Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] ZCB does not install.

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    31
    Rep Power
    7

    Unhappy [SOLVED] ZCB does not install.

    I have installed Outlook, MS MAPI/CDO and BES. But ZCB does not install.

    Help!
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    31
    Rep Power
    7

    Default I probably did not install mapi/cdo

    I tried to install Microsoft Exchange Server MAPI Client and Collaboration Data Objects 1.2.1. I got the error message as shown in the attachment. It can not co-exist with Outlook. But both are required from ZCB documentation. Should I un-install outlook so?
    Attached Images Attached Images

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    31
    Rep Power
    7

    Default Un-installed Outlook, problem persists

    I un-installed Outlook 2003 already. Bu the problem is still as is.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    31
    Rep Power
    7

    Default None of my BES services are started

    I re-checked my BES services. None of them were started. The problem persists.
    Attached Images Attached Images

  5. #5
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose
    Posts
    406
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by kwang View Post
    I tried to install Microsoft Exchange Server MAPI Client and Collaboration Data Objects 1.2.1. I got the error message as shown in the attachment. It can not co-exist with Outlook. But both are required from ZCB documentation. Should I un-install outlook so?
    ok...the order of the installation is very important.
    1) assuming a fresh box (no outlook or exchange admin tools installed)
    2) install MAPI/CDO stand alone package
    3) install BES
    4) stop BlackBerry controller service
    5) install Outlook
    6) install ZCB
    7) Recreate BlackBerryManager and BlackBerryServer profiles
    8) restart BlackBerry controller service

    if you have problems installing ZCB, run the installer with msiexec and verbose logging turned on. if you have problems running BES, turn on ZCB logging with all options turned on and also capture the BlackBerry Agent logs and open up a support ticket.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose
    Posts
    406
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by kwang View Post
    I re-checked my BES services. None of them were started. The problem persists.
    ZCB does not have any impact on your BES services.
    If ZCB is having problems all of your services should still be started.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    31
    Rep Power
    7

    Default ZCB installed successfully

    Un-installed everything and re-installed them according the order in Athony's reply. Eventually got ZCB installed.

    Thanks

Similar Threads

  1. install oss fc7 not run well
    By epelaez in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 03-05-2008, 02:26 PM
  2. Replies: 21
    Last Post: 09-27-2007, 11:49 AM
  3. INSTALLATION PROBLEM ON Centos 4.3 x_86-64Bit.
    By jawad@cogilent.com in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 07-09-2007, 08:09 AM
  4. Replies: 16
    Last Post: 11-29-2006, 09:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •