Results 1 to 5 of 5

Thread: BlackBerry Mailbox Agent will not start

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    California
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Exclamation BlackBerry Mailbox Agent will not start

    Hello -

    Just installed ZimbraBES connector & we seem to have issues on wireless activation.

    1) Running Zimbra NE 5.0.2 on Linux RHE 4.0
    2) Widows 2003 SP2 Server running BES 4.1.4.16
    3) Installed CDO, Outlook 2003 SP3

    Everything looks okay, but the Event Viewer on the BES shows:

    MailboxManager::SubsystemInitialize - MAPILogonEx (0x80040111) &
    BlackBerry Messaging Agent BES Agent 1 failed to start. Error code 5302

    Per my research, this usually refers to the Send As access rights when using Exchange Server (hence make changes to AD).
    On Zimbra, the profile I created is an Administrator Account, what else do I need to do?
    attached is the Log file from ZimbraBES
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    115
    Rep Power
    8

    Default

    Having very similar problems. Also see this thread:

    http://www.zimbra.com/forums/zimbra-...support-4.html

    My BB log looks like this:

    [30054] (02/25 11:34:17.968):{0xB90} Starting Message System
    [30055] (02/25 11:34:17.968):{0xB90} Using MAPI profile BlackBerryServer
    [30036] (02/25 11:34:18.000):{0xB90} MailboxManager::SubsystemInitialize - OpenProfileSection[Global] (0x8004010f)
    [40206] (02/25 11:34:18.000):{0xB90} MailboxManager::SubsystemInitialize - Using MAPI profile 'BlackBerryServer'
    [50000] (02/25 11:34:18.093):{0x1294} Controller: This BES Agent is under control of BlackBerry Agent Controller
    [20137] (02/25 11:34:18.109):{0xB90} MailboxManager::SubsystemInitialize - g_pSession->OpenMsgStore (0x8004011d)
    [30036] (02/25 11:34:18.109):{0xB90} MailboxManager::SubsystemInitialize - OpenProfileSection[Global] (0x8004010f)
    [40206] (02/25 11:34:18.109):{0xB90} MailboxManager::SubsystemInitialize - Using MAPI profile 'BlackBerryServer'
    [20137] (02/25 11:34:18.125):{0xB90} MailboxManager::SubsystemInitialize - g_pSession->OpenMsgStore (0x8004011d)
    [10277] (02/25 11:34:18.125):{0xB90} BlackBerry Messaging Agent MLA-BES Agent 1 failed to start. Error code 5305
    [50106] (02/25 11:34:18.125):{0xB90} Stopping BlackBerry Mailbox Agent 1 for Server MLA-BES
    [40507] (02/25 11:34:19.093):{0x1294} ExtUDPLogThread: Code on closing = 0
    [30000] (02/25 11:34:19.093):{0x1294} [DIAG] EVENT=Unregister_thread, THREADID=0x1294, THREADNAME="ExtUDPLogThread"
    [30065] (02/25 11:34:19.093):{0xB90} BlackBerry Mailbox Agent 1 for Server MLA-BES shutdown complete

    Aside from this I'm also getting some warnings in my Windows app log, like:

    {StartNotifyThreadServer}: DBNS component not installed.

    and

    The description for Event ID ( 45058 ) in Source ( DevMgmtConnector ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: {StartNotifyThreadServer}: DBNS component not installed..

  3. #3
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    115
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] ... sort of

    Never mind ... I scrapped my BB installation and started over again, reinstalling it all. It now works. Don't know what I did differently, but something made it click.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    California
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default Lucky you...

    I have reinstalled everything, it worked for a week, and got same messages on the Event Viewer on BES.
    Stopped sync with Calendar, then now contacts & emails are down too.

    Not going to reinstall it again as I would like to find out where the problem is. One thing for sure is that the ZCB is very unstable...

  5. #5
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose
    Posts
    406
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by charles_cho View Post
    I have reinstalled everything, it worked for a week, and got same messages on the Event Viewer on BES.
    Stopped sync with Calendar, then now contacts & emails are down too.

    Not going to reinstall it again as I would like to find out where the problem is. One thing for sure is that the ZCB is very unstable...
    Have you tried restarting the agent before reinstalling the product? are the BES services all behaving well? i.e. all starting?
    can you post some agent logs?

    There is a known issue with calendar sync having problems and we are trying to resolve those. Right now, a restart of the server should do the trick.
    For contacts and mail...if those aren't showing up, then there is a deeper issue here. we would need logs to try to figure out what is going wrong with your environment.

    --tony

Similar Threads

  1. Errors installing Outlook Connector
    By Tim G in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 57
    Last Post: 05-05-2011, 03:27 PM
  2. can't you help me
    By iwan siahaan in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 12-17-2007, 06:53 PM
  3. After reboot mailbox and tomcat don't start
    By gon in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 11-02-2007, 12:50 PM
  4. Error Installing Outlook Connector
    By DanO in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 17
    Last Post: 08-28-2007, 10:35 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •