Cannot connect to Zimbra after installation

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
MeneM
Posts: 41
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:54 pm

Cannot connect to Zimbra after installation

Postby MeneM » Tue Sep 13, 2005 4:02 am

Well gentlemen,
This is weird... I've removed the entire installation using ./install.sh -u, and then reinstalled it.
When I did, everything was ok. Now everything actually works straight out!
Thanks for the help!


14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

Cannot connect to Zimbra after installation

Postby 14319KevinH » Tue Sep 13, 2005 10:20 am

Awesome! Let us know how you like it.
rmroadee
Posts: 7
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:55 pm

Cannot connect to Zimbra after installation

Postby rmroadee » Fri Sep 16, 2005 5:10 pm

I am alos getting the :
[QUOTE]DBI connect('database=zimbra;mysql_read_default_file=/opt/zimbra/conf/my.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 152[/QUOTE]
[QUOTE]Here is a copy of install log:
Preparing packages for installation...

zimbra-core-2005.0.0_39.FC3-1_ARMSTRONG

Preparing packages for installation...

zimbra-ldap-2005.0.0_39.FC3-1_ARMSTRONG

Preparing packages for installation...

zimbra-mta-2005.0.0_39.FC3-1_ARMSTRONG

Preparing packages for installation...

zimbra-snmp-2005.0.0_39.FC3-1_ARMSTRONG

Preparing packages for installation...

zimbra-store-2005.0.0_39.FC3-1_ARMSTRONG

COMMAND: zmmyinit

* Creating required directories

* Generating mysql config /opt/zimbra/conf/my.cnf

* Creating database in /opt/zimbra/db/data

* Starting mysql server

* Loading schema /opt/zimbra/db/db.sql

* Loading version from /opt/zimbra/db/versions-init.sql

* Setting random password for mysql root user in zimbra local config

* Setting random password for mysql zimbra user in zimbra local config

* Changing mysql root user password

* Changing mysql zimbra user password

* Changed zimbra mysql user password

COMMAND: zmlocalconfig -e zimbra_server_hostname=mail1.vipercomm.net

COMMAND: zmlocalconfig -e ldap_host=mail1.vipercomm.net

COMMAND: zmlocalconfig -e ldap_port=389

COMMAND: zmldapinit

/opt/zimbra/openldap/sbin/slappasswd: error while loading shared libraries: libssl.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

/opt/zimbra/openldap/sbin/slappasswd: error while loading shared libraries: libssl.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

/opt/zimbra/openldap/libexec/slapd: error while loading shared libraries: libssl.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

Started slapd: pid

/opt/zimbra/openldap/bin/ldapmodify: error while loading shared libraries: libssl.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

/opt/zimbra/openldap/bin/ldapmodify: error while loading shared libraries: libssl.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

COMMAND: zmprov cs mail1.vipercomm.net

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException mail1.vipercomm.net:389)

COMMAND: zmprov cd vipercomm.net

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException mail1.vipercomm.net:389)

COMMAND: zmprov mcf zimbraDefaultDomainName vipercomm.net

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException mail1.vipercomm.net:389)

COMMAND: zmprov ca admin@vipercomm.net 8939405 zimbraIsAdminAccount TRUE

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException mail1.vipercomm.net:389)

COMMAND: id=`zmprov gs mail1.vipercomm.net | grep zimbraId | awk '{print $2}'`; for i in `zmprov gc default | grep zimbraMailHostPool | sed 's/zimbraMailHostPool: //'`; do host="$host zimbraMailHostPool $i"; done; zmprov mc default $host zimbraMailHostPool $id

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException mail1.vipercomm.net:389)

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException mail1.vipercomm.net:389)

zmprov [cmd] [args ...]
CreateAccount(ca) {name@domain} {password} [attr1 value1 [attr2 value2...]]

DeleteAccount(da) {name@domain|id}

GetAccount(ga) {name@domain|id}

GetAllAccounts(gaa) [-v] [{domain}]

GetAllAdminAccounts(gaaa) [-v]

ModifyAccount(ma) {name@domain|id} [attr1 value1 [attr2 value2...]]

SetPassword(sp) {name@domain|id} {password}

AddAccountAlias(aaa) {name@domain|id} {alias@domain}

RemoveAccountAlias(raa) {name@domain|id} {alias@domain}

SetAccountCos(sac) {name@domain|id} {cos-name|cos-id}

SearchAccounts(sa) [-v] {ldap-query} [limit {limit}] [offset {offset}] [sortBy {attr}] [attrs {a1,a2...}] [sortAscending 0|1*] [applyCos [0|1*] [domain {domain}]

SearchGal(sg) {domain} {name}

RenameAccount(ra) {name@domain|id} {newName@domain}
CreateDomain(cd) {domain} [attr1 value1 [attr2 value2...]]

DeleteDomain(dd) {domain|id}

GetDomain(gd) {domain|id}

GetAllDomains(gad) [-v]

ModifyDomain(md) {domain|id} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
CreateCos(cc) {name} [attr1 value1 [attr2 value2...]]

DeleteCos(dc) {name|id}

GetCos(gc) {name|id}

GetAllCos(gac) [-v]

ModifyCos(mc) {name|id} [attr1 value1 [attr2 value2...]]

RenameCos(rc) {name|id} {newName}
CreateServer(cs) {name} [attr1 value1 [attr2 value2...]]

DeleteServer(ds) {name|id}

GetServer(gs) {name|id}

GetAllServers(gas) [-v]

ModifyServer(ms) {name|id} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
GetAllConfig(gacf)

GetConfig(gcf) {name}

ModifyConfig(mcf) attr1 value1 [attr2 value2...]
CreateDistributionList(cdl) {list@domain}

GetAllDistributionLists(gadl) [-v]

GetDistributionList(gdl) {list@domain|id}

DeleteDistributionList(ddl) {list@domain|id}

AddDistributionListMember(adlm) {list@domain|id} {member@domain}

RemoveDistributionListMember(rdlm) {list@domain|id} {member@domain}
exit (quit)

help (?)
COMMAND: zmmtainit mail1.vipercomm.net

COMMAND: zmlocalconfig -e av_notify_user=rmroadee@vipercomm.net

COMMAND: zmlocalconfig -e av_notify_domain=vipercomm.net

COMMAND: zmlocalconfig -e snmp_notify=0

COMMAND: zmlocalconfig -e smtp_notify=1

COMMAND: zmlocalconfig -e snmp_trap_host=localhost.localdomain

COMMAND: zmlocalconfig -e smtp_source=rmroadee@vipercomm.net

COMMAND: zmlocalconfig -e smtp_destination=none

COMMAND: zmsnmpinit

creating /opt/zimbra/conf/swatchrc

COMMAND: zmprov ms mail1.vipercomm.net zimbraServiceInstalled ldap zimbraServiceInstalled mailbox zimbraServiceInstalled mta zimbraServiceInstalled antivirus zimbraServiceInstalled antispam zimbraServiceInstalled snmp

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException mail1.vipercomm.net:389)[/QUOTE]
Any ideas. I have read most of the threads and did the sybolic link and still have errors. Openssl is installed
Any help would be great.
17629anand
Zimbra Alumni
Zimbra Alumni
Posts: 273
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

Cannot connect to Zimbra after installation

Postby 17629anand » Fri Sep 16, 2005 5:24 pm

Do:
# file /lib/libssl.so.4
I suspect you have a broken symbolic link to the real SSL shared library.
rmroadee
Posts: 7
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:55 pm

Cannot connect to Zimbra after installation

Postby rmroadee » Fri Sep 16, 2005 8:04 pm

[quote user="17629anand"]Do:
# file /lib/libssl.so.4
I suspect you have a broken symbolic link to the real SSL shared library.[/QUOTE]
/lib/libssl.so.4: symbolic link to `libssl.so.0.9.7f'
I am pretty sure ooenssl is installed correctly. Did a rpm -qi openssl and got this
[QUOTE]Name : openssl Relocations: (not relocatable)

Version : 0.9.7f Vendor: Red Hat, Inc.

Release : 7 Build Date: Thu 19 May 2005 02:35:45 AM PDT

Install Date: Thu 15 Sep 2005 04:38:52 PM PDT Build Host: tweety.build.redhat.com

Group : System Environment/Libraries Source RPM: openssl-0.9.7f-7.src.rpm

Size : 3388928 License: BSDish

Signature : DSA/SHA1, Fri 20 May 2005 12:31:34 PM PDT, Key ID b44269d04f2a6fd2

Packager : Red Hat, Inc. <http://bugzilla.redhat.com/bugzilla>

URL : http://www.openssl.org/

Summary : The OpenSSL toolkit.

Description :

The OpenSSL toolkit provides support for secure communications between

machines. OpenSSL includes a certificate management tool and shared

libraries which provide various cryptographic algorithms and

protocols.[/QUOTE]
14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

Cannot connect to Zimbra after installation

Postby 14319KevinH » Fri Sep 16, 2005 8:06 pm

What is the out put of:
ldd /opt/zimbra/openldap/libexec/slapd
rmroadee
Posts: 7
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:55 pm

Cannot connect to Zimbra after installation

Postby rmroadee » Fri Sep 16, 2005 9:20 pm

[quote user="14319KevinH"]What is the out put of:
ldd /opt/zimbra/openldap/libexec/slapd
[/QUOTE]


linux-gate.so.1 => (0x00d24000)

libdb-4.2.so => /opt/zimbra/lib/libdb-4.2.so (0x00170000)

libsasl2.so.2 => /opt/zimbra/cyrus-sasl/lib/libsasl2.so.2 (0x008c5000)

libssl.so.4 => /lib/libssl.so.4 (0x00941000)

libcrypto.so.4 => not found

libresolv.so.2 => /lib/libresolv.so.2 (0x00101000)

libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0x00d56000)

libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x00a98000)

libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x00bea000)

libgssapi_krb5.so.2 => /usr/lib/libgssapi_krb5.so.2 (0x0097b000)

libkrb5.so.3 => /usr/lib/libkrb5.so.3 (0x0076d000)

libcom_err.so.2 => /lib/libcom_err.so.2 (0x0075e000)

libk5crypto.so.3 => /usr/lib/libk5crypto.so.3 (0x007e6000)

libcrypto.so.5 => /lib/libcrypto.so.5 (0x0021b000)

libz.so.1 => /usr/lib/libz.so.1 (0x00bf0000)

/lib/ld-linux.so.2 (0x00a7a000)

libkrb5support.so.0 => /usr/lib/libkrb5support.so.0 (0x007e1000)

14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

Cannot connect to Zimbra after installation

Postby 14319KevinH » Fri Sep 16, 2005 9:24 pm

Looke like your missing the link for:
libcrypto.so.4 => not found
If your on FC4

cd /lib

ln -s libcrypto.so.0.9.7f libcrypto.so.4
rmroadee
Posts: 7
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:55 pm

Cannot connect to Zimbra after installation

Postby rmroadee » Sat Sep 17, 2005 12:09 am

[quote user="14319KevinH"]Looke like your missing the link for:
libcrypto.so.4 => not found
If your on FC4

cd /lib

ln -s libcrypto.so.0.9.7f libcrypto.so.4[/QUOTE]
I will give that a shot here.. Upgrading memory.
After making that change, I uninstalled, reinstalled and it work. I made a mistake and reinstalling.. Now I need to work on setting it up so it is not on port 80 and can fuction with my web service and new custom dns. :)
Will be having some users test it out this weekend.
abtech
Posts: 10
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:55 pm

Cannot connect to Zimbra after installation

Postby abtech » Sun Sep 18, 2005 1:21 pm

I have read through all of the current installation problem threads regarding Fedora and haven't seen this problem mentioned. The test system currently doesn't have a lot of memory, so I wonder if that may be the problem. I am unable to connect to the Admin console and I have performed all of the various checks I have seen posted (symlink to the SSL modules, reducing the values for thread concurrency and max connections in the my.conf file as well as checking the hosts file and LDAP status).
Any guidance would be greatly appreciated.
Frank

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests