES

Postby kubanoba » Thu Aug 06, 2009 6:36 pm

eugener, thanks for your reply.
I've checked your thread, but in my case, I have users in both servers, so if I replace destination registry with the source keys I will lose destination configuration.
Another problem is that destination zdb-idm files are in a customized folder.
Which is the procedure to open a new bug?
Cheers!
eugener
Advanced member
Advanced member
Posts: 187
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:57 pm

Problem moving users between two BES

Postby eugener » Thu Aug 06, 2009 8:26 pm

kubanoba, "Move User" feature is not currently supported by Zimbra. I opened the bug 39937 to deal with this issue. In the meantime, please feel free to use the following workaround to move user A from BES1 to BES2:
- add user A using BB manager on BES2

- reset activation password for user A on BES2

- enterprise activate BB device
To flip user A back from BES2 to BES1:
- reset activation password for user A on BES1

- enterprise activate BB device
To view/open the bug, please use Bugzilla Main Page. In addition, please keep an eye on bug 39937 for the update on the progress with this issue.
kbigger
Posts: 48
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:34 pm

Problem moving users between two BES

Postby kbigger » Fri Aug 07, 2009 9:57 am

I'll vote for this one - 50 times.
Eugene, how about a bug for not being able to change BES service account passwords (without registry edits)? Or is that an enhancement?
eugener
Advanced member
Advanced member
Posts: 187
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:57 pm

Problem moving users between two BES

Postby eugener » Mon Aug 10, 2009 12:23 pm

>how about a bug for not being able to change BES service account

>passwords (without registry edits)? Or is that an enhancement?
I beleive that bug 36964 will address this issue. The status of this bug is in progress. Please feel free to copy yourself on this bug to receive updates.
kbigger
Posts: 48
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:34 pm

Problem moving users between two BES

Postby kbigger » Mon Aug 10, 2009 1:06 pm

Thanks Eugene. I'll vote for 36964 too. We're doing the brute force method a I write this. On 10 BESs...
kubanoba
Posts: 7
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:35 am

Problem moving users between two BES

Postby kubanoba » Tue Aug 11, 2009 4:50 pm

Eugener, I've follow your workaround. It worked fine at point to register user withot problems, BUT when I send user A from BES A to BES B my Adress Book were duplicated. And when I sent user A back to BES B I have figured out that I have all my contact triplicate :-s
So I wipe my BB (for 1000's time) and start again.
If you have any comment or idea, it will be welcome.
Thanks
eugener
Advanced member
Advanced member
Posts: 187
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:57 pm

Problem moving users between two BES

Postby eugener » Wed Aug 12, 2009 12:22 pm

kubanoba, there are 2 options for solving duplicated contacts problem:
- please wipe device before doing enterprise activation

- or reload duped contacts on device:
While in the Address Book, press the Menu then Options. Type in ‘RSET’ (capital letters) and you'll be able reload your contacts from the server.
kubanoba
Posts: 7
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:35 am

Problem moving users between two BES

Postby kubanoba » Thu Aug 13, 2009 10:41 pm

Eugener, wipe BB before move user A from BES A to BES B is not an option. BUT your reload address book tip is GREAT!!!
But, you think that in the new ZCB version move user between servers won't require any additional steps (wipe or activate or whatever) ???? If this bug will be solved in the next version, I'll wait for it.
Thanks AGAIN!


Cheers.

Return to “Zimbra Connector for Blackberry”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest