Page 1 of 1

Attachment handling question

Posted: Tue Jul 28, 2009 2:06 pm
by HLCTech
My users are having some problems (or at least questions) working with attachments in Zimbra. If they use Firefox, they can specify how each type of attachment is handled (saved to disk, opened by a specific app, or handled by a plug-in). However, many of them use Zimbra Desktop also, because it allows them to drag-and-drop attachments and works as a default for "mailto" links.
The problem is that Desktop seems to have its own group of settings for how to handle attachments, which are not the same as the Firefox ones. So they have to enter all of those preferences again when they come across new document types. Since Desktop doesn't have a Preferences menu, there is no way to change these settings after the first time, short of editing the mimeTypes.rdf file. Is that correct?
I'm also finding that Desktop doesn't seem to remember the settings very well sometimes; it seems like I'm always having to specify how something is handled, even if I tell it to remember. And it doesn't appear that I can use plugins with Desktop (at least not the standard .xpi types), so I can't tell it to open PDF files inside the browser, for example.
Does anyone have any suggestions for how to make the user's experience as consistent as possible between the two methods of accessing Zimbra?

Attachment handling question

Posted: Mon Aug 03, 2009 8:23 am
by rickvv
This is what I'm here searching for, too.

I even changed that rdf file, and somehow the user changed his attachment handling prefs again...sometime in the last week, and he's calling me to change it back.

It would be nice to have a prefs menu for this kind of task.

Attachment handling question

Posted: Wed Aug 05, 2009 10:12 am
by mlanner
Hi,
Has anyone of you been able to set a default download folder. I'm trying to get ZD to always download attachments to a specified folder, similar to how Firefox would download to a specified folder.
Any ideas greatly appreciated.

Attachment handling question

Posted: Sat Aug 29, 2009 2:49 am
by 13537storm
I searched and couldn't find a related bug. So I've created one here: bug 40653. Please vote of it, if you support, to ensure it is dealt with expediently.

Attachment handling question

Posted: Wed Dec 02, 2009 2:23 pm
by freebsdboy
Perhaps its related to the attachment issues in general.
Bug 33333 – "Insert Link" assumes http:// prefix
http://www.zimbra.com/forums/administrators/34695-attaching-link-shared-drive-file.html