Zimbra Windows download not working

Need some help getting Zimbra Desktop set up and working?
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

Zimbra Windows download not working

Postby jholder » Sun Sep 30, 2007 12:56 pm

What version of ZCS are you attempting to sync against?


sturgis
Advanced member
Advanced member
Posts: 70
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:24 pm

Zimbra Windows download not working

Postby sturgis » Sun Sep 30, 2007 3:09 pm

[quote user="jholder"]What version of ZCS are you attempting to sync against?[/QUOTE]
zmcontrol -v

Release 4.5.4_GA_763.RHEL4_20070326134650 CentOS4 FOSS edition
Cheers
edunn@adpt
Posts: 9
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:11 pm

Zimbra Windows download not working

Postby edunn@adpt » Wed Oct 24, 2007 2:45 pm

I too am getting the same while trying to sync with the server on a Windows xp workstation...
Zimbra Desktop version 0.53 against a Zimbra 4.5.5
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

Zimbra Windows download not working

Postby jholder » Wed Oct 24, 2007 3:20 pm

Please paste your error.
edunn@adpt
Posts: 9
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:11 pm

Zimbra Windows download not working

Postby edunn@adpt » Wed Oct 24, 2007 3:55 pm

the Internet explorer error: name - TypeError message - 'children' is null or not an object number - -2146823281 description - 'children' is null or not an object
Firefox:

message - newParent has no properties

fileName - http://localhost:7633/zimbra/js/zimbraMail/share/model/ZmOrganizer.js?v=070621192601

lineNumber - 992

stack - (undefined)@http://localhost:7633/zimbra/js/zimbraMail/share/model/ZmOrganizer.js?v=070621192601:992

([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/zimbraMail/share/model/ZmFolder.js?v=070621192601:296

([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/zimbraMail/core/ZmRequestMgr.js?v=070621192601:461

([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/zimbraMail/core/ZmRequestMgr.js?v=070621192601:362

([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/zimbraMail/core/ZmRequestMgr.js?v=070621192601:288

([object Object],[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/zimbraMail/core/ZmRequestMgr.js?v=070621192601:219

apply([object Object],[object Array])@:0

([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js?v=070621192601:351">http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js?v=070621192601:351

([object Object],[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/zimbra/csfe/ZmCsfeCommand.js?v=070621192601:357

apply([object Object],[object Array])@:0

([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js?v=070621192601:351">http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js?v=070621192601:351

([object Object],[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/ajax/net/AjxRpcRequest.js?v=070621192601:207

()@http://localhost:7633/zimbra/js/ajax/net/AjxRpcRequest.js?v=070621192601:130

@:0
name - TypeError

I get these over and over again...
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

Zimbra Windows download not working

Postby jholder » Wed Oct 24, 2007 3:59 pm

Are you sure you're using .53 and not .58? You way want to uninstall and reinstall.
edunn@adpt
Posts: 9
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:11 pm

Zimbra Windows download not working

Postby edunn@adpt » Wed Oct 24, 2007 5:16 pm

The install is: zdesktop_windows_intel_0_53 - I am assuming it is 0.53.. I'll try and uninstall and see about downloading a different version...
edunn@adpt
Posts: 9
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:11 pm

Zimbra Windows download not working

Postby edunn@adpt » Thu Oct 25, 2007 9:35 am

Ok - I have uninstalled and reinstalled - same issue.

I did find this in the install directory after installation was complete:

log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.commons.httpclient.HttpClient).

log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
and I see this in the log files:

2007-10-25 09:34:22,125 DEBUG [Timer-Offline-Main] [] offline - resuming initial sync

2007-10-25 09:34:22,250 DEBUG [Timer-Offline-Main] [] offline - delta: updated folder (11): ROOT

2007-10-25 09:34:22,359 DEBUG [Timer-Offline-Main] [] offline - delta: updated folder (1): USER_ROOT

2007-10-25 09:34:22,484 DEBUG [Timer-Offline-Main] [] offline - delta: updated folder (2): Inbox

2007-10-25 09:34:22,484 ERROR [Timer-Offline-Main] [] offline - unexpected exception during sync for account edunn@adpt-tech.com

java.lang.StringIndexOutOfBoundsException: String index out of range: -1

at java.lang.String.substring(Unknown Source)

at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineAccount$Version.(OfflineAccount.java:58)

at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineAccount.getRemoteServerVersion(OfflineAccount.java:85)

at com.zimbra.cs.mailbox.OfflineMailbox.getRemoteServerVersion(OfflineMailbox.java:756)

at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.syncMessagelikeItems(InitialSync.java:316)

at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.initialFolderSync(InitialSync.java:233)

at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.prioritySync(InitialSync.java:283)

at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.initialFolderSync(InitialSync.java:261)

at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.initialFolderSync(InitialSync.java:272)

at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.resume(InitialSync.java:175)

at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.resume(InitialSync.java:163)

at com.zimbra.cs.mailbox.OfflineMailboxManager$SyncTask.sync(OfflineMailboxManager.java:128)

at com.zimbra.cs.mailbox.OfflineMailboxManager$SyncTask.run(OfflineMailboxManager.java:98)

at java.util.TimerThread.mainLoop(Unknown Source)

at java.util.TimerThread.run(Unknown Source)
edunn@adpt
Posts: 9
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:11 pm

Zimbra Windows download not working

Postby edunn@adpt » Thu Oct 25, 2007 9:43 am

Do I need to install Apache/Tomcat on my workstation?
jjzhuang
Elite member
Elite member
Posts: 1687
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:24 pm

Zimbra Windows download not working

Postby jjzhuang » Thu Oct 25, 2007 1:28 pm

No you don't need to install anything else.
The issue you see is a known issue and has been fixed in a later release. However currently 0.58 has a bug that prevents the UI to load in the browser if the server is not a 5.0 server. So in your case if your server is not a 5.0 beta, then you'll need to wait for the next public release. I don't have a date yet but it will be later this year. We are working on a lot of big changes. Thanks for your patience!

Return to “Installation Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests