Email display problem, content missing

Post feedback about our hosted demo or your local install. Tell us what you love and/or what you’d like to see added in the future.
User avatar
Veera
Posts: 14
Joined: Fri Aug 31, 2018 8:43 am
ZCS/ZD Version: Release 8.8.12.GA.3794.UBUNTU18.64
Contact:

Email display problem, content missing

Postby Veera » Wed Feb 05, 2020 9:07 am

Hi all
I got a very strange problem with displaying some mails properly. (In particular automated mails from a Nextcloud server). They look just white without any content. But if the same mail is opened with Thunderbird the content is seen. Or if I forward the mail in Zimbra the content is seen too. I uploaded some screenshots. Is there anyone that can help?

This is how the Mail looks with Zimbra after arriving in the Inbox: (Just a blue bar and no content)
Screenshot from 2020-02-05 09-55-28.png
Screenshot from 2020-02-05 09-55-28.png (39.62 KiB) Viewed 3632 times


This is how it look in Thunderbird: The content is seen properly
Screenshot from 2020-02-05 09-56-51.png
Screenshot from 2020-02-05 09-56-51.png (32.75 KiB) Viewed 3632 times


This is how it looks if I forward the same mail within Zimbra Webclient:
Screenshot from 2020-02-05 09-56-23.png
Screenshot from 2020-02-05 09-56-23.png (52.1 KiB) Viewed 3632 times


I have no idea how to solve this? Any one else any idea?

thanks

Urs


User avatar
DualBoot
Elite member
Elite member
Posts: 1308
Joined: Mon Apr 18, 2016 8:18 pm
Location: France - Earth
ZCS/ZD Version: ZCS FLOSS - 8.8.15 Mutli servers
Contact:

Re: Email display problem, content missing

Postby DualBoot » Tue Mar 10, 2020 3:01 pm

Hello,

sometime it is due to non http image link. You can see it with FireFox Debug mode if you use the Zimbra web interface.

Regards,
User avatar
Veera
Posts: 14
Joined: Fri Aug 31, 2018 8:43 am
ZCS/ZD Version: Release 8.8.12.GA.3794.UBUNTU18.64
Contact:

Re: Email display problem, content missing

Postby Veera » Tue Mar 10, 2020 7:26 pm

DualBoot wrote:Hello,

sometime it is due to non http image link. You can see it with FireFox Debug mode if you use the Zimbra web interface.

Regards,


Thanks for your reply. But the image is not the problem. The problem is that the complete text of the email is invisible. It works on Thunderbird or with mobile phones etc. but not in Zimbra Webclient. I just now tried with the html version of Zimbra web-client with the same result. See attached image:

Thanks for your Help
Attachments
Screenshot from 2020-03-10 20-20-22.png
Screenshot from 2020-03-10 20-20-22.png (20.1 KiB) Viewed 3071 times
User avatar
DualBoot
Elite member
Elite member
Posts: 1308
Joined: Mon Apr 18, 2016 8:18 pm
Location: France - Earth
ZCS/ZD Version: ZCS FLOSS - 8.8.15 Mutli servers
Contact:

Re: Email display problem, content missing

Postby DualBoot » Wed Mar 11, 2020 8:31 am

Did you check with the debug mode of ypur browser ? (shortcut F12)

Regards,
User avatar
Veera
Posts: 14
Joined: Fri Aug 31, 2018 8:43 am
ZCS/ZD Version: Release 8.8.12.GA.3794.UBUNTU18.64
Contact:

Re: Email display problem, content missing

Postby Veera » Wed Mar 11, 2020 8:42 am

DualBoot wrote:Did you check with the debug mode of ypur browser ? (shortcut F12)

Regards,


Thanks for your help!
Yes I did that, but don't know where and what to look for? I am not familiar with programming. :-(
See attached ScreenShot:
Attachments
Screenshot from 2020-03-11 09-35-59.png
Screenshot from 2020-03-11 09-35-59.png (208.03 KiB) Viewed 2950 times
User avatar
DualBoot
Elite member
Elite member
Posts: 1308
Joined: Mon Apr 18, 2016 8:18 pm
Location: France - Earth
ZCS/ZD Version: ZCS FLOSS - 8.8.15 Mutli servers
Contact:

Re: Email display problem, content missing

Postby DualBoot » Wed Mar 11, 2020 8:58 am

You can use Console or Network tab in the frame below.
User avatar
Veera
Posts: 14
Joined: Fri Aug 31, 2018 8:43 am
ZCS/ZD Version: Release 8.8.12.GA.3794.UBUNTU18.64
Contact:

Re: Email display problem, content missing

Postby Veera » Wed Mar 11, 2020 9:47 am

DualBoot wrote:You can use Console or Network tab in the frame below.


I looked at it but don't know what to do with this information?
See screenshots:
Attachments
Screenshot from 2020-03-11 10-42-04.png
Screenshot from 2020-03-11 10-42-04.png (131.44 KiB) Viewed 2908 times
Screenshot from 2020-03-11 10-42-31.png
Screenshot from 2020-03-11 10-42-31.png (56.61 KiB) Viewed 2908 times
User avatar
Veera
Posts: 14
Joined: Fri Aug 31, 2018 8:43 am
ZCS/ZD Version: Release 8.8.12.GA.3794.UBUNTU18.64
Contact:

Re: Email display problem, content missing

Postby Veera » Wed Mar 11, 2020 10:03 am

I checked out the two links mentioned in above screenshot, but I think this is something for the zimbra developers? Maybe a bug? This is far above my skills. :?

This are the links:
https://developer.mozilla.org/en-US/doc ... ve_parsing
and
https://xhr.spec.whatwg.org/
empanadadexoubas
Posts: 1
Joined: Thu May 14, 2020 10:12 pm

Re: Email display problem, content missing

Postby empanadadexoubas » Thu May 14, 2020 10:18 pm

Hi,

For notification emails sent by nextcloud, you can use the workaround described here:
https://help.nextcloud.com/t/blank-html ... mail/66761

This worked for me.
User avatar
Veera
Posts: 14
Joined: Fri Aug 31, 2018 8:43 am
ZCS/ZD Version: Release 8.8.12.GA.3794.UBUNTU18.64
Contact:

Re: Email display problem, content missing

Postby Veera » Sat May 16, 2020 7:07 pm

Yes this worked for me too. Thanks! :D

empanadadexoubas wrote:Hi,

For notification emails sent by nextcloud, you can use the workaround described here:
https://help.nextcloud.com/t/blank-html ... mail/66761

This worked for me.

Return to “Users”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests