Mail is being received but not delivered

General discussion about Zimbra Desktop.
andrews
Posts: 35
Joined: Mon Oct 13, 2014 12:02 pm

Mail is being received but not delivered

Postby andrews » Thu Apr 02, 2015 1:23 pm

Every time I try to send an email to my Zimbra server I get this message in the logs:


Apr  2 11:45:13 mail postfix/smtpd[2079]: NOQUEUE: filter: RCPT from mail-ig0-f175.google.com[209.85.213.175]: <user@gmail.com>: Sender address triggers FILTER smtp-amavis:[127.0.0.1]:10026; from=<user@gmail.com> to=<user@domain.com> proto=ESMTP helo=<mail-ig0-f175.google.com>



This seems to happen with all incoming email, and none of it is delivered correctly.  What have I screwed up?



Thanks


Release 8.6.0_GA_1153.RHEL6_64_20141215151155 RHEL6_64 FOSS edition, Patch 8.6.0_P1.



User avatar
cayaraa
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 333
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:33 am
ZCS/ZD Version: ZCS 8.7 NE & ZCS 8.7 FOSS

Mail is being received but not delivered

Postby cayaraa » Thu Apr 02, 2015 3:20 pm

I don't think thats an error. Thats just the email being relayed locally through amavis by postfix before its queued up by postfix for delivery. Just under that you should see the same from/to getting queued up by postfix with a message-id.
andrews
Posts: 35
Joined: Mon Oct 13, 2014 12:02 pm

Mail is being received but not delivered

Postby andrews » Thu Apr 02, 2015 3:22 pm

Right, that's what I thought, but the message seems to stop there and never move on. There doesn't even seem to be any messages from amavis scanning it.

User avatar
cayaraa
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 333
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:33 am
ZCS/ZD Version: ZCS 8.7 NE & ZCS 8.7 FOSS

Mail is being received but not delivered

Postby cayaraa » Thu Apr 02, 2015 3:27 pm

Does "zmcontrol status" show amavis running?



Is this a new server? Is this a new error that didn't used to happen?
andrews
Posts: 35
Joined: Mon Oct 13, 2014 12:02 pm

Mail is being received but not delivered

Postby andrews » Thu Apr 02, 2015 3:29 pm

This just started happening earlier this morning. Server has been running for months without issue.



I changed some DNS records to a new server yesterday, and expanded the size of the VM. ( I don't think the DNS is the issue since the email is getting to my server, just not to the mailboxes)
andrews
Posts: 35
Joined: Mon Oct 13, 2014 12:02 pm

Mail is being received but not delivered

Postby andrews » Thu Apr 02, 2015 3:41 pm

Also, amavis is running. I forgot that in my other reply
andrews
Posts: 35
Joined: Mon Oct 13, 2014 12:02 pm

Mail is being received but not delivered

Postby andrews » Fri Apr 03, 2015 1:50 pm

Problem Solved:



Turns out my firewall was malfunctioning and the mail inspection that it does was mangling all of my SMTP requests. This resulted in errors at my server both ingoing and outgoing.
User avatar
cayaraa
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 333
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:33 am
ZCS/ZD Version: ZCS 8.7 NE & ZCS 8.7 FOSS

Mail is being received but not delivered

Postby cayaraa » Fri Apr 03, 2015 2:06 pm

Go figure...one of the few times I don't suggest looking at your firewall....



Happy to hear you got it working.

Return to “General Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests