UAC Help message

General discussion about Zimbra Desktop.
CBAC
Posts: 29
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:11 am

UAC Help message

Postby CBAC » Fri Aug 20, 2010 1:08 pm

When I installed beta 4 from beta 3 I am now getting a UAC prompt to run Zimbra Desktop now on my Windows 7 box. Do you know what this is used for and why is this prompting me to run when Zimbra Desktop 2.0 beta 4 opens up?


phoenix
Ambassador
Ambassador
Posts: 26409
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:56 pm
Location: Liverpool, England

UAC Help message

Postby phoenix » Fri Aug 20, 2010 1:17 pm

[quote user="CBAC"]When I installed beta 4 from beta 3 I am now getting a UAC prompt to run Zimbra Desktop now on my Windows 7 box. Do you know what this is used for and why is this prompting me to run when Zimbra Desktop 2.0 beta 4 opens up?[/QUOTE]
Neowin.net - Windows 7: User Account Control (UAC) overview

+uac +"windows 7" - Yahoo! Search Results
Regards

Bill

Rspamd: A high performance spamassassin replacement

If you'd like to see this implemented in a future version of ZCS then please vote on Bugzilla entries 97706 & 108168
CBAC
Posts: 29
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:11 am

UAC Help message

Postby CBAC » Fri Aug 20, 2010 1:22 pm

I don't want to turn off UAC b/c it is a good feature. But I think that Zimbra/VMware should have keep it the same way as it was in beta 4 where I didn't need to have a prompt before opening up Zimbra desktop in Windows 7.
ski4404
Posts: 4
Joined: Sat Sep 13, 2014 1:13 am

UAC Help message

Postby ski4404 » Tue Aug 24, 2010 10:15 am

I see this too, the prompt is for permission to run "helper.exe", which is unsigned and has no publisher information. It looks like it has something to do with mapi but I'm really not sure. This didn't happen in previous versions.
tppk
Posts: 3
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:48 am

UAC Help message

Postby tppk » Fri Sep 24, 2010 9:46 am

[quote user="ski4404"]I see this too, the prompt is for permission to run "helper.exe", which is unsigned and has no publisher information. It looks like it has something to do with mapi but I'm really not sure. This didn't happen in previous versions.[/QUOTE]
I am seeing the same thing. Any ideas on how to get rid of it? This started after installing Zimbra Desktop 2.0 (build 10514) on Windows 7.
Thanks.
psarhjinian
Posts: 30
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:54 am

UAC Help message

Postby psarhjinian » Tue Sep 28, 2010 2:32 pm

This happens if Zimbra is set to be the default mail application. It's trying to set the default mail application. This is ok, except that it does this every time.
Neither Thunderbird nor Outlook do this after the first change of the setting. Zimbra Desktop should behave the same.
I've filed 51237 for this.

Return to “General Questions”

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 4 guests