Error Upgrading from Zimbra 5.0.11 to Zimbra 5.0.12 OSS

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
jvsantosgt
Posts: 9
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:25 pm

Error Upgrading from Zimbra 5.0.11 to Zimbra 5.0.12 OSS

Postby jvsantosgt » Wed Jan 28, 2009 10:29 am

Guys,
I'm having a problem upgrading Zimbra, below you will find the error.
An upgrade of the logger schema is necessary from version 0

Running /opt/zimbra/libexec/scripts/migrateLogger1-index.pl

Wed Jan 28 10:20:49 2009: Adding Indices

ERROR 1040 (08004): Too many connections

Running /opt/zimbra/libexec/scripts/migrateLogger2-config.pl

Wed Jan 28 10:20:51 2009: Adding Config

ERROR 1040 (08004): Too many connections

ERROR 1040 (08004): Too many connections

Running /opt/zimbra/libexec/scripts/migrateLogger3-diskindex.pl

ERROR 1040 (08004): Too many connections

Wed Jan 28 10:20:54 2009: Schema version mismatch. Expected version 2. Version in the database is 0.
Script failed with code 1 - exiting

UPGRADE FAILED - exiting
Is there anything that I can run to manually upgrade it.


jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

Error Upgrading from Zimbra 5.0.11 to Zimbra 5.0.12 OSS

Postby jholder » Wed Jan 28, 2009 10:35 am

Looks like your logger db was corrupt before the upgrade started.
The quick and easy fix is to uninstall it (the logger)
If you're running RHEL or CentOS, then

rpm -qa | grep logger

get the name
rpm -e (name of the logger)

su - zimbra

zmprov ms `hostname` -zimbraServiceEnabled logger
Then rerun the installer. That'll get you upgraded. Note: You'll loose all your logger data...but my guess is that it hasn't been working for some time.
Service
Elite member
Elite member
Posts: 1023
Joined: Tue Apr 14, 2009 2:44 pm

Error Upgrading from Zimbra 5.0.11 to Zimbra 5.0.12 OSS

Postby Service » Wed Jan 28, 2009 1:28 pm

I am getting the following errors trying to upgrade also and I have this is after the steps you supplied to fix, any other ideas?
Starting mysql

Starting logger mysql

ERROR 1040 (08004): Too many connections

This appears to be 5.0.11_GA

Redolog Version: 1.23 New Redolog Version: 1.23

Stopping mysql

An upgrade of the logger schema is necessary from version 0

Running /opt/zimbra/libexec/scripts/migrateLogger1-index.pl

Wed Jan 28 13:24:58 2009: Adding Indices

ERROR 1040 (08004): Too many connections

Running /opt/zimbra/libexec/scripts/migrateLogger2-config.pl

Wed Jan 28 13:25:00 2009: Adding Config

ERROR 1040 (08004): Too many connections

ERROR 1040 (08004): Too many connections

Running /opt/zimbra/libexec/scripts/migrateLogger3-diskindex.pl

ERROR 1040 (08004): Too many connections

Wed Jan 28 13:25:03 2009: Schema version mismatch. Expected version 2. Version in the database is 0.
Script failed with code 1 - exiting

UPGRADE FAILED - exiting
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

Error Upgrading from Zimbra 5.0.11 to Zimbra 5.0.12 OSS

Postby jholder » Wed Jan 28, 2009 1:36 pm

Did you uninstall the logger? It shouldn't try to upgrade a non-existent logger.
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

Error Upgrading from Zimbra 5.0.11 to Zimbra 5.0.12 OSS

Postby jholder » Wed Jan 28, 2009 1:36 pm

Run a ps aux | grep logger

kill any left over procs.
Service
Elite member
Elite member
Posts: 1023
Joined: Tue Apr 14, 2009 2:44 pm

Error Upgrading from Zimbra 5.0.11 to Zimbra 5.0.12 OSS

Postby Service » Wed Jan 28, 2009 1:54 pm

OK, I removed the logger again using the commands you mentioned in note earlier and then upgraded and selected N on install logger question and upgrade completed fine and I am back up and running.
Now my question is how to I get the logger installed and working again?
Thanks for the help with this!
fabriccio_diaz
Posts: 1
Joined: Sat Sep 13, 2014 12:03 am

Error Upgrading from Zimbra 5.0.11 to Zimbra 5.0.12 OSS

Postby fabriccio_diaz » Fri Jan 30, 2009 6:06 pm

I got the same error, and follow the above steps and upgrade succesfully.
The only difference was that I selected Y on install logger question. Upgrade again with this in mind.
Hope this helps,
vidave
Posts: 2
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:24 pm

Error Upgrading from Zimbra 5.0.11 to Zimbra 5.0.12 OSS

Postby vidave » Mon Feb 23, 2009 11:00 pm

I also had the same problem - thanks much for the original post, jvsantosgt, and of course, thanks to jholder for the fix! :D
I've got several servers running, ALL but one of which lost zmlogger somewhere along the line, I think in 5.0.10.
After doing a "killall -9 zmlogger" and waiting for a few minutes, all the defunct processes died off and I was able to install/upgrade with zmlogger ON, and it seemed to have worked.
Looking forward to having logging again! Hopefully this time it won't get corrupted. :confused:

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest