Zimlet com_zimbra_email

If Zimbra Desktop had a sync failure, it may have told you to post your error in this section.
10128mbryan
Posts: 1
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:07 am

Zimlet com_zimbra_email

Postby 10128mbryan » Mon Jul 11, 2011 8:08 pm

Hi,
Every time I restart my XP machine and try and launch Zimbra Desktop it crashes right away and goes back to the accounts screen, the error i get is:
"An error orrcurred while initializing the zimlet "com_zimbra_email". please notity administrator."
It also has buttons to show more details or to send error report, but to do this is basically impossible, as it pops up for 1/2 second and takes me back to the accounts screen.
A temp fix for this i can delete and re-create the account but i find this very annoying as it has to download all my emails and data again.
But this will happen again straight after i reboot the machine again.
Any help would be muchly appreciated.
Cheers.

ZimbraError.JPG



ptakers
Posts: 8
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:26 am

Zimlet com_zimbra_email

Postby ptakers » Wed Jul 13, 2011 10:44 am

some of my users get this exact same issue.
Dell Latitude Core i5 running Win 7 Pro 64-bit
NoDoze
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 360
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:22 pm

Zimlet com_zimbra_email

Postby NoDoze » Thu Jul 14, 2011 11:22 am

I get it with any zimlet that's running....on all my PCs....but I'm the Network Administrator.

I'm able to continue using the program normally.
Windows 7 64bit i5 16GB mem.

Windows 7 64bit i7 16GB mem.

Windows 7 32bit Core 2 Duo 4GB mem.
phoenix
Ambassador
Ambassador
Posts: 26698
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:56 pm
Location: Liverpool, England

Zimlet com_zimbra_email

Postby phoenix » Thu Jul 14, 2011 11:24 am

[quote user="NoDoze"]I get it with any zimlet that's running....on all my PCs....but I'm the Network Administrator.[/QUOTE]So which version of Zimbra Desktop is this? If it's not the most recent 7.1 beta then perhaps you could try that?
Regards

Bill

Rspamd: A high performance spamassassin replacement

Per ardua ad astra
ptakers
Posts: 8
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:26 am

Zimlet com_zimbra_email

Postby ptakers » Thu Jul 14, 2011 12:24 pm

7.0.1 build 10791
NoDoze
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 360
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:22 pm

Zimlet com_zimbra_email

Postby NoDoze » Thu Jul 14, 2011 12:56 pm

zdesktop_7_0_1_b10791_win32.msi
NoDoze
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 360
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:22 pm

Zimlet com_zimbra_email

Postby NoDoze » Tue Jul 19, 2011 11:18 am

*bump*
I'm still getting the error every time I open ZDesktop
...any word on this...???
Thanks.
phoenix
Ambassador
Ambassador
Posts: 26698
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:56 pm
Location: Liverpool, England

Zimlet com_zimbra_email

Postby phoenix » Tue Jul 19, 2011 11:28 am

[quote user="NoDoze"]I'm still getting the error every time I open ZDesktop[/QUOTE]Did you actually try the 7.1 beta as I suggested in my earlier post?
Regards

Bill

Rspamd: A high performance spamassassin replacement

Per ardua ad astra
ptakers
Posts: 8
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:26 am

Zimlet com_zimbra_email

Postby ptakers » Tue Jul 19, 2011 3:52 pm

Downloaded and installed the beta on my users machines - exact same error.
(7.1.1 beta 10867)
NoDoze
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 360
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:22 pm

Zimlet com_zimbra_email

Postby NoDoze » Wed Jul 20, 2011 11:20 am

Yup!
zdesktop_7_1_1_beta_b10867_win32.msi
...same error....
btw...is there a 64bit version?

Return to “Error Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests