got this error while trying to install on ubuntu 7.04

Need some help getting Zimbra Desktop set up and working?
bangsters
Advanced member
Advanced member
Posts: 149
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:39 pm

got this error while trying to install on ubuntu 7.04

Postby bangsters » Thu Jul 19, 2007 9:20 pm

('redolog.version', '1.14', 'redolog version');

3 rows inserted/updated/deleted

ij> INSERT INTO volume (id, type, name, path, file_bits, file_group_bits,

mailbox_bits, mailbox_group_bits, compress_blobs, compression_threshold)

VALUES (1, 1, 'message1', '/root/zimbra/zdesktop/store', 12, 8, 12, 8, 0, 4096);

1 row inserted/updated/deleted

ij> INSERT INTO volume (id, type, name, path, file_bits, file_group_bits,

mailbox_bits, mailbox_group_bits, compress_blobs, compression_threshold)

VALUES (2, 10, 'index1', '/root/zimbra/zdesktop/index', 12, 8, 12, 8, 0, 4096);

1 row inserted/updated/deleted

ij> INSERT INTO current_volumes (message_volume_id, index_volume_id, next_mailbox_id) VALUES (1, 2, 1);

1 row inserted/updated/deleted

ij> EXIT;

log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.commons.httpclient.HttpClient).

log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.

[] ERROR: Error invoke Connection refused, server: localhost

bangsters@ts-nb-ubuntu:~/Desktop$ sudo sh ./zdesktop_unix_0_38.sh

Unpacking JRE ...

Preparing JRE ...

Starting Installer ...

/usr/share/themes/UbuntuStudio/gtk-2.0/gtkrc:81: Engine "murrine" is unsupported, ignoring

/usr/share/themes/UbuntuStudio/gtk-2.0/gtkrc:141: Engine "murrine" is unsupported, ignoring

/usr/share/themes/UbuntuStudio/gtk-2.0/gtkrc:155: Engine "murrine" is unsupported, ignoring

log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.commons.httpclient.HttpClient).

log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
[] ERROR: Error invoke Connection refused, server: localhost

bangsters@ts-nb-ubuntu:~/Desktop$


bangsters
Advanced member
Advanced member
Posts: 149
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:39 pm

got this error while trying to install on ubuntu 7.04

Postby bangsters » Sun Jul 22, 2007 6:08 pm

bump anyone?:)
530randall
Advanced member
Advanced member
Posts: 191
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:38 pm

got this error while trying to install on ubuntu 7.04

Postby 530randall » Fri Jul 27, 2007 6:18 am

im not exactly sure what you are missing, but the Zdesktop is running perfectly in my Ubuntu FP 7.04.
it just went on with the installation.
perimere
Posts: 10
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:38 pm

got this error while trying to install on ubuntu 7.04

Postby perimere » Sun Jul 29, 2007 11:04 am

Hi Bangster,
Just wanted to confirm I'm experiencing the same issue here. I'm running Feisty (32-bit) on my laptop and this seems like the perfect compliment to the mail server!
Receive the same error. When you run zdesktop status, it's reported as being stopped. Trying to start the daemon returns the following:

[QUOTE]

Starting zdesktop

root@icarus:/media/data/zimbra/zdesktop# nohup: appending output to `nohup.out'

[/QUOTE]

This also holds the shells focus and doesn't give you back the cursor. I left this for about an hour before Ctrl-C-ing it.
I have had the laptop on for a few hours now, and have just rerun zdesktop start to gather data for this post, and the focus was passed straight back to the shell. Also the daemon is reported as running now. When I go to http://localhost:7633/zimbra/mail, Firefox (2.0.0.5) reports a problem loading page.
Checking out the mailbox.log file I see 3 occurances of the following error:

[QUOTE]

2007-07-29 13:09:34,078 INFO [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog

2007-07-29 13:09:34,797 INFO [main] log - jetty-6.1.5

2007-07-29 13:09:35,469 INFO [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.

[/QUOTE]

Not too sure where the logging line is trying to go? I would have thought the Zimbra peeps would have used a more Zimbra URL?
Anyway, I'd like to progress this if anyone has any idea what to do next?
Cheers
Adam
530randall
Advanced member
Advanced member
Posts: 191
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:38 pm

got this error while trying to install on ubuntu 7.04

Postby 530randall » Sun Jul 29, 2007 8:15 pm

[QUOTE]Starting zdesktop

root@icarus:/media/data/zimbra/zdesktop# nohup: appending output to `nohup.out'[/QUOTE]
I have the same thing when I started the zdesktop daemon. Actually, when you have this screen, your daemon is already running, although its not giving your cursor back. You don't have to Ctrl-C it. You can just close the terminal window and start using your FF to go the local host to get your e-mails.
I'm not sure if this is a bug or something in UFP when you start the daemon. But the thing is its working Ubuntu FP, in my case. You may want to try it out.
Hope this helps.
perimere
Posts: 10
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:38 pm

got this error while trying to install on ubuntu 7.04

Postby perimere » Mon Jul 30, 2007 12:37 am

Thanks for the info Randall.
No, it's still not happy. When I start FF, I get Problems Loading page, and when I stat the daemon it's stopped. Start the daemon, load FF, and it's stopped again.
Seems like something more severe.
Cheers
Adam

Return to “Installation Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest