Results 1 to 9 of 9

Thread: Zimbra fails to synch Outlook 2003

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default Zimbra fails to synch Outlook 2003

    Howdy, Hope someone migh have some suggestions

    Had to reinstall Outlook 2003 on my dell laptop (XP professional OS) and reinstalled the latest Zimbra connector. Mail settings match what I have on my office PC (which synchs fine) and I use port 443. However, the newly installed Zimbra connector on laptop continously fails to synchronize. GAL uploads just fine, and I can send, but I can not reliably synch with the Zimbra suite reliably. Only error message I can see is "Out of Service" in the diagnostic box

    I've tried uninstalling and reinstalling several times, with same results

    Any suggestions would be appreciated! thanks -Dave B

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    Welcome to the forum.

    Could you setup the ZCO in order to create some logs ?

    See here : Outlook Troubleshooting Options - Zimbra :: Wiki

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    Thanks fo the suggestions and the Wiki link I'll try

  4. #4
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    OK... I've enabled logging Now what? Thanks -DSB

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    Force some sync from Outlook then post your log either here or open a case by Zimbra's support and send them the log.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    OK Thanks again (and thx, too, for your kind welcome!) -Dave B

  7. #7
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    OK.... I've attached the log. There's a lot of stuff that's ay beyond my skill! Any interpretation/help would be greatly appreciated (Had to truncate it as full file size exceeded this forum's attachment limit -Dave B
    Attached Files Attached Files

  8. #8
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Looks like this is the problem:
    Code:
    01-03-2008 15:11:02 [2864]: ERROR: Zimbra::Sync::SaxHandlers::SyncSAXHandler::DownloadCreateMessage - Response is error message:
    <html><head><title>Apache Tomcat/5.5.15 - Error report</title><style><!--H1 {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color:#525D76;font-size:22px;} H2 {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color:#525D76;font-size:16px;} H3 {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color:#525D76;font-size:14px;} BODY {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:black;background-color:white;} B {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color:#525D76;} P {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;background:white;color:black;font-size:12px;}A {color : black;}A.name {color : black;}HR {color : #525D76;}--></style> </head><body><h1>HTTP Status 500 - </h1><HR size="1" noshade="noshade"><p><b>type</b> Exception report</p><p><b>message</b> <u></u></p><p><b>description</b> <u>The server encountered an internal error () that prevented it from fulfilling this request.</u></p><p><b>exception</b> <pre>javax.servlet.ServletException: system failure: missing blob for id: 36473, change: 39067
    	com.zimbra.cs.service.UserServlet.doGet(UserServlet.java:297)
    	javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:689)
    	com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service(ZimbraServlet.java:162)
    	javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:802)
    </pre></p><p><b>root cause</b> <pre>com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: missing blob for id: 36473, change: 39067
    	com.zimbra.common.service.ServiceException.FAILURE(ServiceException.java:175)
    	com.zimbra.cs.mailbox.MailItem.getBlob(MailItem.java:716)
    	com.zimbra.cs.mailbox.MessageCache.fetchFromStore(MessageCache.java:226)
    	com.zimbra.cs.mailbox.MessageCache.getItemContent(MessageCache.java:119)
    	com.zimbra.cs.mailbox.MessageCache.getRawContent(MessageCache.java:146)
    	com.zimbra.cs.mailbox.Message.getRawMessage(Message.java:257)
    	com.zimbra.cs.service.formatter.SyncFormatter.handleMessage(SyncFormatter.java:132)
    	com.zimbra.cs.service.formatter.SyncFormatter.formatCallback(SyncFormatter.java:107)
    	com.zimbra.cs.service.formatter.Formatter$FormatOperation.callback(Formatter.java:246)
    	com.zimbra.cs.operation.Operation.schedule(Operation.java:190)
    	com.zimbra.cs.service.formatter.Formatter.format(Formatter.java:87)
    	com.zimbra.cs.service.UserServlet.doAuthGet(UserServlet.java:380)
    	com.zimbra.cs.service.UserServlet.doGet(UserServlet.java:289)
    	javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:689)
    	com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service(ZimbraServlet.java:162)
    	javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:802)
    </pre></p><p><b>note</b> <u>The full stack trace of the root cause is available in the Apache Tomcat/5.5.15 logs.</u></p><HR size="1" noshade="noshade"><h3>Apache Tomcat/5.5.15</h3></body></html>
    Can you get the mailbox.log from the server? Have you had any hardware issues, disk checks or permissions issues lately?

  9. #9
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    Hey jholder - thanks so much for taking the time to look at the code. I fo appreciate it!

    I can probably copy over the file from the server at the office, or from my office PC (I use both to synch with zimbra).

    No other permission issues, other than a re-install of my AVG firewall/virus software. I sometimes have to disable the AVG firewall in order to attach my laptop to our two servers behind office firewall (too many walls, I guess) and wondered if that might be part of the problem.

    Thanks again. I'll keep you posted. It appears a lot of folks have been looking at our discussion thread! <flattering, eh?>

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 02-25-2008, 06:28 PM
  2. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  3. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 09:39 AM
  4. Replies: 16
    Last Post: 09-07-2006, 06:39 AM
  5. FC3 Install and no zimbra ?
    By aws in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 10-09-2005, 04:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •