Results 1 to 5 of 5

Thread: Strange behaviour in Outlook 2003

  1. #1
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Essex, UK
    Posts
    250
    Rep Power
    9

    Default Strange behaviour in Outlook 2003

    Hi Guys,

    I am not sure this is even a Zimbra problem but thought I'd ask for some advice.

    The Boss is moaning at me about his Email!

    Only one other employee has had this issue and both of them are using Outlook 2003 SBE with SP2 in XP Pro with SP4, we are running Zimbra 4.5.9 NE on CentOS4. We are also using Panda Antivirus on each PC which also protects Outlook. We have other Outlook Users who have not had this error.

    Very occasionally, when sending a mail strange things happen to it for these Users, either half of the body of the email is missing or an attachement goes astray!
    For example the Boss sent two attachments in one mail using Outlook 2003 to a customer, a power presentation and an excel doc. The PPT arrived but not the excel doc! He sent the same message to another address and it worked fine!
    He also sent this message to an internal user who opened it in Zimbra instead of Outlook with the same result, no excel and half the body text missing.

    I'll type no more about this until I hear that it could be to do with the Outlook connector or Zimbra in case I'm wasting both my own and other forum members time.
    So, has anyone experienced something similar or am I barking up completely the wrong tree?

    Thanks
    Russ

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    33
    Rep Power
    7

    Default

    Verify you do not have AVG Antivirus and if so deactivate the mail filtering from it.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Essex, UK
    Posts
    250
    Rep Power
    9

    Default

    Hi,

    thanks for the reply.

    I don't have AVG, haven't used it for years however Panda does also filter mail and plugs into Outlook.

    Do I really need to use a third-party Antivrus program on the Workstations to check mail when a Zimbra server is installed? Am I safe enough just relying on ClamAV? The only problem possibly would be for POP3 accounts we might have set up as these will bypass Zimbra ClamAV won't they?

    Thanks again

    Russ

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6
    Rep Power
    6

    Default

    Hi,

    Im encountering the same problem. Occasionally e-mails are half sent.

    does anyone knows what is causing this problem?

  5. #5
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Essex, UK
    Posts
    250
    Rep Power
    9

    Default

    Hi,

    glad to heard it's not just me!

    I have never found the answer to this.

    We upgraded tfrom 4.5.10 to 5.0.9 to try and clear it but still get it, tried without a Virus checker installed on the PC with no luck.
    I think it only happens in Outlook. Have tried on both 2003 and 2007, does it on both!

    Trouble is, it's really erratic so very hard to pin down and sometimes even the half-message looks complete so some people just don't notice!

    Thought it might be attachments or using HTML signatures but as I said, very hard to pin down as it doesn't happen often!

    If you find out what causes it please let me know

    Good Luck

    Russ

Similar Threads

  1. Outlook 2003: Unable to Login
    By SubFreeze in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 01-07-2009, 03:24 AM
  2. Sent e-mails aren't actually sent (Outlook 2003, ZCO 4.5.5)
    By ILLCOMM in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 8
    Last Post: 10-01-2007, 03:16 PM
  3. calendar alerts not popping up in outlook 2003
    By reza225 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 06-29-2007, 09:42 AM
  4. Outlook 2003 on Terminal Services not joyful...
    By techrat in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 1
    Last Post: 06-18-2007, 02:30 PM
  5. Outlook 2003 crashes after connector is installed
    By chrisgru in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 21
    Last Post: 05-02-2006, 09:52 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •