Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] Cannot add user to BES

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    18
    Rep Power
    7

    Unhappy [SOLVED] Cannot add user to BES

    I am not able to add user to BES right now and also I do not see GAL entry when I open Outlook "BlackBerryManager" "BlackBerryServer" profile accounts.
    I waited for 2 days but I still do not see GAL entry.

    I checked forum entry "ZCB with non-standard HTTPS port?"<http://www.zimbra.com/forums/zimbra-connector-blackberry/19921-zcb-non-standard-https-port.html> and found that we close port 443 on our Mailbox server.
    I was thinking since we close port 443 on Mailbox server we cannot sync GAL with Zimbra Server thus cannot add users to BES?
    Is there anyone who can give me suggestions?

    Our environment is;
    Zimbra NE version 5.0.14
    Ubuntu 8.04
    2 Servers for MTA/Proxy/AV
    1 server for LDAP/Mailbox
    Multi Domain Configuration
    GAL: Internal

    BB Server
    BB Pro ver 4.1
    Zimbra Connector for BB 5.0.16
    Outlook2007
    Win2k3

    thank you

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    187
    Rep Power
    6

    Default

    In order to open up port 443 on mailbox please use zmprov command to set 'zimbraMailMode' to any value except 'mail'. zcb is using this port by default to download GAL. Please also do not hesitate to open up support case (support@zimbra.com) if you will have further problems and we will look into the logs.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by scatcat View Post
    I am not able to add user to BES right now and also I do not see GAL entry when I open Outlook "BlackBerryManager" "BlackBerryServer" profile accounts.
    I waited for 2 days but I still do not see GAL entry.

    I checked forum entry "ZCB with non-standard HTTPS port?"<http://www.zimbra.com/forums/zimbra-connector-blackberry/19921-zcb-non-standard-https-port.html> and found that we close port 443 on our Mailbox server.
    I was thinking since we close port 443 on Mailbox server we cannot sync GAL with Zimbra Server thus cannot add users to BES?
    Is there anyone who can give me suggestions?
    i have same problem like this,
    but i using
    ZBC: 6
    BES express 5

    can you tell me how to fix it more detail? thks

  4. #4
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    32
    Rep Power
    5

    Default having the Same Exact issue

    AS was requested by the post above, any specifics in the steps taken to resolve this issue? I am a simple tech that has had the responsibility of creating a Zimbra and BES server thrown on him..this is all well above my pay grade and experience..so any detailed assistance would be VERY VERY appreciated..

    Thank you!!

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 10:06 AM
  2. [SOLVED] Zimbra logwatch.
    By nishith in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2009, 05:42 PM
  3. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  4. Services stopped working
    By lilwong in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 08-15-2006, 10:19 AM
  5. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •