Results 1 to 6 of 6

Thread: File Upload Fault

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default File Upload Fault

    We are running 5.0.5 GA with the latest Outlook connector on red hat 64

    When sending attachments from Outlook 2003 (that is only version we are using) of over 5 MB users get a bounceback

    file upload fault. Please contact.....
    Error code:413
    Error text: 413 null


    However with an IMAP or POP client the attachment sends without any problems.

    Any ideas ?

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    zmprov gacf | grep zimbraMtaMaxMessageSize
    zmprov gacf | grep zimbraFileUploadMaxSize

    Enable ZCO logging: Outlook Troubleshooting Options - Zimbra :: Wiki

    Also do you get anything in /opt/zimbra/log/mailbox.log at the same time?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    17
    Rep Power
    8

    Default Sounds like bug 28084

    Do you use load balancing? We have been seeing this issue for weeks now, and there is now a bug report to go with it. Check it out to see if it is the same. If it looks like it might be, vote for it!


    Bug 28084 - HTTP ERROR: 500 - When uploading attachments

  4. #4
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    7
    Rep Power
    6

    Default

    We recently encountered an error which was sent as 56kb only.
    What is the root cause of this? is this a bug?

    From: System Administrator
    Sent: Thursday, November 19, 2009 12:58
    Subject: Undeliverable: ALMOST THERE
    Error: This message could not be sent.
    Subject: ALMOST THERE
    To: <UNDISCLOSED RECIPIENTS>

    Note: File Upload Fault. Please contact your system administrator regarding maximum message and attachment sizes.
    Error Code: <html>
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1"/>
    <title>Error 401 no authtoken cookie</title>
    </head>
    <body><h2>HTTP ERROR 401</h2>
    <p>Problem accessing /service/upload. Reason:
    <pre> no authtoken cookie</pre></p><hr /><i><small>Powered by Jetty://</small></i><br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    </body>
    </html>
    Error Text: <html>
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1"/>
    <title>Error 401 no authtoken cookie</title>
    </head>
    <body><h2>HTTP ERROR 401</h2>
    <p>Problem accessing /service/upload. Reason:
    <pre> no authtoken cookie</pre></p><hr /><i><small>Powered by Jetty://</small></i><br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    </body>
    </html>

  5. #5
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    8
    Rep Power
    5

    Default

    Hello,

    we have same problem mentioned here.
    We are using Outlook, Zimbra server Version 6.0.4_GA_2038.RHEL5_64.NETWORK and
    connector 6.0.4_GA_2038_6.0.5797.4.
    Can someone please check this?

    Note: File Upload Fault. Please contact your system administrator regarding
    maximum message and attachment sizes.

    Error Code: <html>

    <head>

    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1"/>

    <title>Error 401 no authtoken cookie</title>

    </head>

    <body><h2>HTTP ERROR 401</h2>

    <p>Problem accessing /service/upload. Reason:

    <pre> no authtoken cookie</pre></p><hr /><i><small>Powered by
    Jetty://</small></i><br/>

  6. #6
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3
    Rep Power
    6

    Default

    Hi,

    we second this. Although in a slightly different context:

    When trying to create an appointment on the device and inviting others, the invitation e-mail never reaches the invitee. Instead after a couple of minutes an e-mail is sent back to the organizer:

    From: Systemadministrator
    To: Xxxx Yyyyy <xxxx.yyyy@zzzz.com>
    Sent: Wed Dec 15 08:37:29 2010
    Subject: Unzustellbar: Test2

    Fehler: Diese Mail konnte nicht gesendet werden.

    Betreff: Test2

    An: xxxx.yyyy@zzzz.com


    Hinweis: Fehler beim Hochladen der Datei. Bitte erfragen Sie bei Ihrem
    Systemadministrator die maximal zulässige Größe von Mails und Anhängen.

    Fehlercode: <html>
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1"/>
    <title>Error 401 no authtoken cookie</title>
    </head>
    <body><h2>HTTP ERROR 401</h2>
    <p>Problem accessing /service/upload. Reason:
    <pre> no authtoken cookie</pre></p><hr /><i><small>Powered by
    Jetty://</small></i><br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>

    </body>
    </html>

    Fehlertext: <html>
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1"/>
    <title>Error 401 no authtoken cookie</title>
    </head>
    <body><h2>HTTP ERROR 401</h2>
    <p>Problem accessing /service/upload. Reason:
    <pre> no authtoken cookie</pre></p><hr /><i><small>Powered by
    Jetty://</small></i><br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>
    <br/>

    </body>
    </html>

    The e-mail does not show in the organizer's Zimbra Inbox. It is only visible on the device.

    Connector: ZimbraBESConnector-6.0.8_GA_2381_6.0.5381.8
    Zimbra: Release 6.0.9_GA_2686.RHEL5_64_20101115224141 RHEL5_64 NETWORK edition.
    BES: 4.1.6 MR7 (Hotfix) (Bundle 174)

Similar Threads

  1. speed up the net
    By mcesari in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 04-25-2008, 11:24 AM
  2. centos 5 zimbra 4.5.6 no statistics
    By rutman286 in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 08-14-2007, 09:30 AM
  3. Opensource backup Question.
    By nfear24 in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-31-2007, 11:47 PM
  4. Traslation SVN tree status
    By meikka in forum I18N/L10N - Translations
    Replies: 7
    Last Post: 02-13-2007, 10:13 AM
  5. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 12:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •