Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 54

Thread: ZCO stops syncing

  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    California
    Posts
    105
    Rep Power
    7

    Default ZCO stops syncing

    I've noticed this on several machines, with both 5.02 builds of the ZCO that I have tried, that at random times, Outlook 2007 will stop sending and receiving emails, even if it says it successfully sent and received. Since I have not seen a similar bug in the bugzilla, I wouldn't be surprised if this still occurred in 5.03. This is a very serious issue since users think they are not receiving email when they are. I will get logs the next time I run across the problem.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    California
    Posts
    105
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by EnriqueI View Post
    I've noticed this on several machines, with both 5.02 builds of the ZCO that I have tried, that at random times, Outlook 2007 will stop sending and receiving emails, even if it says it successfully sent and received. Since I have not seen a similar bug in the bugzilla, I wouldn't be surprised if this still occurred in 5.03. This is a very serious issue since users think they are not receiving email when they are. I will get logs the next time I run across the problem.
    The following errors seem to coincide:

    Zimbra::Store::ZimbraMessage::GetProps. dumping prop values retrieved for this message:
    Named Property (4 Char String) PT_ERROR MAPI_E_NOT_FOUND


    Going to look at the logs more before I submit anything.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    27
    Rep Power
    8

    Default outlook 2007

    i have the same problems here.
    Afther a while oullok 2007 stops syncronising, but i don't get errors.
    When i completely reboot the machine, everythings works...for a few hours.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    California
    Posts
    105
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by marten View Post
    i have the same problems here.
    Afther a while oullok 2007 stops syncronising, but i don't get errors.
    When i completely reboot the machine, everythings works...for a few hours.
    You don't need to reboot... just open outlook 2007 after the OUTLOOK.EXE process finishes running.

    I thought I was going insane because I couldn't find any other posts on this issue.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    27
    Rep Power
    8

    Default

    EnriqueI
    I don't know what you mean by that.
    If i just close outlook 2007 and open it again, there is no sync.
    it has to be a bug

  6. #6
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    27
    Rep Power
    8

    Default

    got it
    kill the proces outlook.exe in the task manager and open outlook 2007 again
    indeed...it's working ...
    nevertheless ..it's a problem.
    Could it be because i use a 64bit system ? Or is this a stupid remark ?
    Last edited by marten; 03-19-2008 at 03:25 PM.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    California
    Posts
    105
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by marten View Post
    got it
    kill the proces and opend outlook 2007 again
    indeed...it's working ...
    nevertheless ..it's a problem
    You don't need to kill the process. OUTLOOK.EXE should end on its own after a minute or so, depending on the workstation.

    but you are correct, it is a problem... a quite big one since it basically makes the ZCO useless... since people think that everything is working fine and dandy but, really, they can't see emails that clients are sending us, until they have to reboot, and voila they have 20 angry customers on their hands.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    27
    Rep Power
    8

    Default

    that is indeed the issue here.
    I can't install this right now with this major bug ..
    The phone shouldn't stop ringing ...
    Last edited by marten; 03-19-2008 at 03:37 PM.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    11

    Cool Outlook shutdown

    It's true that it takes Outlook a little while to shut down. One thing not to do is close it and then reopen it immediately. That being said, in some cases, like if there is a memory leak after some operation, then Outlook really won't shut down, and you have to go into the Task manager and kill it.

    A couple of hints to see if you may be in this situation:

    1) You have Outlook set to prompt you for a profile, but when you enter Outlook, it goes into a given profile without prompting

    2) Outlook comes up lightning fast. Just to check, you might want to exit, wait a little, and then look in the task manager to see if it is still running. If it's still running, kill it. Then you'll be good again.

    The key is for us to find all the memory leaks and things that cause improper shutdowns. We're working on it :-)

  10. #10
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    27
    Rep Power
    8

    Default

    this is correct.
    It opens very fast and nothing happens.
    Afther killing the outlook.exe in the task manager and open outlook 2007 again..everything works fine ( for a while )
    But even when i don't close outlook 2007, just afther a while the sync stops ...

Similar Threads

  1. Failure importing .PST (Stops Import Dead)
    By Popasmurf in forum Migration
    Replies: 4
    Last Post: 05-19-2011, 03:56 AM
  2. Outlook 2003 errors with ZCO
    By globalstorm in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 2
    Last Post: 02-08-2008, 11:40 AM
  3. Problems syncing using Windows Mobile 6
    By greenrenault in forum Zimbra Mobile
    Replies: 3
    Last Post: 02-07-2008, 04:39 PM
  4. [SOLVED] Zimbra not syncing properly with Address Book and iCal
    By Colin Day in forum CalDAV / CardDAV / iSync
    Replies: 4
    Last Post: 07-13-2007, 09:52 AM
  5. ZCO fails after upgrade to 4.5
    By awbecker in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 29
    Last Post: 04-21-2007, 01:57 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •