Results 1 to 9 of 9

Thread: [SOLVED] BES Install problems

  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    4

    Default [SOLVED] BES Install problems

    Hi, have installed the latest ZCB version as desribed in the install guide. Not problems so far. Then I started the BES installation and come to a point which is not discribed in the install guide --> Mapi Settings. No matter what I ehter in this fields, the system writes me everytime back "The setup application could not contact the Microsoft Exchange Server(R) to check the name of the mailbox.". And sometimes the install app crashes.

    Does anyone know what should be entered her? The profiles, which should be created before the BES installation starts, were created successfully.

    Need urgent help.

    thanks

    /Alex

  2. #2
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    151
    Rep Power
    9

    Default

    yea i am there too.. any luck with yours?

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    212
    Rep Power
    7

    Default

    This is straight out of the Admin Guide:
    Code:
    MAPI Settings and MAPI Libraries Error Messages
    Ignore error messages the installer generates regarding the MAPI Settings
    and/or MAPI libraries being used, as shown in the following screens. ZCB
    uses a client-side MAPI, which is a different version than the server MAPI BES
    5.x uses.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    151
    Rep Power
    9

    Default

    i solved it.

    at the exchange screen the server is FQDN:7071

    and mailbox is besadmin account

  5. #5
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    4

    Default

    @tbovingdon:
    mesadmin account = email-adress or account name with domainname (domain/account) or what?

  6. #6
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    151
    Rep Power
    9

    Default

    in my case besadmin account in zimbra was tied to AD. so they were both besadmin@example.com

  7. #7
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    4

    Default

    - at first we don't have an AD installed in the zimbra environment ...
    - I have tried multiple times fqdn:7010 followed by the besadmin@domain.com, but the following happens: either the bes installation crashes or the BES installation give me back the error message, that the system can't contact the Exchange Server.

  8. #8
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    212
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by timbooktwo View Post
    - at first we don't have an AD installed in the zimbra environment ...
    - I have tried multiple times fqdn:7010 followed by the besadmin@domain.com, but the following happens: either the bes installation crashes or the BES installation give me back the error message, that the system can't contact the Exchange Server.
    The port is 7071 not 7010. You probably need to setup AD on the BES machine as per the instructions to get past the installation requirements.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    4

    Default

    You are right with port 7071. But I have promoted to BES to DC and then it worked.

Similar Threads

  1. Errors during the install of bes express
    By bib in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-09-2011, 08:00 AM
  2. BES Problems...
    By multicast in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 24
    Last Post: 07-02-2008, 09:05 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 01-15-2008, 12:33 PM
  4. Ubuntu 6.06 Install Problems
    By swu in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 06-29-2007, 09:18 AM
  5. more fedora install problems
    By jlynch3 in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-14-2005, 09:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •