Z-Push Zimbra Backend (Push Email, Contacts, Appointments & Tasks)

Take your Zimbra with you!
liverpoolfcfan
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 909
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:47 am

Z-Push Zimbra Backend (Push Email, Contacts, Appointments & Tasks)

Postby liverpoolfcfan » Tue Jul 15, 2014 5:34 pm

[quote user="drdre"]Would upgrading from Ubuntu 12.04 lts to 14.04 lts break my z-push 2.0 install ?[/QUOTE]

I don't have any idea. I run CentOS. Maybe someone else has experience in doing the upgrade.
By the way - if you are still on 8.0.3 (in your signature) you ought to read up on the security announcements on this page https://www.zimbra.com/forums/announcements/ and get yourself upgraded to 8.0.7 ASAP


drdre
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 411
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:43 pm

Z-Push Zimbra Backend (Push Email, Contacts, Appointments & Tasks)

Postby drdre » Wed Jul 16, 2014 9:56 am

Thanks liverpoolfcfan .. i am using 8.0.7 just havent updated my signature yet..
perqvind
Posts: 1
Joined: Sat Sep 13, 2014 3:56 am

Z-Push Zimbra Backend (Push Email, Contacts, Appointments & Tasks)

Postby perqvind » Thu Aug 07, 2014 2:45 pm

Hi All
I am just looking for a suggestion, I am running zimbra 8.0.7, zpush 2.1.3 with the latest zimbra backend on a centos 6.5 X64 machine, apache is running answering on port 80 for z-push and zimbra is ansewring on https, everything is working fine, but I would like to use z-push on https but I am not sure how to configure z-push for https with my setup.
Does anyone have any idea?
Regards

Per
13546dalmate
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 360
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:59 pm

Z-Push Zimbra Backend (Push Email, Contacts, Appointments & Tasks)

Postby 13546dalmate » Sun Aug 10, 2014 8:37 pm

[quote user="perqvind"]Hi All
I am just looking for a suggestion, I am running zimbra 8.0.7, zpush 2.1.3 with the latest zimbra backend on a centos 6.5 X64 machine, apache is running answering on port 80 for z-push and zimbra is ansewring on https, everything is working fine, but I would like to use z-push on https but I am not sure how to configure z-push for https with my setup.
Does anyone have any idea?
Regards

Per[/QUOTE]

All you need is just enable HTTPS mode in apache.

See this link to know more:

How to configure HTTPS on Apache 2 | BeezNest Open-Source specialists
liverpoolfcfan
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 909
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:47 am

Z-Push Zimbra Backend (Push Email, Contacts, Appointments & Tasks)

Postby liverpoolfcfan » Mon Oct 20, 2014 3:29 am

Release 61 of the z-push zimbra backend has been uploaded to SourceForge https://sourceforge.net/projects/zimbrabackend/
As
 always - please read the full Release Notes before upgrading



Changes Made To Revision 61: z-push-2 version ONLY


These changes are for the z-push-2 version ONLY
The z-push-1 and as12.1 versions are still at Revision 54


- Remove forcing CURLOPT_SSLVERSION to 3 (to avoid SSLv3 POODLE issue)
- Fix SendMailSenderFix email address for condition where no from header
and full email address used as username
- Throw exception on SOAP FAULT - service.AUTH_EXPIRED to force re-auth
- Fix initialization of _userFolderTypeActive based on GetInfoResponse
- Add ZIMBRA_DISABLE_DOCUMENTS setting to Config File notes below
- Added function GetUserDetails needed for AutoDiscover feature
- Fix check for zimbraPrefFromDisplay and zimbraPrefFromAddress
- Use configured zimbraPrefFromAddress as sender email address if different
from account name
- Fix clear SendAsNameOverride, SendAsEmailOverride, ServerInviteReply from
cache

avea2003
Posts: 13
Joined: Sat Sep 13, 2014 3:31 am

Z-Push Zimbra Backend (Push Email, Contacts, Appointments & Tasks)

Postby avea2003 » Mon Oct 20, 2014 5:04 am

After update SSLv3 POODLE in my Zimbra 8.5 GA 3050 Ubuntu 12.04 and Install release 61 I have next error:

20/10/2014 13:41:05 [ 2404] [ERROR] [user] Zimbra->SoapRequest(): ERROR: curl_exec - (35) Unknown SSL protocol error in connection to mail.server.com:443

20/10/2014 13:41:05 [ 2404] [ERROR] [user] Zimbra->Logon(): END LoLogon { connected = false }

What is problem?
liverpoolfcfan
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 909
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:47 am

Z-Push Zimbra Backend (Push Email, Contacts, Appointments & Tasks)

Postby liverpoolfcfan » Mon Oct 20, 2014 5:16 am

I'm sorry - I cannot help as I do not used Ubuntu - and I have never seen this issue on CentOS. Perhaps you could post the question to JohnRoberts on his thread where he sayd he has never seen the issue on Ubuntu either. Perhaps you can compare packages/configs with him.  https://community.zimbra.com/collaboration/f/1906/t/1135430 

alex_rhys-hurn
Posts: 30
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:50 am

Z-Push Zimbra Backend (Push Email, Contacts, Appointments & Tasks)

Postby alex_rhys-hurn » Sun Feb 22, 2015 8:10 am

Hello,


Thanks for all the work on the backend. I have a problem with autodiscovery, some help is appreciated. See my signature for the versions I am running.


My problem: When I set z-push autodiscover with BackendZimbra in /usr/share/z-push/autodiscover/config.php I get this:


22/02/2015 16:53:24 [ 9867] [DEBUG] -------- Start ZPushAutodiscover
22/02/2015 16:53:24 [ 9867] [DEBUG] Including backend file: '/usr/share/z-push/backend/zimbra/zimbra.php'
22/02/2015 16:53:24 [ 9867] [FATAL] FATAL: Zimbra Backend Release 61 only works with z-push 2.n.n - Please verify you have matching z-push and zimbra backend versions
22/02/2015 16:53:24 [ 9867] [FATAL] FatalMisconfigurationException: Backend provider 'BackendZimbra' can not be loaded. Check configuration! - code: 0
22/02/2015 16:53:24 [ 9867] [ERROR] Unable to complete autodiscover because of ZPushException. Error: Backend provider 'BackendZimbra' can not be loaded. Check configuration!
22/02/2015 16:53:24 [ 9867] [DEBUG] ZPushAutodiscover->sendResponse() sending response...
22/02/2015 16:53:24 [ 9867] [DEBUG] ZPushAutodiscover->sendResponse() response sent.
22/02/2015 16:53:24 [ 9867] [DEBUG] -------- End ZPushAutodiscover

When I change autodiscover/config.php to use BackendIMAP everything works properly.



Contents of my backend zimbra config.php are:


	define('ZIMBRA_URL', 'https://mail.icolo.io');
define('ZIMBRA_USER_DIR', 'zimbra');
define('ZIMBRA_SYNC_CONTACT_PICTURES', true);
define('ZIMBRA_VIRTUAL_CONTACTS',true);
define('ZIMBRA_VIRTUAL_APPOINTMENTS',true);
define('ZIMBRA_VIRTUAL_TASKS',true);
define('ZIMBRA_IGNORE_EMAILED_CONTACTS',false);
define('ZIMBRA_HTML',true);
define('ZIMBRA_TIMEZONE', 'Africa/Nairobi');
define('ZIMBRA_ENFORCE_VALID_EMAIL', true);
define('ZIMBRA_SMART_FOLDERS',true);
define('ZIMBRA_RETRIES_ON_HOST_CONNECT_ERROR',5);
define('ZIMBRA_LOCAL_CACHE', true);
define('ZIMBRA_DEBUG',false);
define('MBSTRING_OVERLOAD', (extension_loaded('mbstring') ? ini_get('mbstring.func_overload') : false));

Any help is much appreciated.



Best,


Alex


liverpoolfcfan
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 909
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:47 am

Z-Push Zimbra Backend (Push Email, Contacts, Appointments & Tasks)

Postby liverpoolfcfan » Thu Mar 12, 2015 2:58 pm

I have not implemented any code for AutoDiscover. I will try to take a look at it. It might be that I have to skip the version check for the auto-discover code.
liverpoolfcfan
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 909
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:47 am

Z-Push Zimbra Backend (Push Email, Contacts, Appointments & Tasks)

Postby liverpoolfcfan » Thu Mar 12, 2015 3:08 pm

OK. On a very cursory look it seems like the check at the very top of zimbra.php (line 621) is causing the problem. That code looks for the presence of a Request class to distinguish between z-push 1.x and z-push 2.x.  Autodiscover does not include the Request class so the zimbra backend code stops.

I do not have the facility to test autodiscover right now - but you can try the following change for me and report back if it works.

Change the line 621 from


if (!class_exists("Request")) {

to


if (!class_exists("Request") && !class_exists("ZPushAutodiscover")) {

Hopefully that will allow it to continue processing correctly.


Return to “Mobility”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests