Certificate problem

General discussion about Zimbra Desktop.
jjzhuang
Elite member
Elite member
Posts: 1687
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:24 pm

Certificate problem

Postby jjzhuang » Tue Mar 27, 2007 7:28 pm



phoenix
Ambassador
Ambassador
Posts: 26293
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:56 pm
Location: Liverpool, England

Certificate problem

Postby phoenix » Wed Mar 28, 2007 6:41 am

[quote user="friedmar"]Of cause I used https. All Input is correct. Any idea?[/QUOTE]I've moved this post to the correct forum/thread, review this thread for details.
Regards

Bill

Rspamd: A high performance spamassassin replacement

If you'd like to see this implemented in a future version of ZCS then please vote on Bugzilla entries 97706 & 108168
fisch09
Advanced member
Advanced member
Posts: 120
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:23 pm

Certificate problem

Postby fisch09 » Sat Mar 31, 2007 2:53 am

same for me on OS X in firefox, safari, camino using a self signed cert on the server.
Cheers

Andre
soxfan
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 958
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:08 pm

Certificate problem

Postby soxfan » Mon Apr 02, 2007 2:15 pm

I'd love to be able to take the Zimbra desktop for a test drive, but I'm running into this same certificate problem. I've tried on both a WinXP machine and a Linux (FC6) box, with the same result. I've read over this thread and also the notes on bug 15652, which mostly discusses this issue under Mac OS X, but I don't see any concrete solution. Does a new bug need to be created for WinXP and/or Linux clients?
jjzhuang
Elite member
Elite member
Posts: 1687
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:24 pm

Certificate problem

Postby jjzhuang » Mon Apr 02, 2007 4:31 pm

Right now this is in a state where I believe it's a real issue since some many people ran into it but I can't reproduce it. Once we manage to reproduce this issue we can fix it. I've just bumped it up to a P1 and will try to address this soon.
BTW, if anyone on the thread can volunteer to setup a test account on a server with this issue, please send a private email to jjzhuang@zimbra.com. Thanks!
jjzhuang
Elite member
Elite member
Posts: 1687
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:24 pm

Certificate problem

Postby jjzhuang » Wed Apr 04, 2007 2:56 am

This issue has been verified and fixed. We will provide a patch release with a few key fixes including this one. No date yet but should be soon.
The problem was caused by the fact that our existing code only allows a single certificate in chain when dealing with untrusted certificates. The fix adds support for more than one.
Currently in alpha release state we make zdesktop accept untrusted certificates by default. If this is undesirable, set the key ssl_allow_untrusted_certs=false in localconfig.xml. Of course this is not ideal. We will implement a user-interactive acceptance mechanism in a later release.
jjzhuang
Elite member
Elite member
Posts: 1687
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:24 pm

Certificate problem

Postby jjzhuang » Thu Apr 19, 2007 1:22 pm

Most likely it will be next week. Thanks!

Return to “General Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests