Results 1 to 3 of 3

Thread: GAL Problem

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    28
    Rep Power
    7

    Default GAL Problem

    I'm having an issue with one user that is using 5.0.10 connector with outlook and the server is 5.0.10. We usually use the open other users mailbox to open a shared calendar. If we try to do that on their machine we get this error:

    Zimbra Address Book Error

    Failed to find Zimbra Global Address List in address book.

    If I go to Tool/Address Book I do see the GAL. I don't get why they are getting this error. Anyone have any idea how to fix this problem?

    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Stuttgart / Germany
    Posts
    223
    Rep Power
    9

    Default

    Hi,

    one of my users has the same Problem with 5.0.9 and correspondig Connector.

    He can access the Address Book through "Tools->Address Book"...

    Regards
    Thomas

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Stuttgart / Germany
    Posts
    223
    Rep Power
    9

    Default

    Hi,

    along the error described above, I observed the exact same problem as described in this thread:

    http://www.zimbra.com/forums/zimbra-...tab-props.html

    I solved the problem by deinstalling the connector, removing the zdb (and all other files in this directory)
    and removing the zimbra outlook profile. Then I reinstalled the connector and did an initial sync
    (that took about 3 hours, as the users mailbox was about 1.3GB).
    Now everything seems to be working.

    It is always the same story on MS systems...
    Something is not working. Than you have to deinstall, reconfigure, reinstall, patch, adjust some strange
    "registry settings" - and then suddenly it works. You never get an explanation what exactly caused the problem
    and what of the actions you took made it go away....
    Frustrating - MS is not a bit better that 15 years ago. I will stay on the Linux side...

    Regards
    Thomas

Similar Threads

  1. [SOLVED] Enable GAL autocomplete!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2008, 09:23 AM
  2. Problem with GAL and the primary mail address
    By gnatbite in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 07-03-2008, 11:18 AM
  3. GAL Bind DN permission problem with AD
    By rjpaw in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 08-11-2006, 02:27 PM
  4. GAL Problem after Upgrade
    By tbullock in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 05-26-2006, 12:08 PM
  5. Active Directory GAL Problem
    By TheZog in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 04-06-2006, 05:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •