Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: Emails bouncing with "Error Text: 401,'null'"

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    8

    Default Emails bouncing with "Error Text: 401,'null'"

    The error mail contains in the body:

    Error: This message could not be sent.

    Subject: [THE SUBJECT]
    To: [the to person]
    CC: [the cc person]

    Note: File Upload Fault. Please contact your system administrator regarding maximum message and attachment sizes.

    Error Code: 401
    Error Text: 401,'null'
    <<...>>

    The zco.log contains:

    Code:
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: TRACING => ProgressTask::ProgressTask this(0x3bea900)
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: TRACING => Zimbra::Rpc::Connection::GetNewProgressTask - _pProgressTask(0x3bea900)
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* Enter Zimbra::Rpc::Connection::DoFileUpload ...
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* <<<<-------- HTTP stream Start (Request) ----------------------------------------------->>>>
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* AuthToken =
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* Url = /service/upload?fmt=raw
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* FilePreamble: (null)
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* Original file contents with length of 53686 bytes:
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* Enter Zimbra::Rpc::Rfc1876Helper::DoFileUpload ...
    12-11-2007 10:59:12.62 [2576]: *5* Rfc1876Helper::DoFileUpload - Done with read from file stream, total bytes to read: 53686, total bytes read: 53686
    12-11-2007 10:59:12.62 [2576]: *5* HTTP body:
    ----B-00=_NQHEB220$i40$S00aR00
    Content-Disposition: form-data; name="requestId"
    
    lsrpc32-client-id
    ----B-00=_NQHEB220$i40$S00aR00
    Content-Disposition: form-data; name="lslib32"; filename="lslib32.bin"
    Content-Type: application/octet-stream
    Content-Transfer-Encoding: binary
    
    [INSERT THE EMAIL HERE]
    
    12-11-2007 10:59:12.62 [2576]: *5*
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* DEBUG: Zimbra::Rpc::Connection::WriteToHttp, Byte written so far in current segment: 54006
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* Rfc1876Helper::DoFileUpload - Done with written to Http, total bytes to write: 54006, total bytes written: 54006
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* HTTP Headers:
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: POST /service/upload?fmt=raw HTTP/1.1
    Cookie: ZM_AUTH_TOKEN=
    Content-Type: multipart/form-data; boundary=--B-00=_NQHEB220$i40$S00aR00
    User-Agent: Zimbra-ZCO/5.0.306 (5.1.2600 Service Pack 2; en-US)
    Host: zimbra.steeprockinc.com
    Content-Length: 54006
    Connection: Keep-Alive
    Cache-Control: no-cache
    Pragma: no-cache
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* Exit Zimbra::Rpc::Rfc1876Helper::DoFileUpload ...
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* <<<<-------- HTTP stream End (Request) ----------------------------------------------->>>>
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* <<<<-------- HTTP stream Start (Response) ----------------------------------------------->>>>
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* DEBUG: in Zimbra::Rpc::Connection::ReadResponseFully - content-length in http response header: 12
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* HTTP Headers:
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: HTTP/1.1 200 OK
    Server: Apache-Coyote/1.1
    Content-Type: text/html;charset=ISO-8859-1
    Content-Length: 12
    Date: Mon, 12 Nov 2007 15:59:18 GMT
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* HTTP body:
    401,'null'
    
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5*
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* DEBUG: in Zimbra::Rpc::Connection::ReadResponseFully - Total bytes read from wire: 12
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* <<<<-------- HTTP stream End (Response) ----------------------------------------------->>>>
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* Exit Zimbra::Rpc::Connection::DoFileUpload ...
    12-11-2007 10:59:12.640 [2576]: ERROR: in Zimbra::Rpc::ZimbraConnection::DoFileUpload - no server token returned, error status: 401
    12-11-2007 10:59:12.656 [2576]: ZimbraXPLogon::SubmitMessage: FileUploadFaultException => status code: '401', error text: '401,'null'
    '
    Another send in the same log file has

    Cookie: ZM_AUTH_TOKEN=0_HEXSTRING_HEXSTRING

    in its version of the above transaction.

    ZCO is ZimbraOlkConnector-4.5.6_GA_1023_4.5.288.msi and the zimbra server is 4.5.5 (at least that's what searching for version in the help in the webmail UI tells me).
    Last edited by sholden; 11-12-2007 at 11:35 AM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    821
    Rep Power
    11

    Default

    Do you get the same behavior with the latest connector (4.5.9) ?
    Sam Khavari

    :: :: [ Zimbra ] :: :: [ Bugzilla ] :: :: [ Product Portal ] :: :: [ Wiki ] :: :: [ Downloads ] :: :: [ . ] ::

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    8

    Default

    I haven't managed to convince the user in question and his 8GB mailbox to try upgrading it.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Massachusetts
    Posts
    136
    Rep Power
    8

    Default

    I have been getting similar messages in 4.5.9...

  5. #5
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    8

    Default

    Turns out the user in question for us, is running a BETA connector:

    Zimbra Connector for Outlook 5.0.306
    File Path: C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    File Version: 6.0.2900.3156

    is in the log, so he's running:
    ZimbraOlkConnector-5.0.0_BETA3_1277_5.0.306.msi

    Which I guess might be the problem, except someone else mentioned seeing it on 4.5.9 above.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    8

    Default

    I'm getting this for a couple of users now.

    In outlook they get an undeliverable message a screenshot of which is attached.
    Attached Images Attached Images

  7. #7
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose
    Posts
    406
    Rep Power
    8

    Post message too big?

    Quote Originally Posted by sholden View Post
    The error mail contains in the body:

    Error: This message could not be sent.

    Subject: [THE SUBJECT]
    To: [the to person]
    CC: [the cc person]

    Note: File Upload Fault. Please contact your system administrator regarding maximum message and attachment sizes.

    Error Code: 401
    Error Text: 401,'null'
    <<...>>

    The zco.log contains:

    Code:
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: TRACING => ProgressTask::ProgressTask this(0x3bea900)
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: TRACING => Zimbra::Rpc::Connection::GetNewProgressTask - _pProgressTask(0x3bea900)
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* Enter Zimbra::Rpc::Connection::DoFileUpload ...
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* <<<<-------- HTTP stream Start (Request) ----------------------------------------------->>>>
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* AuthToken =
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* Url = /service/upload?fmt=raw
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* FilePreamble: (null)
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* Original file contents with length of 53686 bytes:
    12-11-2007 10:59:11.609 [2576]: *5* Enter Zimbra::Rpc::Rfc1876Helper::DoFileUpload ...
    12-11-2007 10:59:12.62 [2576]: *5* Rfc1876Helper::DoFileUpload - Done with read from file stream, total bytes to read: 53686, total bytes read: 53686
    12-11-2007 10:59:12.62 [2576]: *5* HTTP body:
    ----B-00=_NQHEB220$i40$S00aR00
    Content-Disposition: form-data; name="requestId"
    
    lsrpc32-client-id
    ----B-00=_NQHEB220$i40$S00aR00
    Content-Disposition: form-data; name="lslib32"; filename="lslib32.bin"
    Content-Type: application/octet-stream
    Content-Transfer-Encoding: binary
    
    [INSERT THE EMAIL HERE]
    
    12-11-2007 10:59:12.62 [2576]: *5*
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* DEBUG: Zimbra::Rpc::Connection::WriteToHttp, Byte written so far in current segment: 54006
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* Rfc1876Helper::DoFileUpload - Done with written to Http, total bytes to write: 54006, total bytes written: 54006
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* HTTP Headers:
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: POST /service/upload?fmt=raw HTTP/1.1
    Cookie: ZM_AUTH_TOKEN=
    Content-Type: multipart/form-data; boundary=--B-00=_NQHEB220$i40$S00aR00
    User-Agent: Zimbra-ZCO/5.0.306 (5.1.2600 Service Pack 2; en-US)
    Host: zimbra.steeprockinc.com
    Content-Length: 54006
    Connection: Keep-Alive
    Cache-Control: no-cache
    Pragma: no-cache
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* Exit Zimbra::Rpc::Rfc1876Helper::DoFileUpload ...
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* <<<<-------- HTTP stream End (Request) ----------------------------------------------->>>>
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* <<<<-------- HTTP stream Start (Response) ----------------------------------------------->>>>
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* DEBUG: in Zimbra::Rpc::Connection::ReadResponseFully - content-length in http response header: 12
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* HTTP Headers:
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: HTTP/1.1 200 OK
    Server: Apache-Coyote/1.1
    Content-Type: text/html;charset=ISO-8859-1
    Content-Length: 12
    Date: Mon, 12 Nov 2007 15:59:18 GMT
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* HTTP body:
    401,'null'
    
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5*
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* DEBUG: in Zimbra::Rpc::Connection::ReadResponseFully - Total bytes read from wire: 12
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* <<<<-------- HTTP stream End (Response) ----------------------------------------------->>>>
    12-11-2007 10:59:12.625 [2576]: *5* Exit Zimbra::Rpc::Connection::DoFileUpload ...
    12-11-2007 10:59:12.640 [2576]: ERROR: in Zimbra::Rpc::ZimbraConnection::DoFileUpload - no server token returned, error status: 401
    12-11-2007 10:59:12.656 [2576]: ZimbraXPLogon::SubmitMessage: FileUploadFaultException => status code: '401', error text: '401,'null'
    '
    Another send in the same log file has

    Cookie: ZM_AUTH_TOKEN=0_HEXSTRING_HEXSTRING

    in its version of the above transaction.

    ZCO is ZimbraOlkConnector-4.5.6_GA_1023_4.5.288.msi and the zimbra server is 4.5.5 (at least that's what searching for version in the help in the webmail UI tells me).
    can you check the max message size on the server and see if this problem only happens when users send messages that are larger than the allowed message size? this problem looks familiar.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by alee View Post
    can you check the max message size on the server and see if this problem only happens when users send messages that are larger than the allowed message size? this problem looks familiar.
    $ zmprov gacf | grep -i max
    zimbraFileUploadMaxSize: 50000000
    zimbraGalMaxResults: 100
    zimbraMtaMaxMessageSize: 30720000
    zimbraNotebookMaxCachedTemplatesPerFolder: 256
    zimbraTableMaintenanceMaxRows: 1000000


    The attachment on the mail the screenshot is from was 83 KB.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Massachusetts
    Posts
    136
    Rep Power
    8

    Default

    For me this was happening when trying to send a meeting invite, which really can't be over our limit of 100 Mb.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose
    Posts
    406
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by Nutz View Post
    For me this was happening when trying to send a meeting invite, which really can't be over our limit of 100 Mb.
    yeah..i didn't catch the authtoken problem until right now.
    the ZM_AUTH_TOKEN header in the file upload request needs an auth token.

    this sounds like a familiar issue and i'm trying to hunt down the bug.

    if i can't find it, i'll file a new one.

Similar Threads

  1. emails occasionally deferred
    By cluekerm in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 11-09-2007, 05:12 PM
  2. Checking the bounced back incoming emails
    By mansuper in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 07-03-2007, 10:16 PM
  3. Errors because of Deffered emails
    By mansuper in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 11-20-2006, 04:08 PM
  4. Not receiving emails
    By koby in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 08-28-2006, 04:29 AM
  5. emails don't show up in inbox in browser
    By pstelzer in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 12-13-2005, 10:21 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •