SMTP send relay problem

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
4212Billy
Posts: 32
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

SMTP send relay problem

Postby 4212Billy » Tue Dec 20, 2005 2:09 pm

From the web client, all is well.
From Thunderbird or Outlook Express, receiving mail via pop3 or IMAP is fine. Also sending to local addresses (domains defined in Zimbra) is fine. Outbound email to outside addresses, like hotmail, etc. fail with 'relay denied'.
Because the outbound mail works fine out of the web client, I know the receiving party is accepting mail - no reverse look up problems at their end, etc.
I've tried many combinations of Zimbra settings with no luck. I've read everything I can find in the forums, but can't get it to work.
Anyone have a similar problem they've been able to solve?


marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

SMTP send relay problem

Postby marcmac » Tue Dec 20, 2005 2:10 pm

and configure your pop/imap client to use smtp authentication when sending.
4212Billy
Posts: 32
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

SMTP send relay problem

Postby 4212Billy » Tue Dec 20, 2005 2:11 pm

Oh, forgot to say:
Fedora Core 4
zcs-3.0.0_M2_746.FC4.tgz
4212Billy
Posts: 32
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

SMTP send relay problem

Postby 4212Billy » Tue Dec 20, 2005 2:12 pm

When I do that, I have a never ending user/password auth loop.
4212Billy
Posts: 32
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

SMTP send relay problem

Postby 4212Billy » Tue Dec 20, 2005 2:14 pm

Unless I'm not turning on SMTP auth on the server correctly. How do you do that?
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

SMTP send relay problem

Postby marcmac » Tue Dec 20, 2005 2:18 pm

4212Billy
Posts: 32
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

SMTP send relay problem

Postby 4212Billy » Tue Dec 20, 2005 2:41 pm

[zimbra@mail ~]$ cat /opt/zimbra/cyrus-sasl/etc/saslauthd.conf

zimbra_url: https://mail.ixxxb.net/service/soap/

zimbra_cert_file: /opt/zimbra/conf/smtpd.crt

zimbra_cert_check: off


I've changed it to
Now">http://
Now
it works! I'll test more, but all looks good.
Thanks a million!
jgao
Advanced member
Advanced member
Posts: 74
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:02 pm

SMTP send relay problem

Postby jgao » Tue Dec 20, 2005 9:04 pm

I tried the same thing, but no luck. Keeping getting the relay errors. I changed https to http, in saslauthd.conf and saslauthd.conf.in.
If I don't make the change, it does not work either.
What else am I missing?
Thanks a lot.
14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

SMTP send relay problem

Postby 14319KevinH » Tue Dec 20, 2005 9:17 pm

[quote user="jgao"]What else am I missing?[/QUOTE]

Did you restart saslauthd?
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

SMTP send relay problem

Postby marcmac » Tue Dec 20, 2005 11:06 pm

Restart saslauthd, but make sure you've got it enabled, too, in the admin UI.

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests