iCal broken in 5.0.6?

Questions, comments, and problems with Zimbra on Apple desktops & general CalDAV / CardDAV questions.
frankske
Advanced member
Advanced member
Posts: 59
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:18 pm

iCal broken in 5.0.6?

Postby frankske » Tue Jul 01, 2008 4:47 am

I've recently upgraded a customer's server to 5.0.6 and it seems the upgrade (from 5.0.4) broke iCal usage: existing calendars still work, but subscribing to new ones (using CalDav) doesn't work. I've created a bug report here: Bug 29568 – iCal support with multiple domains completely broken in 5.0.6
Anyone seeing the same thing? Any things I could try (besides downgrading)?
Frank


jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

iCal broken in 5.0.6?

Postby jholder » Tue Jul 01, 2008 11:34 am

First off, a couple of notes.
1) We've seen this before. We are members of CalConnect, which is the standards setting advisement body for calendaring protocols. We also work closely with Apple, and have had confirmation that the behavior you're seeing is an iCal issue.

2) Bug hijacking isn't allowed. If you search the forums, you'll see others who will have the same issue as you.

3) Bugzilla isn't for troubleshooting. It's for bugs. I've determined that yours is not a bug.
Now to the issue.
What version iCal are you using? Have you tried lightening or Mulberry? Also, is this 10.5.4 or 10.0.3?
Next, please provide a screenshot of your config.
frankske
Advanced member
Advanced member
Posts: 59
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:18 pm

iCal broken in 5.0.6?

Postby frankske » Tue Jul 01, 2008 11:45 am

1) I do consider it a bug if a perfectly working setup stops working after upgrading to 5.0.6 on 1 server, and still perfectly works on another.
2) I noticed the other bugs, and determined this is not the same one (you can't seem to believe I do leave out the /, you can't seem to believe this isn't my first ical setup, you can't seem to believe it still works on other servers I manage)
I am using latest iCal. I was on 10.5.3 until this morning, and upgraded to 10.5.4. Issue appears on both versions.
When trying Mulberry I get "Method PROPFIND is not defined in RFC 2068 and is not supported by the Servlet API"
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

iCal broken in 5.0.6?

Postby jholder » Tue Jul 01, 2008 11:47 am

Can you please provide the screenshot? Our hosted demo Zimbra Collaboration Suite Log In is running 5.0.6 and it works fine.
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

iCal broken in 5.0.6?

Postby jholder » Tue Jul 01, 2008 11:48 am

[quote user="frankske"]1) I do consider it a bug if a perfectly working setup stops working after upgrading to 5.0.6 on 1 server, and still perfectly works on another.

[/QUOTE]
We put in a work around to fix the iCal bug in earlier editions of Zimbra. That's why it did, but doesn't work.
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

iCal broken in 5.0.6?

Postby jholder » Tue Jul 01, 2008 11:49 am

[quote user="frankske"]

When trying Mulberry I get "Method PROPFIND is not defined in RFC 2068 and is not supported by the Servlet API"[/QUOTE]
Did you follow the setup instructions?

CalDav and Mulberry - Zimbra :: Wiki
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

iCal broken in 5.0.6?

Postby jholder » Tue Jul 01, 2008 12:01 pm

Also, can you give exact step by step instructions? If Valid and reproducible, I'll reopen.
frankske
Advanced member
Advanced member
Posts: 59
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:18 pm

iCal broken in 5.0.6?

Postby frankske » Tue Jul 01, 2008 12:03 pm

Settings: http://dl.getdropbox.com/u/20810/Picture%207.png (notice the missing / at the end)
http://dl.getdropbox.com/u/20810/Picture%208.png (error I get as soon as I hit add on the previous dialog box)
Mulberry now doesn't give an error, but doesn't show the calendars either. I've configured Mulberry to connect to my 5.0.4 server, and it then shows the folders on that account (not only the calendars, but I assume that's normal?)
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

iCal broken in 5.0.6?

Postby jholder » Tue Jul 01, 2008 12:12 pm

Can you provide the http trace from that?
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

iCal broken in 5.0.6?

Postby jholder » Tue Jul 01, 2008 12:22 pm

[quote user="frankske"]Settings: http://dl.getdropbox.com/u/20810/Picture%207.png (notice the missing / at the end)
http://dl.getdropbox.com/u/20810/Picture%208.png (error I get as soon as I hit add on the previous dialog box)
Mulberry now doesn't give an error, but doesn't show the calendars either. I've configured Mulberry to connect to my 5.0.4 server, and it then shows the folders on that account (not only the calendars, but I assume that's normal?)[/QUOTE]
Yeah, it's normal. CalDav is built on the webdav spec.

Return to “CalDAV / CardDAV / iSync”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest