Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] Trouble installing BES Express 5.02 with Zimbra 7.1

  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    24
    Rep Power
    4

    Default [SOLVED] Trouble installing BES Express 5.02 with Zimbra 7.1

    This is my first time installing BES for use with Zimbra. We're on an evaluation license. ZimbraConnect version is 7.1.0.129

    I have attempted to follow the guide to the letter and read through the posts here.

    Our issue occurs in the MAPI setup portion of the BES installation. After filling in the fields with our Global Admin mailbox created for BES's information, and clicking "Check Name", I get this error:

    The setup application could not contact the Microsoft Exchange server to check the name of the mailbox.

    In the BES install logs, I get the below error:

    [30000] (04/18 12:36:10.871):{0xC74} <3>Apr 18 12:36:10 zblackberry {0x8D0} 0517: (#10000) GetDCInfoEx failed for server/domain [zimbra.mydomain.int/], code [1722]
    [30000] (04/18 12:36:10.871):{0xC74} <3>Apr 18 12:36:10 zblackberry {0x8D0} 0518: (#10000) CExchangeServer::GetExtendedInformation could not obtain a DC for Exchange server [zimbra.mydomain.int], code [25]
    [30000] (04/18 12:36:10.871):{0xC74} <5>Apr 18 12:36:10 zblackberry {0x8D0} 0519: (#30000) CMAPICon::AmbiguousNameResolutionQuery has [0] results for [zblackberry@zimbra.mydomain.int] using GC [], return [71]
    [30000] (04/18 12:36:10.871):{0xC74} <5>Apr 18 12:36:10 zblackberry {0x8D0} 0520: (#30000) CMAPIDlg::OnCheckName had no matches to display as there was a server error

    One post I read suggested we check to confirm the Outlook profile for Blackberry can access the GAL. I assume this means from the Outlook profile installed on the BES server. If it is important, I cannot access the GAL or send e-mail from this profile, though I can from the web.

    I can access the web client via HTTPs.

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    24
    Rep Power
    4

    Default

    My certificate is self signed.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    212
    Rep Power
    7

    Default

    Might be related to having Zimbra Mobile enabled on that BES account you setup in the Mail profiles? Ensure Zimbra Mobile is enabled for the account that is setup in the Mail profiles on the BES server. Hope this helps.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    24
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by xeon View Post
    Might be related to having Zimbra Mobile enabled on that BES account you setup in the Mail profiles? Ensure Zimbra Mobile is enabled for the account that is setup in the Mail profiles on the BES server. Hope this helps.
    That did not help me use the 'check name' button - but it did allow me to continue the installation by clicking next, whereas before the program would hang and require end-task to close.

    Thank you!

    Now I'm working on figuring how what credentials to use to logon to the blackberry administration service webconsole.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    24
    Rep Power
    4

    Default

    Got it.
    Thanks for your help.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    212
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by awilly View Post
    Got it.
    Thanks for your help.
    Awesome. Glad I could help.

  7. #7
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1
    Rep Power
    4

    Default Configuration

    Hello Could you share the specs of your software configuration on which you succeded to make the BB support work.

    Thanks

Similar Threads

  1. ZCS7 Beta only Listens on IPv6
    By tobru in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-25-2011, 04:31 AM
  2. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 02:00 AM
  3. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 09:55 AM
  4. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 04:48 PM
  5. svn version still won't start
    By kinaole in forum Developers
    Replies: 0
    Last Post: 10-04-2006, 07:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •