How to set a default COS for a specific domain

General discussion about Zimbra Desktop.
Ahmad Faizal Abdul Latif
Posts: 17
Joined: Sun Feb 02, 2014 9:10 pm

How to set a default COS for a specific domain

Postby Ahmad Faizal Abdul Latif » Mon Apr 06, 2015 9:47 am

i am looking for a way to set a default cos for specific domain. currently, i have 3 cos configured inside the server and multiple domain hosted inside. for example:


cos:


cos1


cos2


cos3



domain:


domain1.com


domain2.com


domain3.com



i would like to set a default cos to domain1.com using cos1, domain2.com using cos2. so everytime, the domain administrator create a new email account, it will create using default cos assign to their domain. is this possible? please advise.



User avatar
cayaraa
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 333
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:33 am
ZCS/ZD Version: ZCS 8.7 NE & ZCS 8.7 FOSS

How to set a default COS for a specific domain

Postby cayaraa » Mon Apr 06, 2015 3:09 pm

On the admin web console when editing a domain one of the options on the first page is "Default Class of Service:".



This can also be done via the CLI in two steps. First you have to get the ID name for the COS and then set that for the domain:

$ zmprov gc cos1 zimbraId

zimbraId: e00428a1-0c00-11d9-836a-000d93afea2a

[tag:display] the current default COS for domain1.com

$ zmprov gd domain1.com zimbraDomainDefaultCOSId

[tag:set] the new default COS

$ zmprov md domain1.com zimbraDomainDefaultCOSId e00428a1-0c00-11d9-836a-000d93afea2a
Ahmad Faizal Abdul Latif
Posts: 17
Joined: Sun Feb 02, 2014 9:10 pm

How to set a default COS for a specific domain

Postby Ahmad Faizal Abdul Latif » Tue Apr 07, 2015 10:36 am

Now i see. previously i was trying to specify the cos name instead of cos id. now when i try to add using the cos id i'm able to set the domain default cos. and verified using comand line also both working. thanks for your help
ThyTe
Posts: 1
Joined: Tue Jul 16, 2019 6:29 pm

Re: How to set a default COS for a specific domain

Postby ThyTe » Tue Jul 16, 2019 6:31 pm

Veja se isso te ajuda!

Code: Select all

for NCOS in $(zmprov gc NOMEDOCOS zimbraId | cut -d' ' -f2 | grep -v name); do zmprov md DOMINIO.com.br zimbraDomainDefaultCOSId $NCOS; done

Return to “General Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests