Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34

Thread: Stuck on installation of ZCB Beta3

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Rep Power
    8

    Default Stuck on installation of ZCB Beta3

    Hi guys,

    yesterday, when i say the release of lastest ZCB connector, i've installed in a new bes server with outlook 2007 (with the last events, we've decided to start from scratch on september, because the BES migration doesn't work..)

    but when i try to create the BES profile on the Mail icon in Control Pannel, after selecting ZCB as server connector, the application hangs

    anyone can tell me how to solve this problem?

  2. #2
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose
    Posts
    406
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by stich86 View Post
    Hi guys,

    yesterday, when i say the release of lastest ZCB connector, i've installed in a new bes server with outlook 2007 (with the last events, we've decided to start from scratch on september, because the BES migration doesn't work..)

    but when i try to create the BES profile on the Mail icon in Control Pannel, after selecting ZCB as server connector, the application hangs

    anyone can tell me how to solve this problem?
    i saw this once during development and it turned out that it was DLL and path issues. can you search that machine for all instances of mapi32.dll, mapi32.dll.zco, mspst32.dll and mspst32.dll.zco and tell me where each file is located, the size of the file and the version of the file. its possible that one of these DLLs is not the correct one.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose
    Posts
    406
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by stich86 View Post
    Hi guys,

    yesterday, when i say the release of lastest ZCB connector, i've installed in a new bes server with outlook 2007 (with the last events, we've decided to start from scratch on september, because the BES migration doesn't work..)

    but when i try to create the BES profile on the Mail icon in Control Pannel, after selecting ZCB as server connector, the application hangs

    anyone can tell me how to solve this problem?
    any updated status on this one? have you gotten things working?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    34
    Rep Power
    10

    Default

    This is also happening for us on installation of ZCB 3 - once we choose Zimbra Collaboration Server as the server type, the mail applet hangs and CPU hits 100%.

    I couldn't find mapi32.dll.zco on our server. Our mapi32.ddl is 622KB

    Dan

  5. #5
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose
    Posts
    406
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by DanCody View Post
    This is also happening for us on installation of ZCB 3 - once we choose Zimbra Collaboration Server as the server type, the mail applet hangs and CPU hits 100%.

    I couldn't find mapi32.dll.zco on our server. Our mapi32.ddl is 622KB

    Dan
    can you look for the following files and send me the size, location and version number (if applicable)

    mspst32.dll
    mspst32.dll.zco (might not exist)
    mapi32.dll
    mapi32.dll.zco (might not exist)
    emsmdb32.dll
    emsmdb32.dll.zco (might not exist)
    mapisvc.inf
    cdo.dll
    msmapi32.dll
    olmapi32.dll

    please provide all the info so we can try to to debug what is going on.
    did you perform an upgrade from 2003 to 2007 or was this a fresh install?
    Last edited by alee; 08-14-2008 at 10:31 AM.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    34
    Rep Power
    10

    Default

    mspst32.dll.zco windows\system32 480KB version 6.5.7974.0
    MSPST32.DLL program files\microsoft office\office12 1,047KB version 12.0.4518.1014

    mapi32.dll windows\system32 622KB version 6.5.7974.0
    mapi32.dll.zco doesn't exist

    emsmdb32.dll program files\microsoft office\office12 520KB version 5.0.2672.9
    EMSMDB32.DLL windows\system32 1,296KB version 6.5.7974.0
    emsmdb32.dll.zco program files\microsoft office\office12 1,455KB versin 12.0.4518.1014

    Mapisvc.inf program files\common files\system\msmapi\1033 4KB
    MAPISVC.INF windows\system32 2KB

    CDO.DLL windows\system32 755KB version 6.5.7974.0

    Outlook 2007 was a fresh install.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose
    Posts
    406
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by DanCody View Post
    mspst32.dll.zco windows\system32 480KB version 6.5.7974.0
    MSPST32.DLL program files\microsoft office\office12 1,047KB version 12.0.4518.1014

    mapi32.dll windows\system32 622KB version 6.5.7974.0
    mapi32.dll.zco doesn't exist

    emsmdb32.dll program files\microsoft office\office12 520KB version 5.0.2672.9
    EMSMDB32.DLL windows\system32 1,296KB version 6.5.7974.0
    emsmdb32.dll.zco program files\microsoft office\office12 1,455KB versin 12.0.4518.1014

    Mapisvc.inf program files\common files\system\msmapi\1033 4KB
    MAPISVC.INF windows\system32 2KB

    CDO.DLL windows\system32 755KB version 6.5.7974.0

    Outlook 2007 was a fresh install.
    wow you are quick. i actually editted my post and added olmapi32.dll and msmapi32.dll to the list.

    at first glance it looks like there are a couple of DLLs where they should not be. do you have files located at program files\exchangemapi?

  8. #8
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    34
    Rep Power
    10

    Default

    OLMAPI32.DLL program files\microsoft office\office12 2.80MB version 12.0.4518.1014
    MSMAPI32.DLL program files\common files\system\msmapi 49KB 12.0.4518.1014

    We don't have a folder named exchangemapi in program files at all.

    As for the location of the DLLs, this is a clean install of Office 2007 and the ZCB3 so I don't know how they'd be in the wrong place.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose
    Posts
    406
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by DanCody View Post
    OLMAPI32.DLL program files\microsoft office\office12 2.80MB version 12.0.4518.1014
    MSMAPI32.DLL program files\common files\system\msmapi 49KB 12.0.4518.1014

    We don't have a folder named exchangemapi in program files at all.

    As for the location of the DLLs, this is a clean install of Office 2007 and the ZCB3 so I don't know how they'd be in the wrong place.
    try renaming mspst32.dll in \windows\system32 to something like mspst32.dll.zco and then try renaming the emsmdb32.dll in \windows\system32 to something like emsmdb32.dll.zco and see if it works.
    this could be problem with the old mapi\cdo installer and the zcb installer.
    the only other thing that worries me is that the mapi32.dll in \windows\system32 might not be the right one. but try the renames and give it a try.

    --tony

  10. #10
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose
    Posts
    406
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by DanCody View Post
    There is no mspst32.dll in windows\system32 - mspst32.dll.zco is there already.
    ok..then just rename the emsmdb32.dll to a .zco extension and try it again.
    it also looks like the mapi32.dll in \windows\system32 is wrong but i don't know why outlook 2007 did write over it. but give it a try anyway.

Similar Threads

  1. Installation stuck on FC4 at "starting servers..."
    By jaypat in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 08-27-2008, 04:43 PM
  2. [SOLVED] Beta3. Installation failed on RHEL5.
    By liks in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 09-28-2007, 02:35 AM
  3. Replies: 9
    Last Post: 09-08-2007, 05:28 AM
  4. Installation gets stuck - CentOS 4.5
    By Olorin in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 05-19-2007, 09:15 AM
  5. Installation Stuck
    By asapkota in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 02-07-2006, 09:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •