[SOLVED] Zimbra and Funambol (ZimbraConnector) troubles

Take your Zimbra with you!
353gregor
Advanced member
Advanced member
Posts: 144
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:46 pm

[SOLVED] Zimbra and Funambol (ZimbraConnector) troubles

Postby 353gregor » Fri Sep 19, 2008 3:31 pm

hi,
i want to use zimbra (Release 5.0.9_GA_2533.RHEL5_20080815132719 CentOS5 FOSS edition) with funambol (v.7.0.2) and i followed these instruction: SourceForge.net: zimbrafunambol » installation-guide

for my test environment i test funambol with the outlook connector and it works without the zimbra connector. when i add the zimbra connector i get these error from the outlook plugin: "Can't access the server. Check your network connectivity and your account's server location"

these is the entry of the logfile (/opt/Funambol/logs/ds-server/ds-server.log):

[2008-09-19 22:20:51,489] [funambol.transport.http] [INFO] [3CC6F4DF1830B9222143FDBC7C06FFD6] [] [] [] Handling incoming request

[2008-09-19 22:20:51,489] [funambol.transport.http] [INFO] [3CC6F4DF1830B9222143FDBC7C06FFD6] [] [] [] Request URL: http://beauty:8080/funambol/ds

[2008-09-19 22:20:51,489] [funambol.transport.http] [INFO] [3CC6F4DF1830B9222143FDBC7C06FFD6] [] [] [] Requested sessionId: null

[2008-09-19 22:20:52,093] [funambol.handler] [INFO] [3CC6F4DF1830B9222143FDBC7C06FFD6] [fol-SEVJS0U6QmVudXR6ZXJuYW1l] [gregor] [] gregor/fol-SEVJS0U6QmVudXR6ZXJuYW1l logged in.

[2008-09-19 22:20:52,251] [funambol.zimbra] [INFO] [3CC6F4DF1830B9222143FDBC7C06FFD6] [fol-SEVJS0U6QmVudXR6ZXJuYW1l] [gregor] [] LOAD ZimbraConnector 0.5.01

[2008-09-19 22:20:52,317] [funambol.transport.http] [INFO] [3CC6F4DF1830B9222143FDBC7C06FFD6] [fol-SEVJS0U6QmVudXR6ZXJuYW1l] [gregor] [] Request processed.



the user and password from the funambol user are the same as at the zwc and iptables are stopped.
any ideas why it connect to zimbra?
gregor


353gregor
Advanced member
Advanced member
Posts: 144
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:46 pm

[SOLVED] Zimbra and Funambol (ZimbraConnector) troubles

Postby 353gregor » Sun Sep 21, 2008 6:20 am

hi,
now i solved it.

it very important to have the same name from the server at windows host file (c:windowssystem32driversetchosts) as you tipped in at the settings from funambol.

when they are the same it works :-)

now it also works over the internet with the blackberry connector.
greetings from austria

gregor
mlanner
Advanced member
Advanced member
Posts: 111
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:13 pm

[SOLVED] Zimbra and Funambol (ZimbraConnector) troubles

Postby mlanner » Thu Dec 04, 2008 10:49 am

Hello,
I'm having the same problem. I have set up Funambol 7, tested it with Outlook, and it works just fine. I then installed the ZimbraConnector and went through the installation steps, as outlined at:
SourceForge.net: zimbrafunambol » installation-guide
In my Zimbra 5.0.11 GA (FOSS) installation I created a demo account and in that account I created a few entries to test with. Then, I created an account on the Funambol server with the same username and password as the one in my Zimbra. Using the Funambol web demo, I checked to see if anything had been synced to the Funambol server, but nothing.
After configuring Funambol for Zimbra, when I try connecting from the Outlook Funambol plugin, it fails with the same error message as noted by gregor below: "Can't access the server. Check your network connectivity and your account's server location."
I've checked all my DNS records and they appear fine.
What am I doing wrong? Am I missing a step somewhere? Any help or pointers would be greatly appreciated.
Thanks in advance.
bbhenry
Posts: 9
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:26 am

[SOLVED] Zimbra and Funambol (ZimbraConnector) troubles

Postby bbhenry » Mon May 18, 2009 7:51 pm

gregor:
Did you install the zimbra & funambol on the same server? and how is the integration working for you so far?

Return to “Mobility”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests