mailbox quits shortly after startup

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
joew
Posts: 10
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

mailbox quits shortly after startup

Postby joew » Tue Nov 15, 2005 7:33 pm

after installing and starting up zimbra i wait a couple seconds and run 'zmcontrol status' and mailbox says stopped. has anyone else ran into this? i have checked to make sure there arent any other processes with conflicting ports. any ideas?
additionally, the port 7071 is not being used by anything (netstat) thus nothing comes up in the browser when trying to setup users and etc. is the documentation wrong? if so whats the real port?
system info:

RHEL4

zcs-3.0.0_M2_740.RHEL4.tgz


14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

mailbox quits shortly after startup

Postby 14319KevinH » Tue Nov 15, 2005 7:39 pm

Check /opt/zimbra/log/zimbra.log or /opt/zimbra/tomcat/logs/catalina.out
joew
Posts: 10
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

mailbox quits shortly after startup

Postby joew » Tue Nov 15, 2005 8:00 pm

here are the two errors that caught my attention:
2005-11-15 19:26:33,987 FATAL [main] [] system - Config initialization failed

com.zimbra.cs.service.ServiceException: system failure: getting database connection


MESSAGE: Access denied for user 'zimbra'@'sand01' (using password: YES)


is it a user issue within mysql? any ideas?
14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

mailbox quits shortly after startup

Postby 14319KevinH » Tue Nov 15, 2005 8:07 pm

What does your /etc/hosts look like. Might not have the right grants for your MySQL user for your host.
joew
Posts: 10
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

mailbox quits shortly after startup

Postby joew » Tue Nov 15, 2005 8:12 pm

changed the /etc/hosts to the one in the install. it worked. thanx.
joew
Posts: 10
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

mailbox quits shortly after startup

Postby joew » Tue Nov 15, 2005 8:16 pm

mailbox is still down according to the webapp. any ideas?
14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

mailbox quits shortly after startup

Postby 14319KevinH » Tue Nov 15, 2005 8:18 pm

[quote user="joew"]mailbox is still down according to the webapp. any ideas?[/QUOTE]
Check /opt/zimbra/log/zimbra.log or /opt/zimbra/tomcat/logs/catalina.out
:)
joew
Posts: 10
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

mailbox quits shortly after startup

Postby joew » Tue Nov 15, 2005 8:23 pm

i dont see anything related to mailbox in either. imho the logs look ok.
this is the only thing i noticed:
2005-11-15 20:14:33,336 INFO [http-7071-Processor50] [ip=10.18.161.16;] mailbox - Creating database mailbox1
that would seem like a good thing to me.
joew
Posts: 10
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

mailbox quits shortly after startup

Postby joew » Tue Nov 15, 2005 8:48 pm

i added a user acct and it seems to be working now. not sure what the deal is.

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests