Desktop Filters not pushed to Server?

General discussion about Zimbra Desktop.
gkra
Advanced member
Advanced member
Posts: 53
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:36 pm

Desktop Filters not pushed to Server?

Postby gkra » Sun Aug 14, 2011 5:57 pm

For the past couple weeks, I've been trying to figure out why mail is slipping past the filters I've set up.
When I added the account (a Zimbra Server 6 account hosted by another firm) to my Zimbra 7 Desktop, it synced the filter list from the server to Desktop for that account. When I made changes via Desktop, for that account, they seemed to do nothing.
I only just realized, after logging in to the Server via the Web UI directly, that none of my new filters or filter changes were applied to the Server.
This seems like a rather blatant bug. If I change Filters within an account on Desktop, it only makes sense that I expect the filters on the Server to be updated, especially as the Filters preference is a child of the account's preference tree and the filters were initially synced from the server in the first place.
This is with Zimbra Desktop 7.0.1, Mac OS X. I'm not sure of the specific version of the server beyond Zimbra 6, as it's not my server and I can't seem to find the search query that will make the Web UI spit it out.
Thanks,
Gregory


phoenix
Ambassador
Ambassador
Posts: 26674
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:56 pm
Location: Liverpool, England

Desktop Filters not pushed to Server?

Postby phoenix » Mon Aug 15, 2011 1:24 am

[quote user="gkra"]For the past couple weeks, I've been trying to figure out why mail is slipping past the filters I've set up.
When I added the account (a Zimbra Server 6 account hosted by another firm) to my Zimbra 7 Desktop, it synced the filter list from the server to Desktop for that account. When I made changes via Desktop, for that account, they seemed to do nothing.[/QUOTE]You need, IIRC, a more recent version of the Zimbra server. I would suggest you install the current ZD 7.1.1 version and confirm if they are working or not. They currently sync for me from ZD to a ZCS 7.1.2 server (I don't currently have a ZCS 6 to test this with).
I guess for the moment you'll have to create filters in the Web UI and wait until your provider upgrades to ZCS 7.
Regards

Bill

Rspamd: A high performance spamassassin replacement

Per ardua ad astra
BrasilNut
Posts: 14
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:20 pm

Desktop Filters not pushed to Server?

Postby BrasilNut » Sat Sep 03, 2011 6:34 pm

I just spent an entire day, setting up Filters on my

hosted Zimbra acct @ 01.com.
Fired up Zimbra Desktop client ver 7.1.1 build 10917
:eek: It wiped out ALL my filters from my hosted account :eek:
Can we not use Zimbra Desktop client if we have a Zimbra server account with Filters implemented :confused:
phoenix
Ambassador
Ambassador
Posts: 26674
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:56 pm
Location: Liverpool, England

Desktop Filters not pushed to Server?

Postby phoenix » Sun Sep 04, 2011 1:42 am

[quote user="BrasilNut"]Can we not use Zimbra Desktop client if we have a Zimbra server account with Filters implemented :confused:[/QUOTE]There should be no reason why it wouldn't work, used against several Zimbra servers it works fine for me.
Regards

Bill

Rspamd: A high performance spamassassin replacement

Per ardua ad astra
BrasilNut
Posts: 14
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:20 pm

Desktop Filters not pushed to Server?

Postby BrasilNut » Mon Sep 05, 2011 1:00 pm

Fouund this:
Bug 41493 – Un-sync'ed filters in webclient gets deleted if you add filter from zDesktop.
So, there is a confirmed problem.
Back in January 2011 this was said:

"this is how attribute sync works right now. will revisit in the future."
So - Guess it is not going to be fixed :(
phoenix
Ambassador
Ambassador
Posts: 26674
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:56 pm
Location: Liverpool, England

Desktop Filters not pushed to Server?

Postby phoenix » Mon Sep 05, 2011 1:10 pm

[quote user="BrasilNut"]So - Guess it is not going to be fixed :([/QUOTE]I don't know where you got that idea from, there's nothing in that bug report to imply it won't be changed/fixed. I've also no idea which version of ZCS is in use on the server that you're connecting to but as I mentioned above, this works against my ZCS servers (ZCS 7.x).
Regards

Bill

Rspamd: A high performance spamassassin replacement

Per ardua ad astra
BrasilNut
Posts: 14
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:20 pm

Desktop Filters not pushed to Server?

Postby BrasilNut » Mon Sep 05, 2011 2:31 pm

01.com is also on ver 7.x
However, guess that I'll really never be able to tell which ver7 they are running.
What I do know is that something is definitely deleting my filters on their server, when I start up Zimbra Desktop.
The quote I included from the bugzilla thread, really troubles me -

when they say "will revisit in the future".
If they are going to have this kind of attitude towards a released product (last time I checked, Zimbra Desktop is no longer beta) then I give up on Zimbra Desktop.
I will just access it through the web interface.
Would have been nice to be able to have offline access to it...
Thanks guys for your input.

Return to “General Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests